Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ
Παιδιά καλησπέρα!!! Θα χρειαστώ βοήθεια στο εξής: Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με ένα πίνακα ανά πελάτη στο οποίο περνάω χρεώσεις-πιστώσεις (για το λόγο αυτό δεν επισυνάπτω και το εν λόγω αρχείο - για λόγους διασφάλισης στοιχείων). Με λίγα λόγια σε κάθε ένα πίνακα έχω κάνει ένα πεδίο χρέωση, ένα πίστωση και ένα υπόλοιπο που υπολογίζει τη διαφορά των δύο. Σε κάθε πίνακα πελάτη έχω βάλει και τα συγκεντρωτικά στοιχεία για να βγάζει το τελικό υπόλοιπο από όλες τις εγγραφές. Το θέμα μου είναι το εξής: Θέλω να δημιουργήσω ένα ερώτημα που από κάθε πίνακα-πελάτη να μου εμφανίζει το τελικό υπόλοιπο που έχει αυτή τη στιγμή για κάθε έναν που να τα βλέπω συνολικά. Υπάρχει τρόπος? Ελπίζω να τα είπα κατανοητά. Ευχαριστώ πολύ!!! Περιμένω βοήθεια!! Αλεξάνδρα |
|
Καλημέρα Βασικά, είναι λάθος να έχεις, για κάθε πελάτη και έναν χρεωπιστωτικό πίνακα. Θα πρέπει να έχεις: 1. Σε πίνακα, τα στοιχεία όλων των πελατών. 2. Σε πίνακα, τις συναλλαγές με κοινό τόπο, το ID πελάτη. 3. Ερώτημα με παράμετρο, να σου «φέρνει» ό, τι θέλεις, για τον επιλεγμένο πελάτη. Ο τρόπος που το διαχειρίζεσαι τώρα, θυμίζει Excel. |
| |||
| |||
Σπύρο καλησπέρα!! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!!Λογικά έχεις δίκιο αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό που λες... Επισυνάπτω το παράδειγμα μήπως μπορείς να με βοηθήσεις! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!! |
| |||
| |||
Συνημμένο
Συγγνώμη. Εδώ παραθέτω το συνημμένο!!
|
|
Το συνημμένο, είναι περίπου όπως το φαντάστηκα. Σε κάποιο σημείο (μελλοντικά) θα έχει για 500 πελάτες 500 πίνακες. Και οι τυχόν ανενεργοί, που θα δημιουργηθούν; Αλεξάνδρα, η πρότασή μου είναι νέα βάση, όλα από την αρχή. Ξέρω ότι θα σε στεναχωρήσω, αλλά πρέπει... |
| |||
| |||
Σπύρο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Με στεναχωρείς είναι η αλήθεια γιατί είμαι κάπως αρχάρια στην access και δεν έχω καταλάβει πως μπορεί να δουλέψει αυτό που προτείνεις..δηλαδή κάθε νέα εγγραφή που θέλω να κάνω να την κάνω στον πίνακα που θα έχει όλα τα στοιχεία συγκεντρωτικά? Εγώ θέλω να μπορώ να επεξεργάζομαι κάθε πελάτη ξεχωριστά για χρεωπιστώσεις.. Μήπως κακώς απευθύνθηκα στην access? Σε ευχαριστώ πολύ!!! Υ.Γ.Μακάρι να υπήρχαν 500 πελάτες και θα τα καταφέρναμε να τους χωρέσουμε!! |
|
Κατ' αρχήν, ένας βασικός κανόνας, τόσο στην Access όσο και στην Excel. Μην φτιάχνετε κάτι, για το σήμερα. Πάντα, να σκέφτεστε το αύριο, το μετά... Τώρα, στο προκείμενο... Ξεκίνα μια νέα βάση με έναν πίνακα «Πελατολόγιο». Βάλε, ότι πεδία σου χρειάζονται... Επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνα κλπ... Βάλε και ένα πεδίο (εγώ τα βάζω αυτά μετά το ονοματεπώνυμο) ΝΑΙ/ΌΧΙ με τιμή Default ΝΑΙ. Αυτό, θα σου επισημαίνει αν ο πελάτης είναι ενεργός ή μη ενεργός. Κάνε ένα δεύτερο πίνακα, «Παραστατικά» Βάλε εκεί ένα πεδίο, με ότι παραστατικά έχεις πχ Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Δελτίο, Αποδ. είσπραξης - πληρωμής, Πιστωτικό, ή ότι άλλο. Κάνε έναν τρίτο, με «Συναλλαγές» Βάλε εκεί ένα πεδίο, με ότι συναλλαγές έχεις πχ Μετρητά, Πιστωτική, Επιταγή κλπ Κάνε αυτά και τα λέμε πάλι... Σημείωση: Ο σχεδιασμός μιας βάσης, είναι το πιο βασικό κομμάτι της... Μην βιαστείς, μελέτησέ το καλά... |
| |||
| |||
Σπύρο!!! Σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς.. Προσπαθώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα στον πατέρα μου που να είναι λειτουργικό!!! Έκανα μια προσπάθεια να μου πεις και εσύ τη γνώμη σου... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι. Όταν εγώ θέλω να χρεώσω ένα πελάτη θα το περνάω στο ερώτημα ή στον πίνακα?? Ευχαριστώ πολύυυυυ και πάλι |
|
Αλεξάνδρα, Αυτό δεν είναι αυτό που σου πρότεινα να φτιάξεις. Βιάζεσαι να βάλεις δεδομένα, να «χρεώσεις» τους πελάτες. Σου είπα: Κάνε αυτά και τα λέμε πάλι... «Σημείωση: Ο σχεδιασμός μιας βάσης, είναι το πιο βασικό κομμάτι της... Μην βιαστείς, μελέτησέ το καλά...» |
| |||
| |||
Καλησπέρα και πάλι!! Δεν έχω καταφέρει να φτιάξω βάση δεδομένων που να με εξυπηρετεί χωρίς να έχω ένα πίνακα για κάθε πελάτη. Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και προτιμώ να τα προσαρμόζω στον πίνακα παρά σε ερώτημα.. Όποτε επανέρχομαι στο ερώτημα μου μπας και μπορέσω να βγάλω μια άκρη: Υπάρχει τρόπος σε ερώτημα να μου εμφανίζει το υπόλοιπο από κάθε πελάτη?? (Για να μπορώ να έχω μια συνολική εικόνα για το ποιος χρωστάει και τι..) Παρόλο που έχω προσπαθήσει να το φτιάξει μου βγάζει άλλα αποτελέσματα.. (Μήπως φταίει ότι το πεδίο "Υπόλοιπο" σε κάθε πίνακα έχει μορφή Υπολογίστηκε ([Χρέωση]-[Πίστωση])?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναζήτηση σε πίνακα και εμφάνιση σε φόρμα | leeperik | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-03-16 12:45 |
Δημιουργία περιοχών με «εμφάνιση» πίνακα. | Spirosgr | Excel - Tips & Tricks | 0 | 05-09-15 19:57 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση σε φόρμα εγγραφή από άλλο πίνακα. | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 12-12-13 08:05 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση υπολογισμού μερικού αθροίσματος | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 02-07-13 07:22 |
[ Φόρμες ] Αποθήκευση ενός πεδίου αθροίσματος σε άλλο πεδίο !!! | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-04-13 07:32 |
Η ώρα είναι 20:48.