Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-16, 11:45
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους
φίλε Γιώργο δυστυχώς στον υπολογιστή εδώ έχει μόνο office 2003 και δεν μπορώ να δω το αρχείο σου και δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις θα το δω από Δευτέρα.

Καταρχήν διόρθωσα κάτι στον κώδικα και πρόσθεσα τη συνάρτηση Public Function d_f()

Πως δουλεύει;
στη module mdlDefaultValue υπάρχουν Public Const Default_Value= τρέχουσα τιμή του Field1 AfterUpdate και η συνάρτηση d_f = Public Const Default_Value
στην σχεδίαση της φόρμας frm_test στις ιδιότητες του πεδίου Field2 στην προεπιλεγμένη τιμή γράφουμε =d_f() οπότε η προεπιλεγμένη τιμή του Field2 είναι ή η τελευταία τιμή που είχε το Field1 ή η τρέχουσα τιμή του Field1 μετά την ενημέρωση.

Το Field3 δεν παίζει κανένα ρόλο, υπάρχει για να βλέπεις τις αλλαγές στην προεπιλεγμένη τιμή του Field2
Η λειτουργία της προεπιλεγμένης τιμής όπως την έχω καταλάβει εγώ.
Αν το Field2 είναι μη δεσμευμένο η αλλαγή της προεπιλεγμένης τιμής του δεν εμφανίζεται κάθε φορά που αλλάζει αλλά μόνο η αρχική τιμή που πήρε πχ να μου εμφανίζει εγγραφή που έκλεισε όμως αν αλλάξει η προεπιλεγμένη τιμή του Field2 δεν θα μεταβεί σε άλλη εγγραφή αυτό θα γίνει αν κλείσω και ξανανοίξω τη φόρμα.
Αν το Field2 είναι δεσμευμένο και πάμε να προσθέσουμε νέα εγγραφή τότε εμφανίζεται η προεπιλεγμένη τιμή του Field2.

Ελπίζω να βοήθησα

Φιλικά, Δημήτρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb DefaultValue_3.mdb (268,0 KB, 8 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-02-16, 04:18
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλημέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ που ασχολείσε με το θέμα μου.

Το τί προσπαθώ να πετύχω είναι:

Στην βάση που φτιάχνω έχω μια φόρμα η οποία εφόσον ανοίξει η βάση ανοίγει και αυτή και είναι hidden. Σε αυτή την φόρμα υπάρχει το πεδίο [InsDate] το οποίο παίρνει την εκάστοτε ημερομηνία (=Date() ) ώς προεπιλεγμένη τιμή.

Υπάρχει επίσης και ενα αλλο πεδιο το [RegDays] το οποιο ουσιαστικα παιρνει τιμη αναλογα με το τι θα ωρισω εγω ως προεπιλεγμενη μεσω μιας δευτερης φορμας.

Το ζητουμενο ειναι:
Μεσω της δευτερης φορμας που αναφερα μεσα στην οποια υπαρχουν 2 αδεσμευτα πεδια θελω να ωριζω εγω μια νεα ημερομηνια και εναν αριθμο ημερων και αμεσως να ωριζονται ως προεπιλεγμενες τιμες στα αναλογα πεδια που αναφερα και που υπαρχουν στην πρωτη φορμα. Δηλαδη να μπορω να επιλεγω μια νεα ημερομηνια στην δευτερη φορμα και να αλλαζει η προεπιλεγμενη τιμη του [InsDate] που βρισκεται οπως ειπα στην πρωτη φορμα. Θα κανω το ιδιο και για το δευτερο πεδιο, το τριτο, τεταρτο κλπ, κλπ

Με τον κωδικα που μου εδωσες αντιλαμβανεσαι οτι αυτη η διαδικασια ειναι εφικτο να γινει μονον για ενα πεδιο....ετσι κι εγω στις αμετρητες προσπαθειες που κανω για να βρω λυση στο θεμα, σκεφτηκα οτι εαν αντιγραψω τα modules vba που μου εδωσες και τους δωσω παρομοια ονοματα και αλλαζωντας καποιες γραμμες στον κωδικα, θα μπορουσα στην ουσια να ειχα ενα σετ mudules για να κανω αυτη την δουλεια σε καθε πεδιο που θελω..

Εκανα λοιπον διαφορες δοκιμες με την πιο πανω λογικη και απο καποτε δουλευει η λυση και καποτε οχι. Σημειωσε οτι οταν δεν δουλευει η λυση αυτη η access μου δινει μηνυματα να σταματησω τον κωδικα..(?) Υποψη οτι οι γνωσεις μου σε vba ειναι πολυ περιορισμενες και για αυτο θα ζητουσα την κατανοηση σου εαν σε ταλαιπωρω...

Δες λιγο το παραδειγμα που ανεβασα να μπορεσεις να καταλαβεις τι εκανα και θα εκτιμησω εαν εμπαινες στον κοπο για λιγη παραπανω διαφωτιση και βοηθεια..

Σε ευχαριστω και παλι...
(Υπνο τωρα διοτι το μυαλο εχει κολλησει☺)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-16, 11:59

Προεπιλογή

Επαναφέρω το θέμα με την μορφή υπενθύμισης για όποιο φίλο απο το φόρουμ θα μπορούσε να με βοηθήσει....

¨Οπως καταλαμβαίνετε το μυαλό έχει κολλήσει εδώ και αρκετές ημέρες σε αυτό το πρόβλημα...

Φιλικά,
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-16, 01:07

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα το οποίο εδώ και μέρες αποτελεί πραγματικά μια σπαζοκεφαλιά και ένα πραγματικό βουνο η επίλυση του, και θα εκτιμούσα εάν κάποιο πιο έμπειρο μέλος του φόρουμ μπορούσε να βοηθήσεις..

Στην βάση την οποία φτιάχνω, προσπαθώ να επιτύχω τον προκαθορισμό DefautValue τιμης για 13 πεδία τα οποία είναι στην ουσία Unbound.. Με την βοήθεια των μελών του φόρουμ κατάφερα να δίνω τιμές σε αυτά τα πεδία και εφόσον κλείσει η βάση και ξανα ανοίξει και πάλι, να μένουν οι νέες τιμές που έχουν προκαθορισθεί ώς DefaultValue. Σημειώστε ότι στην βάση δεν υπάρχει κάποιος πίνακας και αυτό που προσπαθώ να επιτύχω είναι να καταφέρω να δίνω τιμές σε αυτά τα πεδια ώς DefaultValue έτσι ώστε όταν κλείνει η βάση να μένουν οι τιμές που προκαθόρισα.

Το πρόβλημα - σπαζοκεφαλιά είναι ότι:
Ενώ κατά την διαδικασία προκαθορισμου των τιμων για αυτά τα πεδία όλα δουλεύουν θαυμάσια, εντούτις εφόσον κλείσει η βάση και κάνωντας Compact & Repair εφόσον το έχω προκαθορίσει να γίνεται με το κλείσιμο της βάσης, όταν ανοιξω ξανά την βάση μου ΤΙΠΟΤΑ δεν δουλεύει..!! Δηλαδή δεν δουλεύει η διαδικασία προκαθορισμού τιμών για τα πιο πάνω πεδία..

Στην προσπάθεια μου να επιλύσω το θέμα έχω προσπαθησει άπειρες λύσεις αλλά μάταια. Σημειωστε πως έχω δικιμάσει να ανοιξω μια νεα βάση και να κάνω εισαγωγή όλα τα αντικείμενα απο την παλιά, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί..

Παραθέτω ένα κομμάτι της πραγματικής βάσης έτσι ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε τι έχω κάνει και εν τέλη εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες..

Θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια - εισήγηση..

Φιλικά
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip DefaultValue - Help.zip (96,3 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Αλλαγη ημερομηνία έπειτα απο αλλαγή xaralampos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 24-06-16 22:45
ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 24-02-16 10:28
[ Εκθέσεις ] Αλλαγή σελίδας q.mrk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 08-10-15 01:37
Αλλαγή ονομασίας ΤΧΤ ΑΛΕΞΙΑ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 02-08-15 13:11
[Συναρτήσεις] Αλλαγή συνάρτησης xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-05-15 21:56

Η ώρα είναι 00:33.