Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άνοιγμα φακέλου
Καλησπέρα σε όλους... έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έκανα μία βάση στην οποία ανοίγοντας μια φόρμα δημιουργεί έναν φάκελο σε μια διεύθυνση δίνοντάς τον ένα όνομα που καθόρισα... Πώς είναι δυνατών να ανοίγω τον φάκελο αυτόν πατώντας ένα κουμπί της φόρμας όποτε την επισκέπτομαι??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.... Private Sub Form_Load() Dim fso Dim fol As String fol = "c:\users\" & MemberID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") If Not (fso.FolderExists(fol)) Then fso.CreateFolder (fol) MsgBox "Ο φάκελος δημιουργήθηκε!" End If End Sub |
|
Καλησπέρα Το πιο απλό, είναι στο click ενός κουμπιού, να έχουμε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub ΌνομαΚουμπιού_Click() Application.FollowHyperlink "C:\Users\ΌνομαΧρήστη\Desktop\ΟΦάκελόςμου" End Sub στην επιφάνεια εργασίας. Από 'κει και μετά, ανάλογα τι θέλει να πετύχει κανείς, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες μέθοδοι... |
| |||
| |||
Spirosgr, Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... αν και είχα φτάσει και εγώ. Θα ήθελα την βοήθειά σου, αν μπορείς, και σε κάτι άλλο..... Έχω λιπών μια φόρμα από την οποία δημιουργώ έναν φάκελο σε μια διεύθυνση "c:\users\ID\Επίθετο\Όνομα" με τον παρακάτω κώδικα... Private Sub Form_Load() Dim fso Dim fol As String fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") If Not (fso.FolderExists(fol)) Then fso.CreateFolder (fol) MsgBox "Ο φάκελος δημιουργήθηκε!" End If End Sub Μέτα ανοίγω μια υποφόρμα από την οποία θέλω να ανοίγω έναν υποφάκελο με τίτλο έναν αριθμό "DateID" και την "ημερομηνία" μέσα στον κύριο φάκελο, με μορφή "c:\users\ID\Επίθετο\Όνομα\DateID_Ημ ερομηνία" χρησιμοποιώντας τον παρακάτω κώδικα.. Private Sub Form_Load() Dim fso Dim fol As String fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "\"& DateID &" _ " & Ημερομηνία & "" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") If Not (fso.FolderExists(fol)) Then fso.CreateFolder (fol) MsgBox "Ο Υποφάκελος δημιουργήθηκε!" End If End Sub Ενώ όλα τρέχουν καλά (δημιουργείτε ο κύριος φάκελος, μετά δημιουργείτε και ο υποφάκελος εκεί που θέλω), στο όνομα του υποφακέλου ενώ εμφανίζετε το πρώτο μέλος του ονόματος του φακέλου "DateID" δεν εμφανίζετε το δεύτερο μέρος "Ημερομηνία"??? Δηλαδή φτάνω μέχρι το C:\user\362\Παππάς Κώστας\32_ και λείπει η ημερομηνία!!! Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος.... Βοήθειααα..... |
|
Θα το δω αύριο, αλλά .... με μια πρώτη ανάγνωση, φρόντισε, εφ' όσον η ημερομηνία, είναι τίτλος φακέλου, να μην έχει μορφή πχ 6/11/2015 που απαγορεύεται, αλλά ... κάτι σαν 6-11-2015 ή 20151106 κλπ |
| |||
| |||
Spirosgr ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!!! Πώς μπορώ να αλλάξω την μορφή ημερομηνία ενός πίνακα?? |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δοκίμασε στον κώδικα να αντικαταστήσεις το : fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "\"& DateID &" _ " & Ημερομηνία & "" με το: fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "\"& DateID &" _ " & Format(Ημερομηνία, "yyyymmdd" & "" Με την μορφή "yyyymmdd" εμφανίζει την ημερομηνία με πρώτο το έτος-μήνας-ημέρα με "ddmmyyyy" την εμφανίζει ημέρα-μήνας-έτος Τίμος |
| |||
| |||
Τίμο καλησπέρα, μάλλον εννοείς αυτό fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "\"& DateID &" _ " & Format(Ημερομηνία), "yyyymmdd" & "" ..δεν τρέχει |
|
Καλησπέρα Για την ερώτηση στο post #5 Σε πίνακα, η μορφή αλλάζει, στην σχεδίαση. Τώρα Το δεν τρέχει είναι πολύ γενική έννοια... Τι σφάλμα υπάρχει; 1 Αν έχεις Ελληνικό Office, το πιο πιθανό είναι να θέλεις μια μορφοποίηση, σαν: "ααααμμηη" ή "ηη-μμ-αααα" 2 Εχω ένσταση, στο αν είναι κατάλληλος χώρος αποθήκευσης του φακέλου, ο φάκελος χρήστη... |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στη συνάρτηση Format, που πρότεινε ο Τίμος λείπει η δεξιά παρένθεση. Σωτήρη, δοκίμασε τον κώδικα: fol = "c:\users\" & ID & "_" & Επίθετο & " " & Όνομα & "\"& DateID &" _ " & Format([Ημερομηνία], "yyyymmdd") Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 18-11-15 στις 22:07. |
| |||
| |||
Παιδιά ευχαριστώ όλους (kapetang, Spirosgr & ΤΙΜΟΣ) που συμβάλετε ο καθένας με τον τρόπο σας. Προς ενημέρωσή σας αυτό τελικά που δούλεψε ήταν το παρακάτω: fol = "c:\DataBase\" & MemberID & "_" & LName & " " & Name & "\" & Format([US_Date], "yyyy-mm-dd") & "" Το Office που δουλεύω είναι Ελληνικό... Spirosgr στον κώδικά μου δεν υπάρχουν ελληνικές λέξεις, αυτές που έβαλα στο παράδειγμα ήταν εκ παραδρομής... Για μια άλλη φορά συγχαρητήρια σε αυτό το forum που επιτρέπει να ανταλλάσσουμε ιδέες, γνώμες και λύσεις, να διαφωνούμε και να συμφωνούμε και να γνωρίζουμε καινούργιους ανθρώπους κάνοντας καινούργιες forum-φιλίες |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Copy_Paste φακέλου | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-09-15 12:37 |
[Γενικά] Πρόβλημα Φακέλου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-06-12 10:08 |
[Excel07] Κλείδωμα φακέλου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-04-12 22:18 |
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-03-12 09:20 |
Δημιουργία Φακέλου με VBA | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-03-12 21:11 |
Η ώρα είναι 09:27.