Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μάσκα εισαγωγής
Καλημέρα σας. Πώς μπορώ να δημιουργήσω μάσκα εισαγωγής, ώστε ένα ποσό να εμφανίζεται με τη μορφή ΧΧΧΧ,ΧΧ€; Η Access 2007 έχει ήδη έτοιμο σχεδόν αυτό που ζητάω ως X.XXX,XX€, αλλά εγώ το θέλω χωρίς την τελεία. Ευχαριστώ πολύ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pluss : 17-01-16 στις 05:17. |
| |||
| |||
Καλημέρα Κώστα, καλωσόρισες στην παρέα μας. Στην ιδιότητα Format (μορφοποίηση) του αριθμητικού πεδίου δώσε την τιμή 0,0€ Το σύμβολο € μπορούμε να το καταχωρήσουμε πιέζοντας Alt + 0128. Για τα ψηφία του 0128, χρησιμοποιούμε το αριθμητικό τμήμα του πληκτρολογίου. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί δεν προτιμάς την ενσωματωμένη μορφή x.xxx,xx€, που είναι και πιο ευανάγνωστη. Οι μάσκες εισαγωγής, ειδικά σε αριθμητικά πεδία, δε συνιστώνται. Αντί να βοηθήσουν μπερδεύουν. Αν επιμένεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ακόλουθη: 0000,00\€ Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 17-01-16 στις 15:37. |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ kapetang για τη βοήθεια! Βασικά, προετοιμάζομαι για εξετάσεις πιστοποίησης στην Access, οπότε απαιτούνταν να εφαρμόσω το παραπάνω μόνο μέσω μάσκας εισαγωγής. Αν δεν σου τρώω χρόνο, θα ήθελα να μου απαντήσεις σε παρακαλώ σε δύο ακόμη ερωτήσεις που έχω: 1) Πώς μπορώ να αλλάξω τη μορφή ενός πεδίου ενός πίνακα, ώστε τα αποθηκευμένα δεδομένα να εμφανίζεται πάντα με τη μορφή, π.χ. 12 Ιανουαρίου 2000; Πέρα από το να γράψω ηη μμμμ αααα στο πεδίο Μορφή σε Προβολή Σχεδίασης, υπάρχει άλλος τρόπος; 2) Πώς μπορώ να αλλάξω τη μορφή ενός πεδίου ενός πίνακα, ώστε ένας αριθμός (π.χ. κινητό τηλέφωνο) να εμφανίζεται πάντα με τη μορφή (XXX)XXXXXXX, εμφανίζοντας ένα κενό εάν δεν υπάρχει χαρακτήρας; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pluss : 18-01-16 στις 17:37. |
| |||
| |||
Καλησπέρα 1) Για την πρώτη περίπτωση: Στον υπολογιστή μου με ελληνική Access, αλλά αγγλικό μενού, η συμβολοσειρά μορφοποίησης είναι: dd mmmm yyyy 2) Για τη δεύτερη περίπτωση: Όρισε τον τύπο του πεδίου Text (κείμενο) και χρησιμοποίησε για την μορφοποίηση τη συμβολοσειρά: (@@@)@@@@@@@ Επίσης θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ερώτημα με όλα τα πεδία του πίνακα και κάποια υπολογιζόμενα που θα δείχνουν τα δεδομένα, όπως θέλουμε. Στα πεδία αυτά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και η συνάρτηση Format(), αλλά και άλλες (πχ Left(), Right(), Mid(), Replace()) . |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Κώδικας εισαγωγής Ημέρας ή και Ώρας (DateStamp) | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 28-03-14 18:05 |
[ Πρόσθετα ] Φόρμα εισαγωγής με datepicker | Λάμπρος Τ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-01-14 10:21 |
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 14:14 |
[ Πίνακες ] Ημερομηνία εισαγωγής εγγραφής σε πίνακα | κκκ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-06-13 17:44 |
Μάσκα εισόδου για ημερομηνία | ypanagis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 27-07-12 12:25 |
Η ώρα είναι 21:13.