Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-10, 20:30
Όνομα: Γιώργος Καψάλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Φιλε Νικο

Καταρχιν αποφευγε να διαιρεις βασης απο τον οδηγο.. αλλα κανετο μονος σου.. για πολλους λόγους.

Λοιπόν
Εχεις μια βάση δενομενων κομπλε..!
Δημιουργησε αλλη μια και αντεγραψε μόνο τους πίνακες..
Στην συνεχεια τοποθετησε αυτην την βαση δεδομενων οπου εσεί θες αρκει να έχει δικτιο εκει που 8α την βαλεις..
Στην συνέχεια δεγραψε απο την αλλη βάση (κομπλε) τους πινακες ΜΟΝΟ.. Και πήγενε στην επιλογη εξωτερικά δεδομενα. επελεξε accass και μολις ανοιξει επελεξε "συνδεση......" (οχι εισαγωγη) ακολουθησε τα βηματα του οδηγου και συνδεσε τις δυο βασεις (Την μια με τους πινακες και την αλλη με τις φορμες)..
Εαν έχεις βάλει κωδικό (στην βάση με τους πινακες..) ο οδηγος θα σου ζητήσει να τον περάσεις και θα τον αποθηκευση..

Αποφευγε την συντομευση γιατι δεν μπορεις να επεξεργαστης τα ιδια δεδομενα την ιδια στιγμη απο 2 διαφορετικες εφαρμογες..!
Ενω έτσι όπως σου λέω μπορείς να επεξεργαστεις τα ιδια δεδομενα ταυτόχρονα

Ετσι και έχεις την βάση με τους πινακες ασφαλισμενη με κωδικό..(που ξέρεις μονο εσεί) και δεν ζητά στον χρηστη κωδικό προσβασης όταν ανοιγει την βάση που είναι οι φόρμες..

Μετά μετέτρεψε την βάση με τις φόρμες σε accde οπότε έχεις δύο αρκετα κάλα ασφαλισμένες βάσεις δεδομένων..

Εάν θυμάμε σωστά αντιγράφωντας την βάση με τις φόρμες και επικολοντας την σε οποιοδηποτε αλλο pc. (στο ιδιο δικτυο) θα μπορεις να διμιουργεις θέσεις εργασιας όσες 8ες..!

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-10, 11:37
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους !
Χρήστο, τα βήματα 1,2,3,4 είναι γνωστά σε μένα και δεν έχω καμιά δυσκολία. Το 5ο, αύριο που θα πάω στο Λύκειο -αν βρω χρόνο ! - θα το δοκιμάσω και θα ...επανέλθω είτε με το 'κατάφερα', είτε ζητώντας επιπλέον ...βοήθεια.
Εργάζομαι σε Access 2007, αλλά το περιβάλλον που περιγράφεις στο 5ο βήμα δεν ειναι άγνωστο...
Χρήστο σε ευχαριστώ. τα ξαναλέμε λοιπόν...
Φιλικά / Νίκος

Σχόλιο : Με την αποστολή αυτής εδώ της ενότητας, εμφανίστηκε ως δια μαγείας αναφορά του φίλου Γιώργου (αλλαγή σελίδας... ο φταίχτης !). Γιώργη σε διαβάζω και σε ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 15-02-10 στις 11:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-10, 17:39
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Το 5 βήμα μπορείς να το κάνεις πειραματικά και στο σπίτι στο ίδιο σου το Pc...

Βάλε τα δύο αρχεία σε διαφορετικούς φακέλους απο τον φάκελο που τα σχεδίασες, και για να λειτουργήση θα πρέπει να δώσεις την καινούργια σύνδεση τους...

Η μόνη διαφορα με αύριο θα είναι πώς η σύνδεση αύριο θα είναι σε κοινόχρηστο φάκελο δικτυου..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-10, 17:20
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους !
Μόλις σήμερα ασχολήθηκα με την εγκατάσταση εφαρμογής σε δίκτυο, ακολουθώντας οδηγίες του Χρήστου και του Γιώργου. Τα κατάφερα -αν και συνάντησα δυσκολίες που οφείλονταν στις ιδιαιτερότητες του δικτύου...
Θερμά ευχαριστώ τα δυο παιδιά για τις μακροσκελείς μεν, αλλά αναγκαίες αναφορές τους.
Φιλικά / Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-10, 09:31
Όνομα: Πάνος

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Χρήστος είπε:
"Μάλλον δεν τα είπα καλά θα προσπαθήσω καλύτερα...

1) Kρατάμε αντίγραφo ολόκληρου του αρχείου..

2) Πάω στα Εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαίρεση βάσης δεδομένων,
την διαίρεση την κάνω στον ίδιο φάκελο..
Επομένος έχω 2 αρχεία full και onlytable

3) Το αρχείο onlytable που περιέχει μόνο τους πίνακες το τοποθετώ σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στο pc Server ας πούμε..

4) Το αρχείο full ( το οποίο δεν έχει κανονικούς πίνακες αλλά μόνο συντομεύσεις πινάκων)
το πάιρνω και το αντιγράφω σε 2-3 Pc απο τα οποία θα δουλεύουν την εφαρμογή..
δηλαδή θα αποθηκεύουν στην ίδια βάση στο onlytable του Server...

5) Eφόσον προσπαθήσω να τρέξω την αρχική φόρμα απο οποιοδήποτε απο τα 2-3 Pc που έχω βάλει το αρχείο full θα μου αναφέρει πώς δεν βρίσκη την βάση, για αυτό πάω σε προβολή σχεδίασης και Εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαχείρηση συνδεμένων πινάκων, εκεί επιλέγω όλους τους πίνακες τσεκάρω το κουτάκι κάτω αριστερα και επόμενο, κατόπιν με την βοήθεια των windows βρίσκω το αρχείο onlytable στον Server και το ανοίγω.. ο.κ. έτσι μου δημιούργησε καινούργια σχέση για το αρχείο full σε ένα από τα 2-3 Pc ...

Το ίδιο πρέπει να κάνω και στα άλλα Pc όπου έχω βάλει το αρχείο full και έτσι δημιουργώ καινούργιες σχέσεις για το καθένα, και δουλεύουν και οι 3 απο διαφορετικά Pc το αρχείο full και αποθηκεύουν στους ίδιους πίνακες του αρχείου onlytable στον Server...

Δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητώς εάν όχι πάλι εδώ είμαι..."

παιδιά καλημέρα,
έχω κάνει τα παραπάνω, αλλά αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:
1. στον υπολογιστή που έχω το full αρχείο (το αρχείο δηλαδή κλόνο (φόρμες εκθέσεις κτλ) όχι τους πίνακες δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο (π.χ. νέα εγγραφή, επεξεργασία, αποθήκευση κοκ.) παρά μόνο να βλέπω τα στοιχεία χωρίς να μου επιτρέπεται καμία άλλη παρέμβαση. Π.Χ. όταν πάω να κάνω Νέα Έγγραφή μου βγάζει το μήνυμα "Δεν μπορείται να μεταβείται σε καινούρια εγγραφή" (Σημ. Εκθέσεις μπορώ να ανοίξω)
2. επίσης όταν η βάση στο πρώτο pc (αυτό με τους πίνακες) είναι ανοιχτή τότε δεν μου επιτρέπει την πρόσβαση από το δεύτερο pc "η εφαρμογή δεν μπορεί να ανοίξει γιατί χρεισημοποιείται ήδη" γράφει.
Τι πάει στραβά;
Ευχαριστώ
Πάνος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 01-06-10 στις 09:46.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-10, 14:05
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Γεια σας!
Πάνο,
η παρασκηνιακή βάση δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε τροποποίηση (είναι Read Only)
αν για κάποιο λόγο ανοίγεται από κάπου για αποκλειστική χρήση.

Πρέπει να ανοίγεται για κοινόχρηστη χρήση και στις φόρμες του "FrontEnd", θα πρέπει να
στην ιδιότητα κλειδώματα εγγραφών επιλέξεις "Τροποποιημένη εγγραφή".

Πως συμπεριφέρεται η παρασκηνιακή βάση αν τοποθετηθεί στον ίδιο υπολογιστή όπου βρίσκεται το "FrontEnd".

Υπάρχουν τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης στον Η/Υ που φιλοξενεί τη βάση αυτή;

Τέλος, αν το λειτουργικό του Η/Υ είναι απλό Windows XP (όχι Server) δε πιστεύω να σου επιτρέψει παραπάνω από 8 - 10 ταυτόχρονες συνδέσεις.

Κάνε επίσης έναν έλεγχο στην ιδιότητα των φορμών "Τύπος συνόλου εγγραφών" αν έχει την επιλογή "Δυναμοσύνολο" (φυσικά όπου αυτό χρειάζεται).

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 01-06-10, 14:57
Όνομα: Πάνος

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή

Τάσο ευχαριστώ πολύ
πληροφοριακά σου λέω ότι το λειτουργικό είναι w7 και από office έχω το 2007, εάν αυτό έχει κάποια σημασία.
Ερώτηση: με τις λίστες share point γίνεται δουλειά;
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το χρόνο σου.
Τα λέμε
Πάνος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σύνδεση πινάκων... Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 02-01-15 20:06
Σύνδεση πινάκων Σκτετε Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-02-13 05:47
[ Πίνακες ] Σύνδεση Πινάκων σε FrontEnd BackEnd βάση Δημήτρης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-11-11 14:47
[ Ερωτήματα ] Σχεδίαση - σύνδεση πινάκων σε Β.Δ. Xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-05-11 13:50
Σύνδεση πολλών πινάκων σε μια φόρμα gregory_m Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-12-09 21:47

Η ώρα είναι 08:09.