Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Προσθήκη πεδίου μέσω Vba σε πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-05-15, 01:10
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Προσθήκη πεδίου μέσω Vba σε πίνακα

Καλησπέρα - καλημέρα στην παρέα,

Υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε να μπορώ να προσθέσω νέο πεδίο σε κάποιο πίνακα μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας Vba? Το πεδίο που θα ήθελα να προσθέτω έχει την εξής μορφή:

Field Name : CustID (Number)
Field Size: Long Integer

Ευχαριστώ εκ προτέρων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-15, 10:32
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Δοκίμασε:
Κώδικας:
Option Compare Database
Option Explicit

Public Sub AddField()
    Dim FieldTitle As String
    Dim curDB As Object
    Dim tblTest As Object
    Dim NewField As Object

Set curDB = CurrentDb
    Set tblTest = curDB.TableDefs("tbl_Test")

FieldTitle = "CustID"

Set NewField = tblTest.CreateField(FieldTitle, dbLong)
    NewField.OrdinalPosition = 1
    tblTest.Fields.Append NewField
End Sub
Όπου tbl_Test το όνομα του πίνακα.
Η γραμμή: NewField.OrdinalPosition = 1
είναι προαιρετική και βάζει το πεδίο στην δεύτερη θέση του πίνακα αμέσως μετά το ID του.
0=πρώτη, 1=δεύτερη κλπ.
Αν δεν χρησιμοποιηθεί θα μπει το πεδίο στο τέλος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για να εμφανιστεί η σειρά σωστά πρέπει ο πίνακας να «σωθεί» στην σχεδίαση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-15, 12:24

Προεπιλογή

Σπύρο μου καλή σου μέρα,

Μου φαντάζει " ο συνήθης ύποπτος στον τόπο του εγκλήματος"...!!! Όταν ανάρτησα το θέμα κάτι μου έλεγε ότι θα λάμβανα απάντηση είτε απο εσένα, είτε απο τον φίλτατο Γιώργο (Kapetang) είτε επίσης απο την φίλο Νίκο (Meteora)..!! Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ πάντως προσωπικά για την στήριξη και την όποια βοήθεια εκεί και όπου την έχω ανάγκη..!

Λοιπόν Σπύρο μου,
Θα δοκιμάσω τον κώδικα που παράθεσες αλλά θα ήθελα κάτι ακόμη:
Με ποιό τρόπο φίλε μου θα μπορούσα προτού "τρέξει" ο κώδικας σου για να προσθέσω το πεδίο, να επιβεβαιώσω οτι το πεδίο όντως δεν υπάρχει?? (εξίσου σημαντικός παράγωντας)

Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-15, 12:53
Συντονιστής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

Πριν απαντήσω, (ή κάποιος άλλος) στο νέο ζητούμενο,
θα ήθελα για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, να μας πεις γιατί μια τόσο απλή ενέργεια,
που σημειωτέον γίνεται μόνο μια φορά ανά τίτλο πεδίου,
(μετά πρέπει να αλλάξεις στον κώδικα, το όνομα)
πρέπει να γίνει με αυτοματισμό και σε τι σε εξυπηρετεί, σε ένα κλειστό πίνακα δεδομένων.
Νομίζω, στο συγκεκριμένο θέμα, πιο εύκολα θα μπορούσες να προσθέσεις ένα πεδίο χειροκίνητα,
κάθε φορά που θα χρειάζεται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-15, 13:07
Συντονιστής

Προεπιλογή

Δοκίμασε να τροποποιήσεις το κάτω μέρος του κώδικα ως εξής:
Κώδικας:
NewField.OrdinalPosition = 1
    On Error GoTo err:
    tblTest.Fields.Append NewField
    Exit Sub
err:
      MsgBox "Το πεδίο υπάρχει ήδη"
End Sub
Βολεύει κάτι τέτοιο;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-15, 15:22

Cool

Σπύρο μου,

Ορθά θέτεις το θέμα και εγώ στην θέση σου ίσως θα είχα την ίδια απορία.! Ωστόσο,

Δίνω την εξής απάντηση στην απορία σου την οποία όπως είπα ασπάζωμαι και εγω λέγωντας σου οτι: Εδώ και περίπου 2-3 χρόνια δουλεύω σε ένα project (είπα...δεν είμαι προγραμματιστής αλλά στρατιωτικός) το οποίο σχετίζεται με τον τομέα υγείας και πιο συγκεκριμμένα με τον τομέα άσκησης και ορθής διατροφής (καθοτι εκπεδευτής στην ΜΥΚ). Εξ όσων μάλλον θα αντιλαμβάνεσαι ο τομέας αυτός είναι αρκετά περίπλοκος εφόσον έχει να κάνει με την υγεία των ατόμων και περιλαμβάνει παρα μα πάρα πολλά εξειδικευμένα δεδομένα (κυρίως απο τον Π.Ο.Υ - Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Άρα λοιπόν, όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνωνται στην βάση δεδομένων, πράγμα το οποίο όπως καταλαμβαίνεις κάνω όλο αυτό το διάστημα παράλληλα με την εργασία μου, και συν- ταυτοχρόνως πρέπει να εξελίσσω την βαση δεδομένων παράλληλα με την καθημερινή της χρήση απο περίπου 14 συναδέλφους στην μοίρα.

Αντιλαβάνεσαι πως με βάση τα πιο πάνω αλλά κυρίως το δεδομένο ότι αφενώς πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται η βάση με νέα δεδομένα και νέες λειτουργιες που άπτωνται των όσων ανάφερα σχετικά με τον σκοπό της δημιουργίας της βάσης, πρέπει όπως είπα να χρησιμοποιείται η βάση απο τους περίπου 14 συναδέλφους σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι εγώ πρέπει στην ουσία να εξελίσσω την βάση δίνωντας της νέα δεδομένα και δυνατότητες, και στην τελική να ενημερώνω και την "παλιά" (που στην ουσία δεν ειναι παλιά αλλά είναι η βάση που χρησιμοποιούμαι καθημερινά) με τα νέα πεδία που μπαίνουν σε πίνακες, νέες φόρμες - εκθέσεις κλπ - κλπ - κλπ. !!

Εύχομαι να εδωσα μια σαφη απάντηση ώς προς την εύλογη ερώτηση σου φίλε μου.! Τώρα, τα σχετικά με το κώδικα θα πρέπει να αναφέρω ότι τον έχω δοκιμάσει και δουλεύει όντως σε ότι αφορά την πρόσθεση νέου πεδίου σε πίνακα προκαθορισμένης επιλογής. Αυτό που μένει είναι να ελέξω και το δεύτερο κομμάτι του κώδικα (το νέο που μου έχεις στήλει) και εφοσον έχω οποιοδήποτε θέμα, θα εκτιμούσα.......αν μή τι άλλο την ανοχή σου φίλε μου..!

Σε ευχαριστω και παλι.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με προσθήκη σε πίνακα basman Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 09-01-16 12:32
Ενημέρωση Πεδίου μέσω βοηθητικής Φόρμας Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 01-04-12 16:56
Μήνας μέσω πεδίου ημερομηνίας tzvangel Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 29-07-11 15:19
[ Ερωτήματα ] Ταξινόμηση ερωτήματος και προσθήκη πεδίου με τα αυξητικά αθροίσματα kapetang Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 22-06-10 12:03
Προσθήκη εγγρραφών σε άδειο πίνακα amy Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 16-11-09 16:26

Η ώρα είναι 09:27.