Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Access με πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και On-Line

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-05-15, 00:46
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Access με πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και On-Line

Καλησπέρα σε όλους τους εκλεκτούς φίλους του φόρουμ,

Θα ήθελα την άποψη των πιο έμπειρων μελών του φόρουμ για ένα θέμα το οποίο με προβλημάτισε αρκετά τις τελευταίες μέρες. Το θέμα έχει ώς εξής:

Μου έχουν ζητήσει να διερευνήσω το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων η οποια εφόσον ολοκληρωθεί θα πρέπει να "ανέβει" στο διαδίκτυο (μέσω κάποιας ιστοσελίδας μάλλον) και έπειτα να εξετάσω τις τυχόν συνέπειες (αν υπάρχουν) απο την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών χρηστών.!

Δηλαδή,
1. Δημιουργίεται η βάση δεδομένων με ότι συνεπάγεται
2. Ανεβαίνει στο internet (εδώ μάλλον δυσκολο μου ακούγεται για access)
3. Εφόσον η βάση θα είναι πλέον on-line τοτε θα πρέπει να χρησιμοποιείται απο αρκετούς χρήστες ταυτόχρονα (σε κάποιες περιπτώσεις και πέραν των 100 προσώπων)

Θα πρέπει να αναφέρω επίσης και τα εξής:
α. Στην βάση θα δημιουργούνται συνεχώς νέοι χρήστες καθότι είναι αυτοσκοπός η ταυτόχρονη χρήση της βάσης απο πολλά άτομα την ίδια ώρα
β. Κάθε χρήστης θα έχει δικό του User Name και Password και θα έχει περιορισμένη πρόσβαση σε συγκεκριμένες φόρμες

Επειδή θα πρέπει να απαντήσω θετικά ή αρνητικά κατά πόσο θα αναλάβω ένα τέτοιο εκχήρημα (την δημιουργια της πιο πάνω βάσης δηλαδή με όσα σχετίζονται που ανάφερα), με προβληματίζουν τα εξής ερωτήματα:

1. Μπρορεί η Access να υποστηρίξει την ταυτόχρονη χρήση με τόσο μεγάλο αριθμό χρηστων ταυτόχρονα
2. Εφόσον κάθε χρήστης θα έχει δικό του "λογαριασμό - προφίλ" στην βάση (User Name και Password) και θα κάνει τις δικές του καταχωρήσεις, πώς μπορεί να "συμπεριφερθεί" η Access με τόσους ταυτόχρονους χρήστες σε μια δεδομένη στιγμή "υπερ-φώρτωσης δεδομένων" ?
3. Μπορεί η Access να δουλέψει αξιόπιστα On-Line? Αν ναι, τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν?

Θα εκτιμούσα εάν κάποιος φίλος έχει ή έστω του έτυχε στο παρελθόν να κάνει κάτι ανάλογο, να μου παραθέσει τις απόψεις του έτσι ώστε να διευκολυνθώ με το να δώσω κάποια απάντηση εάν και κατά πόσο θα μπορούσα να αναλάβω την δημιουργία της πιο πάνω βάσης με όλα όσα συνεπάγωνται. Ας σημειωθει ότι, εαν εξαιρεθουν όλα τα οσα σχετίζονται με την On-Line διαδικασία και τους προβληματισμούς μου περί της ταυτόχρονης χρήσης απο πολλούς χρήστες, η δημιουργία της βάσης είναι σχετικά απλή ή αν θέλετε διαχειρίσημη απο μέρους μου.

Ευχαριστώ εκ προτέρων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-15, 18:10
Όνομα: Νικολής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

η βαση της access είναι ενα αρχείο (backend)
για να παιξεις με δεδομένα μέσω internet θα πρέπει να την αναβαθμίσεις σε SQL Server
με SQL δεν θα έχεις περιορισμούς
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-15, 10:04
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε Νικολή,

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Το θέμα είναι ότι δεν έχω απολύτως καμιά δυνατότητα και δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα σχετικά με SQL..! Ερώτημα:

1. Πώς μπορώ να αναβαθμίσω την υπάρχουσα βάση δεδομένων της Access σε SQL
2. Με την αναφορά περί "SQL" προυποθέτει να πρέπει να αγοράσω κάποιο λογισμικό σχετικό, και αν ΝΑΙ ποιό?
3. Η αναβάθμιση σε SQL είναι μια διαδιασία η οποία εφόσον ας πούμε διαθέτω τα όσα χρειάζεται για να γίνει (Software SQL) γίνεται αυτόματα ή είναι κάποια γλώσσα προγραμματισμού την οποία φυσικά πρέπει να "μάθω" και έπειτα να προχωρήσω στην αναβάθμιση της access?

Σε ευχαριστώ εκ προτέρων
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Αναγραφή μέρους της τρέχουσας ημερομηνίας [Now()] και, ταυτόχρονα, μορφοποίηση dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 06-11-15 14:27
Πώς μπορώ να έχω ένα Access .mdb on line; manosstr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 11-06-13 10:41
Αναζήτηση από δύο άρχεία access ταυτόχρονα dimnot Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 26-05-11 12:00
βοηθεια για χρηστες... Giorgos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 28-01-10 21:52

Η ώρα είναι 09:31.