Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μορφή πεδίου σε υποφόρμα
Την καλημέρα μου σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μια ΒΔ που έχω φτιάξει. Σε μια υποφόρμα έχω ένα σύνθετο πλαίσιο το οποίο παίρνει τιμές από ένα πεδίο πίνακα με μορφή ¨Κείμενο". Όταν όμως επιλέγω την τιμή που θέλω, η Access μου βγάζει το μήνυμα "Η τιμή που πληκτρολογήσατε δεν είναι έγκυρη για το πεδίο αυτό" και μου εξηγεί από κάτω ότι "Για παράδειγμα, ίσως πληκτρολογήσατε κείμενο σε αριθμητικό πεδίο ή αριθμό μεγαλύτερο από αυτόν που επιτρέπεται στη ρύθμιση Μέγεθος πεδίου". Εφόσον στον πίνακα η ιδιότητα του πεδίου είναι "Κείμενο", γιατί το μήνυμα λάθους μιλάει για αριθμό; Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και ελπίζω σε κάποια βοήθεια. |
| |||
| |||
Αγαπητέ Κώστα έλεγξε ξανά τις ιδιότητες τον πεδίων και τον τύπο δεδομένων τους. Σίγουρα σου έχει ξεφύγει κάτι. Αυτό το μήνυμα το βγάζει όταν πας σε πεδίο που δέχεται μόνο αριθμός να καταχωρίσεις και γράμματα(αλφαριθμητικό). Στους αριθμούς πρόσεξε την υποδιαστολή. Για περεταίρω βοήθεια ανέβασε ένα παράδειγμα για να δούμε που ακριβώς σου βγάζει το σφάλμα. Φιλικά Γιώργος |
| |||
| |||
Φίλε Γιώργο, πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Επισυνάπτω τη ΒΔ για να δεις τι ακριβώς γίνεται. Πρόκειται για το πεδίο ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στην φόρμα ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. Και μια που θα ασχοληθείς, μήπως έχεις καμιά ιδέα γιατί στα δυο πεδία ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ η μορφή είναι αλλόκοτη; Να είσαι καλά για το χρόνο σου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Κώστα δες το συνημμένο |
| |||
| |||
Νάσο σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Με την πρώτη ευκαιρία θα το δω, αν και είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό. Να 'σαι καλά.
|
| |||
| |||
Και όπως είχα προβλέψει... we have a winner!!! Πέρα από την πλάκα, Νάσο, όπως φαντάστηκα ήταν άψογη η ΒΔ σου. Δεν ξέρεις πόσο με βοήθησες. Και πάλι ευχαριστώ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μορφή πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-05-16 17:58 |
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 29-07-15 20:34 |
Αντιγραφή εγγραφής από υποφόρμα σε υποφόρμα | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-08-12 16:32 |
Μορφή ημερονηνίας | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-07-12 11:36 |
Πρόβλημα με μορφή ημερομηνίας | synti | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-04-11 23:51 |
Η ώρα είναι 19:31.