Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα
Αγαπητοί φίλοι γειά σας, Παραθέτω ένα παράδειγμα στο οποίο θα ήθελα εφόσον γίνει update ένα πεδίο που βρίσκεται στην υποφόρμα, αυτόματα να πατιέται και το command που βρίσκεται στην κυρίως φόρμα. Την βοήθεια σας διότι "κόλλησα" Ευχαριστώ εκ προτερων |
|
Το κουμπί στην κύρια φόρμα, «τρέχει» κάποια εντολή. Επομένως, στο AfterUpdate του πεδίου υποφόρμας, θα «τρέχει» η ίδια εντολή. Έχεις αυτό Κώδικας: Private Sub cmd1_Click() MsgBox "Σας ευχαριστώ πολύ", vbInformation, "Πάτησε με" End Sub Κώδικας: Private Sub cmd1_Click() test End Sub Κώδικας: Sub test() MsgBox "Σας ευχαριστώ πολύ", vbInformation, "Πάτησε με" End Sub Κώδικας: Private Sub Field1_AfterUpdate() test End Sub |
|
Παράδειγμα
|
| |||
| |||
Σπύρο γειά σου και σε ευχαριστώ φίλε μου, Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς αυτο που θέλω διότι στο παράδειγμα απλά έβαλα ένα μήνυμα να εμφανίζεται, Στην πραγματική βάση τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά διότι εφόσον πατήσω το κουμπί εκτελούνται μια σειρά απο διαδικασίες που δεν σχετίζονται με το μήνυμα.. Θέλω απλά μια γραμμή κώδικα (απλά δεν το θυμάμαι) έτσι ώστε εφόσον γίνει update το πεδίο να πατιέται το κουμπί και απο εκεί και πέρα θα μπορούν να εκτελούνται αρκετά IIF..... Πάντως σε ευχαριστώ πολύ |
|
Σαφώς και το msgbox είναι παραδειγματικό αλλά: Η διαδικασία αυτή, ισχύει και απλοποιεί πολλές ενέργειες. Για να γίνει κατανοητό: Έστω ότι έχεις τους κώδικες: test1(), test2(), test3()....testν() και τις συναρτήσεις: Function1(), Function2()...Functionν() σε module / s Μπορείς να καλείς από κουμπιά ή συμβάντα ό, τι θέλεις από αυτά, με την χρήση μόνο του τίτλου. Παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub cmd1_Click() test1 test3 Function2 End Sub που περιλλαμβάνονται στο συμβάν Click. Όμοια και σε κάποιο update... |
|
Θεωρώ (και αυτό κάνω εγώ) ότι ο προηγούμενος τρόπος είναι καλύτερος για πολλούς λόγους. Παρ' όλα αυτά μπορείς να: Μετατρέψεις την εντολή σε Public Κώδικας: Public Sub cmd1_Click() MsgBox "" End Sub Κώδικας: Private Sub Field1_AfterUpdate() Forms![ΌνομαΦόρμας].cmd1_Click End Sub |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σπύρο Με κάλυψες απόλυτα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Όπως πάντα εκτός από αρκετά κατατοπιστικός είσαι παρόλα αυτά και επιμορφωτικός! Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ πάρα πολύ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Enable / Disable εντολής που βρίσκεται σε υποφόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-06-15 08:34 |
Ενημέρωση πεδίου υποφόρμας μέσω εντολής στην κυρίως φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-15 14:42 |
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-04-15 00:20 |
Φόρμα με υποφόρμα και κώδικας για εκτέλεση εντολής μέσω της υποφόρμας | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-01-15 21:31 |
[ Υποφόρμες ] Σύνδεση κυρίως Φόρμας με Υπόφορμα | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-11-10 15:39 |
Η ώρα είναι 06:24.