Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση εγγραφών
Καλησπέρα σας, προσπαθώ να φτιάξω μια ΒΔ συνταγών για εκπαιδευτικούς λόγους.Ενώ έχω την εντύπωση ότι έχω κατανοήσει τη θεωρία(ΔΟΣ,Σχεσιακή ΒΔ κτλ) δυσκολεύομαι όμως σε τεχνικά ζητήματα όπως: η διαμόρφωση μιας σωστής σε όψη φόρμας,ποιά είναι τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτούνται κτλ.Επίσης αν υπάρχει πρόταση που να περιέχει μακροεντολές ή VBA(έχω μια βάση σε Visual Basic) θα με βοηθούσε έτσι να δω πως λειτουργούν στο παράδειγμά μου. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θέλω να κάνω αναζήτηση με βάση την ονομασία σε ένα σύνθετο πλαίσιο (πχ σπανακόπιτα) για κάθε κατηγορία ξεχωριστά και να με οδηγεί στην εγγραφή της στη φόρμα. Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να με βοηθήσει σε αυτό? Ευχαριστώ πολύ, Ζαχαρίας |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους. Ζαχαρία δες το παρακάτω |
| |||
| |||
Νάσο σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,αυτό ήθελα, Ζαχαρίας |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους, σε συνέχεια του παραδείγματος θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σύνθετα πλαίσια που έχω τοποθετήσει στη φόρμα ΜΕΝΟΥ,έτσι ώστε όταν επιλέγεται το ζητούμενο να ανοίγει και η αντίστοιχη φόρμα στη συγκεκριμένη εγγραφή.Δηλ να μη χρειάζεται να ανοίγω την κάθε φόρμα(ΠΙΤΕΣ,ΓΛΥΚΑ,ΦΑΓΗΤΑ) και να κάνω εύρεση από εκεί αλλά να γίνεται από το μενού αυτή η διαδικασία. Σας ευχαριστώ πολύ, Ζαχαρίας |
| |||
| |||
Καλημέρα Ζαχαρία στην φόρμα ΜΕΝΟΥ σε προβολή σχεδίασης κάνε αντιγραφή και επικόλληση τον παρακάτω κώδικα Κώδικας: Private Sub Σύνθετο_πλαίσιο10_AfterUpdate() If Me.Σύνθετο_πλαίσιο10 <> "" Then DoCmd.OpenForm "ΓΛΥΚΑ", , , "Όνομα ='" & Me.Σύνθετο_πλαίσιο10.Value & "'" End If Me.Σύνθετο_πλαίσιο10 = "" End Sub Private Sub Σύνθετο_πλαίσιο12_AfterUpdate() If Me.Σύνθετο_πλαίσιο12 <> "" Then DoCmd.OpenForm "ΦΑΓΗΤΑ", , , "Όνομα ='" & Me.Σύνθετο_πλαίσιο12.Value & "'" End If Me.Σύνθετο_πλαίσιο12 = "" End Sub Private Sub Σύνθετο_πλαίσιο8_AfterUpdate() If Me.Σύνθετο_πλαίσιο8 <> "" Then DoCmd.OpenForm "ΠΙΤΕΣ", , , "Όνομα ='" & Me.Σύνθετο_πλαίσιο8.Value & "'" End If Me.Σύνθετο_πλαίσιο8 = "" End Sub Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 18-07-15 στις 14:21. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας, Να είσαι καλά Νάσο,σε ευχαριστώ πολύ. Ζαχαρίας |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 05-12-16 19:28 |
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-02-16 10:01 |
αναζήτηση εγγραφών με το πάτημα του πληκτρολογίου | thanosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-01-16 09:39 |
[ Φόρμες ] Σύνθετη αναζήτηση εγγραφών | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 19-07-12 23:50 |
Αναζήτηση εγγραφών | gregory | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 30-07-09 23:53 |
Η ώρα είναι 21:06.