Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Πως μπορώ να πάρω τον Μ.Ο. βαθμολογίας π.χ. από το Α ΤΡΙΜΗΝΟ όλων των μαθημάτων(του Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ) στο ερώτημα qryTestsA ή απευθείας στη φόρμα frmAtrimMO; Ανεβάζω δείγμα. |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους Βασίλη η δική μου πρόταση είναι: Για τη φόρμα Στο υποσέλιδο της δευτερεύουσας προσθέτουμε ένα πλαίσιο κειμένου πχ Κείμενο13 δεδομένα = Μέσος_όρος([Βαθμός]). Στην επιφάνεια τηε κύριας φόρμας δημιουργούμε πάλι ένα πλαίσιο κειμένου που λαμβάνει δεδομένα απο το πρώτο πχ.κείμενο 15 δεδομένα =[subfrmAtrimMO].[Form]![Κείμενο13] Για το ερώτημα Κώδικας: SELECT tblstud.idstud, tblstud.Επώνυμο, tblstud.Όνομα, tblstud.[Όνομα πατρός], IIf([Μάθημα]<>" ","Όλα"," ") AS Μάθημα_, tblTrim.Ονομασία, Min(tblDegrees.Ημερομηνία) AS Μικρότερη_τιμήΤουΗμερομηνία, Avg(tblDegrees.Βαθμός) AS Μέσος_όροςΤουΒαθμός, DatePart("q",[Ημερομηνία]) AS Τρίμηνο, Year([Ημερομηνία]) AS Έτος FROM tblTrim INNER JOIN (tblLessons INNER JOIN (tblDegrees LEFT JOIN tblstud ON tblDegrees.idstud = tblstud.idstud) ON tblLessons.idtests = tblDegrees.idtests) ON tblTrim.idTTT = tblDegrees.idTTT GROUP BY tblstud.idstud, tblstud.Επώνυμο, tblstud.Όνομα, tblstud.[Όνομα πατρός], IIf([Μάθημα]<>" ","Όλα"," "), tblTrim.Ονομασία, DatePart("q",[Ημερομηνία]), Year([Ημερομηνία]) HAVING (((tblTrim.Ονομασία)="Α ΤΡΙΜΗΝΟ")); |
| |||
| |||
Ok Naso, στον όρο δεδομένα(δεδομένα = Μέσος_όρος([Βαθμός])) τι βάζουμε [Βαθμός];
|
| |||
| |||
Παράθεση:
Ανοίγουμε την υποφόρμα σε προβολή σχεδίασης. Στο υποσέλιδο της υποφόρμας προσθέτουμε ένα πλαίσιο κειμένου Δεξί κλικ πάνω στο πλαίσιο Ιδιότητες->προέλευση δεδομένων γράφουμε =Μέσος_όρος([Βαθμός]) ή =avg([Βαθμός]) συνάρτηση "average". Το αποτέλεσμα που βγαίνει ειναι ο μέσος όρο βαθμολογίας του επιλεγμένου μαθητή για τη συγκεκριμένη περίοδο . |
| |||
| |||
Οκ το έφτιαξα, κάτι ακόμη, γίνεται στην υποφόρμα να φαίνονται αναλυτικά τα μαθήματα του τριμήνου και όχι η λέξη "όλα";
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη smasak : 09-01-16 στις 21:00. |
| |||
| |||
Εντάξει το έφτιαξα, σε ευχαριστώ για την βοήθεια Νάσο.
|
| |||
| |||
Μια βοήθεια ακόμη για να ξεκολλήσω.Έχω φτιάξει ερώτημα και πίνακα και υποπίνακα για να παίρνω το ΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ κάθε μαθήματος ξεχωριστά(συνολο Μ.Ο) για κάθε μαθητή. Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει και η ανάλυση για κάθε ΤΡΙΜΗΝΟ πχ. "Μάθημα" - "ΤΡΙΜΗΝΟ" - "ΒΑΘΜΟΣ" Τεστ τριμήνου Α ΤΡΙΜ 18 Τεστ τριμήνου Β ΤΡΙΜ 18,5 Τεστ τριμήνου Γ ΤΡΙΜ 19 ανεβάζω δείγμα. |
| |||
| |||
Προσπάθησα να το υλοποιήσω έχοντας 2 πεδία στην κύρια φόρμα(frmMOperLesson2).Ένα για επιλογή μαθητή και ένα για επιλογή μαθήματος συνδέοντάς τα με την υποφόρμα(subfrmperLessMO2) αλλά κάτι σίγουρα δεν κάνω σωστά αφού μου φέρνει σωστά μόνο ότι αφορά τον πρώτο μαθητή.Αν επιλέξω τον 2ο η 3ο μου φέρνει τα αποτελέσματα του 1ου μαθητή. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; |
| |||
| |||
Το έφτιαξα, καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
Για την συγκεκριμένη εφαρμογή, έχω 3 τριμηνα.Όταν υπάρχει βαθμολογία μόνο πχ στο 1ο τρίμηνο δεν μπορώ να πάρω συγκεντρωτικά από τα άλλα 2 τρίμηνα γιατί τα πεδία βαθμού είναι κενά.Εγώ θα ήθελα να πάρει την τιμή μηδέν όταν είναι κενό το πεδίο βαθμός.Χρησιμοποίησα την nz αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Πως να συντάξω σωστά την συνάρτηση;Αν χρειασθεί θα ανεβάσω δείγμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη smasak : 19-01-16 στις 07:55. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Πρότυπα] Πίνακες βαθμολογίας συνθέτων | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 26-08-16 06:06 |
Μεσος όρος τιμών | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-07-16 13:38 |
[ Συναρτήσεις ] Μεσοσταθμικός μέσος όρος | XristosM | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 10-11-11 12:45 |
Δημιουργία Πίνακα Βαθμολογίας | Melisson | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 16-10-09 13:04 |
Η ώρα είναι 09:30.