Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία Folder μέσω Vba
Καλησπέρα, Έχω τον πιο κάτω κώδικα τον οποίο βρήκα απο την Microsoft και θέλω να δημιουργήσω ένα νεο Folder στην διαδρομή c:\ProgramData\Dab\Part1. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος αλλά εφόσον τρέξει ο κώδικας λαμβανω το επισυναπτόμενο μήνυμα ότι δεν βρίσκει το Path (?) ενώ εάν απο τον κώδικα αφαιρέσω το Part1 που στην ουσία είναι ο δεύτερος φάκελος μέσα στον πρώτο που θα δημιουγηθεί (Dab) δουλευει μια χαρα.. Public Function CreateFolderDemo() Dim fso, f Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set f = fso.CreateFolder("c:\ProgramData\Dab\Part1") CreateFolderDemo = f.Path End Function Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Γεια σου Γιώργο. Ο κώδικας σου βγάζει λάθος γιατί δεν υπάρχει ο φάκελος "Dab" και πρέπει πρώτα να τον φτιάξεις και μετά μέσα στον φάκελο "Dab" να φτιάξεις τον φάκελο "Part1". |
| |||
| |||
Καλημέρα φιλε μου Γιώργο, όπως πάντα εύστοχος.!! Εάν κατάλαβα καλά (και συγχώρεσε με διότι είμαι άπειρος σε vba) πρέπει πρώτα να δημιουργήσω τον πρώτο φάκελο και μετά να επαναλάβω τον ίδιο κωδικα αλλά με την μετατροπή του και για τον δεύτερο φάκελο? Εννοώ δήλαδή αυτό: 1. Πατάω το κουμπί και τρέχει ο κώδικας Public Function CreateFolderDemo() Dim fso, f Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set f = fso.CreateFolder("c:\ProgramData\Dab") CreateFolderDemo = f.Path End Function και ας πούμε πως 2. Μέσω του ίδιου ή νέου κουμπιού πατάω και τρέχει ο κώδικας Public Function CreateFolderDemo() Dim fso, f Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set f = fso.CreateFolder("c:\ProgramData\Dab\Part1") CreateFolderDemo = f.Path End Function Εάν η λύση ειναι η πιο πανω, μπορεί ο κώδικας να προσαρμοσθεί έτσι ώστε: 1. αφενος μέν να ψάχνει πρώτα εάν υπάρχει ο πρώτος φάκελος (Dab) 2.Στην περίπτωση που δεν υπάρχει να τον δημιουργεί 3. Εφοσον υπάρχει ο πρώτος φάκελος να προχωρεί ο κώδικας στην δημιουργία και του δεύτερου. Αυτό για μένα θα είναι το ιδανικότερο σενάριο φίλε μου.. Σε ευχιστώ πολύ για όλη την πρόθεση να βοηθάς,.. |
| |||
| |||
Γιώργο για βάλε τον κωδικά Public Function CreateFolderDemo() Dim strDir As String strDir = "c:\ProgramData\Dab\Part1\" If Dir(strDir, vbDirectory) = "" Then MkDir strDir Else MsgBox "Directory exists." End If End Function |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, Δοκίμασα τον κώδικα για απευθείας δηιουργία των αρχείων και δεν δουλεύει.. Public Function CreateFolderDemo() Dim strDir As String strDir = "c:\ProgramData\Dab\Part1\" If Dir(strDir, vbDirectory) = "" Then MkDir strDir Else MsgBox "Directory exists." End If End Function |
| |||
| |||
Γεια σου Φίλε Γιώργο. Δες το συνημμένο. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Έλεγχος εάν υπάρχει το Folder | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-16 15:48 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία Ερωτήματος μέσω VBA | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 18-09-15 20:23 |
Create a directory folder for for individual records in Access | kouk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-15 18:47 |
Δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης μέσω VBA | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-06-15 16:36 |
Η ώρα είναι 08:38.