Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Επαναφορά πεδίου από άλλο πίνακα
Καλημέρααα!!!!Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!! Έχω κάνει δύο πίνακες. Έναν πίνακα πελάτες με δύο πεδία: Επωνυμία, ΑΦΜ και έναν άλλο έσοδα. Έχω βάλει να ψάχνω τον πελάτη από το πεδίο Επωνυμία του άλλου πίνακα. Στο πίνακα Έσοδα έχω κάνει και ένα πεδίο ΑΦΜ δίπλα από τον πελάτη. Υπάρχει τρόπος να μου βγάζει αυτόματα το ΑΦΜ αφού επιλέξω τον πελάτη (να το παίρνει δηλαδή από τον άλλο πίνακα?) Η μήπως αυτό γίνεται μόνο σε φόρμες? Ευχαριστώ πολύυυυ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αλεξάνδρα αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει στην Access 2010 και σε νεότερες εκδόσεις. Η υλοποίηση γίνεται με τη βοήθεια μακροεντολών δεδομένων (macro data). Στην access 2010 έχει προστεθεί η δυνατότητα εκτέλεσης μακροεντολών δεδομένων ως απόκριση σε συμβάντα που πυροδοτούνται στον πίνακα κατά την εισαγωγή, διαγραφή και τροποποίηση εγγραφών. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγεις στη λύση αυτή. Αντί να έχεις το πεδίο [ΑΦΜ] στο πίνακα [ΕΣΟΔΑ] μπορείς εύκολα να το προσθέσεις σε ερώτημα και ακολούθως να το χρησιμοποιήσεις στη θέση του πίνακα. Δες την επισυναπτόμενη ΒΔ. Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας. Μελέτησα λίγο το θέμα διότι με ενδιαφέρει αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες. Παρακαλώ την υπομονή σας καθότι αρχάριος. 'Εχω 2 πίνακες, ο πρώτος έχει τα στοιχεία των άμεσων πελατών της εταιρείας και ο δεύτερος τα στοιχεία των έμμεσων πελατών, δηλαδη αυτών οι οποίοι είναι πελάτες των πελατών μου. Στον δεύτερο υπάρχει μια στήλη που δηλώνω σε ποιόν άμεσο πελάτη ανηκει ο έμμεσος, φυσικά με σχέση μεταξύ των. Τώρα, σε ένα τρίτο πίνακα θέλω να καταχωρώ πιστωτικά που έρχονται απο τον προμηθευτή μου. Αυτός θα μου δώσει στο πιστωτικό είτε στο όνομα του άμεσου είτε στο όνομα του έμμεσου. Ο πίνακας έχει και τις 2 στήλες, άμμεσος και έμεσσος πελάτης και αναλόγως συμπληρώνω. Εάν ο πελάτης είναι άμεσος, αυτό ειναι εύκολο, με οδηγό αναζήτησης βρίσκω γρήγορα τον πελάτη. Θέλω όμως όταν καταχωρώ στην στήλη του έμεσσου πελάτη, αυτόματα το πρόγραμμα να συμπληρώνει τη στήλη του άμεσου πελάτη. Έχω φτάσει κοντα με το ώς άνω παράδειγμα, έχω κάνει τα 2 ερωτήματα, αλλά κολλάω στην δημιουργία φόρμας. Κατάλαβα πως πρέπει να χρησιμοποιήσω combo box, αλλα θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φιλικά, Νίκος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο | th3_b3st | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-10-16 09:01 |
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίου από άλλο πίνακα | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-04-14 17:31 |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 13:53 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου από άλλο | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-03-12 10:50 |
[ Πίνακες ] Ενημέρωση δεδομένων πίνακα από άλλο πίνακα | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-04-11 12:50 |
Η ώρα είναι 14:47.