Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ενημέρωση πεδίου true/false
Γειά σας. Στο επισυναπτόμενο συνημμένο, έχω μια Κύρια Φόρμα με μιά δευτερεύουσα με σχέση ένα προς πολλά. Στην κύρια Φόρμα υπάρχει πεδίο (ENERGOSP), το οποίο δείχνει αν η καθεμία καταχώρηση είναι ενεργή ή όχι. Στη δευτερεύουσα Φόρμα υπάρχει επίσης ίδιο πεδίο (ISXIS),το οποίο δείχνει αν η καθεμία καταχώρηση ανα γραμμή είναι ενεργή ή όχι. Θα ήθελα, αν γίνεται, να καταφέρω το εξής: Όταν, ένα ή περισσότερα πεδία του "ISXIS" (στη δευτερεύουσα Φόρμα) έχει τιμή true τότε και μόνον τότε αυτομάτως το πεδίο της κύριας Φόρμας " ENERGOSP" να παίρνει κιαυτό τιμή true. Ελπίζω ότι έγινα κατανοητός με το ζητούμενο μου. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί εκ μέρους μου ιδιαιτέρως. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Δημήτρης |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο(Kapetang), Χίλια ευχαριστώ. Ο Κώδικας που μου πρότεινες είναι πολύ όμορφος, κομψός και λειτουργικός. Προσπάθησα να τον προσαρμόσω στη Φόρμα μου αλλά: Έχω ένα προβληματάκι και θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ, αν έχεις την καλοσύνη και, θεωρείς ότι δεν κάνω κατάχρηση, να με βοηθήσεις σ'αυτό: Η Φόρμα (Κύρια και δευτερεύουσα) την έχω μόνο για ανάγνωση (στο δείγμα tblP). Οποιαδήποτε καταχώρηση (ή επεξεργασία) την κάνω από ένα παράθυρο διαλόγου (βλέπε επισυναπτόμενο δείγμα tblA), το οποίο ανοίγει με το κλικ στο πεδίο "IDA" ( της δευτερεύουσας) και παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εγγραφή: α) Όταν επιλέγω (τσεκάρω) το πεδίο "ISXIS" μέσα απο τη δευτερεύουσα Φόρμα ο Κώδικας ανταποκρίνεται τέλεια και, μετα απο αποθήκευση της εγγραφής, δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. β) Όταν επιλέγω (τσεκάρω) το πεδίο "ISXIS" μέσα απο το παράθυρο διαλόγου (στο δείγμα tblΑ) δεν λειτουργεί. Λοιπόν, θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα ο εν λόγω Κώδικας να λειτουργεί μέσω του παραθύρου διαλόγου, απ' όπου γίνονται και όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις. Ανεβάζω νέο δείγμα και περιμένω τη βοήθειά σου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου Φίλου του Forum γνωρίζει. Με εκτίμηση Δημήτρης ΥΓ.: Θα έλεγε κάποιος η επιλογή του "ENERGOSP" να γίνεται χειροκίνητα. Ναί, αλλά οι εγγραφές στη Φόρμα είναι πάρα πολλές ( με επιλεγμένα ή μη πεδία του "ISXIS" και, συνεπώς, ο κίνδυνος λάθους είναι βέβαιος! |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, άλλαξα την προέλευση εγγραφών της φόρμας [tblP]. Το ερώτημα που είχες ορίσει δημιουργεί προβλήματα (κάθε κύρια εγγραφή επαναλαμβάνεται τόσες φορές όσες είναι οι εγγραφές της δευτερεύουσας). Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε χρησιμοποιείς τη φόρμα [tblP] για την προσθήκη τη διαγραφή και την τροποποίηση δεδομένων και χρησιμοποιείς τη φόρμα [tblA] που στηρίζεται σε ερώτημα δύο πινάκων με αποτέλεσμα σύγχυση (ποιος πίνακας ενημερώνεται; ) και κάποιους περιορισμούς στην επεξεργασία. Τέλος πάντων στη φόρμα [tblA] πρόσθεσα ένα γενικότερο κώδικα που υλοποιεί το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο (Kapetang), Είσαι αρχηγός!!!... Λειτουργεί άψογα. Και πάλι ευχαριστώ γιά όλα. Είμαι ειλικρινά υπόχρεος. Με εκτίμηση/Δημήτρης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] true να γινετε πράσινο το κελί και false κοκκινο πως? | tolis_montana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-09-16 23:21 |
[Γενικά] Φίλτρο με TRUE,FALSE | Γρηγορης 1991 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 31 | 01-10-12 13:50 |
Ενημέρωση Πεδίου | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-03-12 18:56 |
Ενημέρωση πεδίου | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 18-06-11 06:46 |
[Συναρτήσεις] true, false | DimitrisK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-01-10 06:52 |
Η ώρα είναι 08:43.