Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αθροίζοντας μήνες σε έκθεση
Παιδιά καλησπέρα, Περιγράφω ένα ζητηματάκι και ζητάω τα φώτα σας. Έκθεση συνοψίζει δεδομένα από πίνακα, τα οποία τα αντλώ με ερώτημα, με την μορφή μήνα (ιαν. φεβρ. μαρτ. απρ. κτλ). Όταν ανοίγω την έκθεση έχω φτιάξει παραθυράκι που μου λέει [βάλε μήνα]. Πληκτρολογώ πχ. Ιανουάριος και μου βγάζει τα στοιχεία του μήνα αυτού. Το ερώτημα είναι πια η παρέμβαση που πρέπει να κάνω στο ερώτημα (το υπάρχον ή και καινούριο) έτσι ώστε να μου βγαίνει παραθυράκι και να μου λέει [βάλε μήνες] και να έχω την δυνατότητα να προσθέτω π.χ. 5 μήνες μαζί. Ευχαριστώ πολύ. Παναγιώτης |
| |||
| |||
Καλησπερα σε ολους Παναγιωτη απ οτι γνωριζω αυτο μπορεις να το κανεις στο ερωτημα σου εαν βαλεισ στο πεδιο που ζητας το μηνα το εξης,στα κριτηρια βαζεις <=between[Δωσε απο μηνα] and >=[Δωσε έως μηνα] βαλε αυτο και μαλλον θα κανει αυτο που ζητας.
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
Χρήστο, Θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί. Το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό, αλλά πίστευα ότι δεν θα δουλέψει, καθώς δεν ξέρω εάν το μηχάνημα αντιλαμβάνεται ότι μεταξύ Γενάρη και Μαρτίου παρεμβάλλεται ο Φεβρουάριος. είδομεν. Σ' ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Να ΄σαι καλα φιλε μου τα λεμε
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
Παιδιά το έκανα ως εξής και δουλεύει: 1. Στο δευτερεύοντα πίνακα με τους ΜΗΝΕΣ (ιαν. φεβρ. μαρτ. απρλ. κτλ), έφτιαξα μια δεύτερη στήλη με αντίστοιχους σε κάθε μήνα αριθμό (1,2,3,4 κτλ). Το πεδίο το ονόμασα "αρίθμηση' 2. Στον κύριο πίνακα πήγα και σύνδεσα με σχέση τα πεδία "ΜΗΝΑΣ" (αντλεί στοιχεία με σύνθετο πεδίο από τον δευτερεύοντα πίνακα "ΜΗΝΕΣ") και "ΜΗΝΕΣ" 3. Στη σχεδίαση του κυρίου πίνακα, ξαναεισάγω το πεδίο "ΜΗΝΕΣ" με το πεδίο όμως "αρίθμηση" 4. Στα κριτίρια βάζω τον τελεστή: Between [Από μήνα (1-12)] And [Έως μήνα (1-12)]. |
| |||
| |||
Καλημερα PanosPan Νομιζω ότι είναι σωστότερος αυτος ο τροπος.. οι αριθμοί είναι παντα πιο σιγουροι απο το κειμενο.. Αντιστοιχο εχω κανει και εγώ..! Γιώργος |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Γιώργο Με την Access, ασχολούμαι εδώ και ένα μήνα. Είναι τρελή εφαρμογή. Κάνει τα πάντα. Και ευτυχώς που υπάρχει αυτό το forum και μας δίνεται το εναυσμα να συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Τα λέμε Παναγιώτης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ημερομηνία μετά από 6 μήνες | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 16-03-21 12:20 |
[Συναρτήσεις] Ανάλυση ημερών σε μήνες και μέρες | thanosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-03-14 11:31 |
[ Ερωτήματα ] Αναγωγή και υπολογισμός μέρες σε μήνες και μήνες σε έτος | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 10-01-14 13:41 |
Φ.Π.Α. 23% σε έκθεση | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-09-11 20:36 |
[Συναρτήσεις] Μήνες σε αριθμιτική τιμή | Helena | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-06-10 08:34 |
Η ώρα είναι 07:35.