Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Να προσθέσω πίνακα ???
Γεια χαρά και Χρόνια πολλά σε όλους !!!. Είμαι νέος στην access και μόλις ξεκίνησα ένα project το οποίο αφορά ένα παρουσιολογιο μαθητων.Κατ'αρχας θέλω να μου πείτε αν ξεκινάω σωστά. Έφτιαξα έναν πίνακα με τα στοιχεία των μαθητών (ονομα,επωνυμο,τηλεφωνο κ.τ.λ) και τον έχω ονομάσει "στοιχεια-μαθητων".Θελω όμως και να καταχωρώ κάθε μέρα τις παρουσίες (απων-παρων) για κάθε μαθητή ξεχωριστα.Οποτε πρέπει να φτιάξω και άλλον πίνακα, ή να προσθέσω στον πίνακα "στοιχεία μαθητών" που υπάρχει ήδη ,το πεδίο "παρουσίες" ???. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! |
| ||||
| ||||
Re: Να προσθέσω πίνακα ???
Καλησπέρα και χρόνια πολλά Φίλε μου, επειδή εργάζομαι στη Β/θμια αρκετά χρόνια και γνωρίζω απο απουσίες και λοιπά γραφειοκρατικά, γράψε -αν θες - τον σκοπό για τον οποίο θες να κάνεις την εφαρμογή. Επίσης θες μια εφαρμογή που ειναι κοντά - κοντά στην Access ή θα πας και σε VBA ; (Είδα μια σχετική πρόταση που έγινε για το παρόν θέμα σε ένα άλλο -σπουδαίο απο κάθε άποψη- forum - http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... cccc70b14d). Με ενδιαφέρουν -πραγματικά οι σκέψεις σου και θέλω να βοηθήσω. Με εκτίμηση O meteora |
| |||
| |||
Re: Να προσθέσω πίνακα ???
Αγαπητέ φίλε hiendakias, H βάση που δημοσιεύτηκε στο εν λόγο Forum (Freestuff) παρουσιάζει κάποιους πλεονασμούς και ίσως να επιδέχεται κάποιες διορθώσεις (Κατά προσωπική μου γνώμη πάντα). 1. Είναι περιττός ο πίνακας Ημερομηνίες (Μπορεί να δοθεί στην φόρμα ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ για το πεδίο επιλογή Ημερομηνίας με σύνθετο πλαίσιο από τον πίνακα Παρουσιολόγιο Unique Values η επιλογή για την ημερομηνία και γι'αυτό και δεν χρειάζεται ο πίνακας Ημερομηνίες) 2. Στο παρουσιολόγιο ο πίνακας εμφανίζει πεδίο Παρών Απών ως κείμενο. Καλύτερα θα ήταν να είναι boolean (True / False) η επιστρεφόμενη τιμή του ώστε έτσι να γινόταν καλύτερη διαχείριση με της εντολές SQL και γενικά στα ερωτήματα της βάσης. 3. Γενικά οι ονοματολογίες πινάκων, φορμών κλπ θα ήταν καλύτερο να είναι στα Αγγλικά προσαρτήζοντας και tbl για πίνακες και frm για φόρμες κοκ. 4. Οι φόρμες με τις υποφόρμες είναι μια καλή προσέγγιση του προβλήματος σου. Σε γενικές γραμμές νομίζω (Κατά προσωπική μου άποψη) στην απάντηση που δίνω ότι ο σχεδιασμός πρέπει να είναι το κύριο μέλημα που σωστά δίνεις και εσύ στην βάση. Φιλικά kon73 / iliadisk |
| |||
| |||
Re: Να προσθέσω πίνακα ??? Παράθεση:
Αν και λίγο παλαιό το post... Για να καταχωρείς τις απουσίες των μαθητών σου θα πρέπει να δημιουργήσεις σχέσεις ένα προς πολλά με 2 επιπλέον πίνακες. Όπως ακούω το project σου, θα πρέπει να έχεις τους εξής πίνακες: 1) Πίνακα με τα στοιχεία των μαθητών Πεδία Πίνακα: Ότι θέλεις να προσθέσεις εσύ (Σημαντικό, με κάποιο πεδίο/α πρέπει να ορίσεις την μοναδικότητα της γραμμής του πίνακα (κλειδί)) 2) Έναν πίνακα ο οποίος θα περιλαμβάνει ημερομηνία και κάποιο σχόλιο ή ότι άλλο θέλεις (αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ημερομηνία) Στο παράδειγμα σου έχω προσθέσει τον καθηγητή που καταχωρεί τις απουσίες. Πεδία πίνακα: Ημερομηνία, Σχόλια, Καθηγητής 3) Έναν πίνακα ο οποίος θα περιλαμβάνει μέσα τα ονόματα των μαθητών που έχουν απουσίες (ανα μάθημα στο παράδειγμα) Επειδή είναι πολύ να γράφεις όμως, δες τους πίνακες και τις συνδέσεις στο παράδειγμα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-14 21:31 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-14 00:42 |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 13:53 |
Αποφυγή διπλοεγγραφών κατα την μεταφορά δεδομένων από πίνακα σε πίνακα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-02-13 20:48 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 11:36 |
Η ώρα είναι 19:53.