Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Απο-ενεργοποίηση πεδίου με ckeckbox
Καλημέρα σε όλο το forum. Πολύ ωραίο το forum και με ενδιαφέροντα θέματα - λύσεις. Έχω ένα πρόβλημα καθώς δεν θυμάμαι την σύνταξη του κώδικα καθώς πάνε περίπου 10 χρόνια που έχω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό της access. Έχω μια φόρμα όπου καταχωρώ τα στοιχεία των πελατών. Οι πελάτες είναι ιδιώτες και επαγγελματίες. Έχω λοιπόν τα πεδία "Όνομα,επίθετο,τηλέφωνο,διέ υθυνση,ΑΦΜ,ΔΟΥ κτλ". Εξ ορισμού τα πεδία που αφορούν τα στοιχεία επαγγελματία "ΑΦΜ,ΔΟΥ κτλ" τα έχω ανενεργά. Η σκέψη μου είναι να βάλω ένα checkbox όταν αυτό είναι τικαρισμένο να μου ενεργοποιεί τα πεδία. Αυτό που δέν θυμάμαι είναι η σύνταξη του κώδικα στο check button. Έχω δοκιμάσει στο checkbox να βάλω συμβάν στην επιλογή "με το κλικ" if chekbox1.check=true then AFM.enable=true else if AFM.check=false then AFM.enable=false end if το παραπάνω που γράφω δεν λειτουργεί καθώς ξέρω οτι κάτι λάθος γράφω στον κώδικα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πώς συντάσεται η εντολή. Έψαξα στο internet αλλά αυτά που βρήκα δεν μου λειτούργησαν. Επίσης αν μπορούσατε να μου προτείνετε ένα βιβλίο-ebook κτλ που να διαβάσω. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλημέρα Περικλή, καλωσόρισες στην παρέα μας. Δοκίμασε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub checkbox1_Click() Me.AFM.Enabled = Me.checkbox1 End Sub Εγώ κατέβασα το: Access 2010 Programmer's Reference.pdf, πιθανόν να υπάρχει και για την Access 2007. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Είσαι άρχοντας, ευχαριστώ πολύ, Το βιβλίο για όποια έκδοση και αν είναι δεν με πολυενδιαφέρει απλά για να θυμηθώ λίγο τα βασικά με την εγραφή κώδικά θέλω. Ευχαριστώ και πάλι |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενεργοποιηση περιεχομενου vba access | comsup | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-08-15 19:49 |
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 29-07-15 20:34 |
Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του Shift | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 05-12-13 12:33 |
[ Φόρμες ] Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση κουμπιού | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-07-13 13:42 |
Η ώρα είναι 09:44.