Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη ενημέρωση πεδίων σε σύνθετο πλαίσιο
Γεια σου Φίλε Γιάννη, άργησα λίγο να σ' ευχαριστήσω αλά οικογενειακές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να απουσιάσω. Ευχαριστώ που διέθεσες το χρόνο σου και ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου, αλά ίσως εγώ δεν διατύπωσα σωστά το πρόβλημα μου γι' αυτό στέλνω το προγραμματάκι αυτό που έχω κάνει αφού έχω κάνει και μερικές τροποποιήσεις. Όπως δα δεις έχω ένα πίνακα2 στον οποίο πρώτα καταχωρώ την επωνυμία και το ΑΦΜ του μαγαζιού. Έπειτα σε άλλη φόρμα καταχωρώ τις αποδείξεις. Στο πεδίο ΑΦΜ και ΕΠΩΝΥΜΙΑ επιλέγω τα δεδομένα από την λίστα και αυτό που θέλω να πετύχω είναι όταν επιλέγω το ΑΦΜ αυτόματα να μου εμφανίζει στο άλλο πεδίο την αντίστοιχη Επωνυμία ή και το αντίθετο και όχι μόνο να το εμφανίζει αλά να ενημερώνει κανονικά τη νέα εγγραφή στον Πινακα1 με ΑΦΜ και Επωνυμία. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ndplus : 12-02-10 στις 00:26. |
| ||||
| ||||
Φίλε Νίκο γεια σου και καλωσόρισες στο φόρουμ! Αρχικά θα σε συμβούλευα να μην διατηρείς ποτέ ίδια δεδομένα σε διαφορετικούς πίνακες και αυτό γιατί κανένας δεν σου εγγυάται τον συγχρονισμό και την ενημέρωση αυτών των δεδομένων. Αν για παράδειγμα μετά από λίγο καιρό διαπιστώσεις ότι το Α.Φ.Μ. του πίνακα 1 μιας εταιρίας είναι διαφορετικό με αυτό του πίνακα 2 τι θα γίνει; ποιο απο τα δυο θα είναι το σωστό; Έτσι λοιπόν, μοναδικά δεδομένα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε μοναδικές θέσεις. Όσο για τον συγχρονισμό των πεδίων, ρίξε μια ματιά στο συνημμένο απλό παράδειγμα που σου ετοίμασα. Εξέτασε τον κώδικα VBA στα συμβάντα After_UpDate των χειριστηρίων (Combobox) αναζήτησης καθώς και την προέλευση εγγραφών τους. Ελπίζω να σε βοηθήσει. Όσο για τις απορίες που τυχόν σου δημιουργήσει... εδώ είμαστε! Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| ||||
| ||||
Νίκο καλησπέρα κι από μένα και (επιτέλους) καλωσόρισες στην παρέα μας! Δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε πάνω στην ερώτηση σου. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι το όνομα DATE, είναι δεσμευμένη λέξη της VBA που αν χρησιμοποιηθεί θα προκαλέσει σφάλματα! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Υποφόρμες ] Πρόβλημα με ενημέρωση σύνθετου πλαισίου από άλλο συνθετο πλαίσιο | panis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 05-12-13 17:56 |
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 20:12 |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση δύο πεδίων από σύνθετο πλαίσιο | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 02-10-12 20:22 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη ενημέρωση πεδίων φόρμας | ypanagis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 25-06-12 14:50 |
Η ώρα είναι 07:50.