Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμός χρόνου
Καλημέρα σας! Έχω έναν πίνακα όπου υπάρχουν πεδία: -Έναρξη εργασίας -Λήξη εργασίας -Διάρκεια Στην έναρξη εργασίας μπαίνει η ώρα εναρξης πχ: 10:30 και στην λήξη η λήξη της, πχ: 11:45 Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε στην διάρκεια να υπολογίζει την ώρα που πέρασε σε μορφή ΩΩ:ΛΛ? Δηλαδή στο παραπάνω παραδειγμα να εμφανίζει 01:15? Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρώ λύση, έχω καταφέρει να το εμφανίζει πχ: 1,78 που δεν με εξυπηρετεί, επίσης δοκίμασα να το εκτελέσω σαν ερωτημα με την datediff αλλα και εκεί μου επιστρέφει τιμή ή σε ώρες πχ 1,2 κτλ ή σε λεπτά (60,75 κτλ). Όποια σκέψη ευπρόσδεκτη! |
|
Καλημέρα Κάνε ένα ερώτημα, με τα πεδία που έχεις: στον τύπο Όπου: StartHr για έναρξη EndHr για λήξη και ένα πεδίο, με τον τύπο: Κώδικας: Expr1: DateDiff("n";[StartHr];[EndHr])\60 & ":" & Format(DateDiff("n";[StartHr];[EndHr]) Mod 60;"00") Σημείωση: Ο τύπος δεν υπολογίζει νυχτερινό ωράριο (πχ από 22:00 μέχρι 01:30 της επομένης) Σημείωση 2: Τώρα είδα ότι έχεις Ελληνικό Office, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθεί το λατινικό "n" με "λ" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 31-08-15 στις 12:16. Αιτία: Σημείωση 2 & Ανέβασμα Αρχείου |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ!! Παίζει μια χαρά ως ερώτημα, αυτον τον τύπο να τον ενσωματώσω μέσα στο πίνακα δεν γινετε ε; |
|
Ναι βεβαίως και γίνεται, αλλά... καλό είναι, (για πολλούς λόγους) οι υπολογισμοί, να μένουν πάντα χώρια και μακριά από τα δεδομένα. Άρα για να έχουμε ασφαλείς και λειτουργικές βάσεις... Δεδομένα σε πίνακες Υπολογισμοί σε ερωτήματα ή φόρμες. Αργότερα θα διαπιστώσεις ότι είναι ακόμα καλύτερα, να διαχωρίζουμε (split) τις βάσεις σε «κομμάτια»... |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ...! Να σαι καλα φιλε, άψογος!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός Χρόνου με δεδομένα Απόσταση και Ρυθμό κίνησης | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-12-15 08:38 |
Ημέρα του χρόνου | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-01-13 14:56 |
[ Συναρτήσεις ] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΧΡΟΝΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-12-11 19:20 |
[ Συναρτήσεις ] ΑΘΡΟΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-11 16:58 |
[ Συναρτήσεις ] ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΟΝΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-10-11 11:04 |
Η ώρα είναι 08:16.