Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα στην εμφάνηση ερωτήματος
Καλσπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Στην επισηναπτόμενη βάση και συγκεκριμένα στο ερώτημα ΑΛΛΑΓΗ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ μου εμφανίζει όλες τις εγγραφές για το κάθε όχημα όπου η ΑΛΛΑΓΗ_ΣΕ ήταν <500. Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου εμφανίζει μόνο την τελευταία ημερολογιακά για το κάθε όχημα.Έχω εξαντλήσει κάθε δυνατή λύση αλλα το μόνο που κατάφερα είναι βάζοντας την συνάρτηση Dmax στα κριτήρια του πεδίου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ_ΑΛΛΑΓΗΣ να μου εμφανίζει μόνο την τελευταία ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ_ΑΛΛΑΓΗΣ για το τελευταίο σε καταχώρηση όχημα.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο που διαθέτετε, για να βοηθάτε εμάς τους αρχάριους. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Διονύσιε, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Ίσως σε βοηθήσει το παρακάτω ερώτημα: Κώδικας: SELECT ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ.ΑΡΙΘΜΟΣ_ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, Max(ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ_ΑΛΛΑΓΗΣ) AS ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ_ΗΜ_ΑΛΛΑΓΗΣ, Max(ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ.ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ) AS ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ_ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ_ΑΛΛΑΓΗΣ FROM ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ WHERE (((ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ)="ΑΛΛΑΓΗ")) GROUP BY ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ.ΑΡΙΘΜΟΣ_ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ; Κατά τη γνώμη μου, αν το συνδυάσεις με τους κατάλληλους πίνακες (συνδέοντας τους αριθμούς κυκλοφορίας) εύκολα θα πετύχεις το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο καλησπέρα, συγνώμη δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Με το ερώτημα ΑΛΛΑΓΗ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ θέλω να βλέπω σε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να αλλάξει λάδια το κάθε όχημα στην στήλη ΑΛΛΑΓΗ_ΣΕ, και αυτό γίνεται αφαιρώντας τα τελευταία χιλιόμετρα που έχει αλλάξει λάδια το αυτοκίνητο στήν ΔΦ_ΑΛΛΑΓΗ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ απο τα τελικά χιλιόμετρα στην ΔΦ_ΟΧΗΜΑΤΑ_ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ και αν η διαφορα είναι μικρότερη απο 500 χιλιόμετρα, απο τα χιλιόμετρα που έχω καθορίσει για την αλλαγή ορυκτελαίων, ανάλογα με το είδος του οχήματος, στο ερώτημα ΟΧΗΜΑΤΑ_ΟΛΑ, τότε εμφανίζεται το κάθε όχημα που πρέπει να αλλάξει λάδια. Απλά θέλω να εμφανίζεται μόνο η τελευταία φορά που το όχημα έχει λιγότερα απο 500 χιλιόμετρα για την αλλαγή ορυκτελαίων , και όχι όλες οι ημερομηνίες που είχε λιγότερα απο 500 χιλιόμετρα για αλλαγή ορυκτελαίων. Ευχαριστώ πολύ θα είμαι ευγνώμων αν μπορείς να τροποποιήσεις το υπάρχων ερώτημα. Καλό βράδυ. |
| |||
| |||
Καλημέρα Διονύση, μερικές φορές είναι προτιμότερο, αντί να δημιουργήσουμε ένα περίπλοκο ερώτημα , να δημιουργήσουμε περισσότερα απλούστερα. Η λύση των περισσοτέρων ερωτημάτων, ειδικά όταν απαιτείται ομαδοποίηση, είναι σχεδόν μονόδρομος. Στη συνημμένη ΒΔ χρησιμοποιώ ως βοηθητικό το ερώτημα [ΑΛΛΑΓΗ_ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ_HLP], που σου πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμά μου, για να καταλήξω στο ζητούμενο [ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ]. Η λογική που ακολουθήθηκε: [ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ] = [Χιλιόμετρα τελευταίας αλλαγής] + [κάθε πόσα χιλιόμετρα θα γίνεται η αλλαγή] - [Διανυθέντα] Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο πολύ σωστή η παρατήρηση σου, είναι αυτό ακριβώς που ζητούσα αλλά δεν είχα σκεφτεί καθόλου αυτή την λύση με το βοηθητικτό ερώτημα ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Πρόβλημα στην αναζήτηση μεταξύ ημερομηνιών | ADREAS | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-16 12:10 |
[Γενικά] Πρόβλημα στην αναζήτηση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-04-15 22:34 |
Πρόβλημα στην σύνταξη του κώδικα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-07-14 15:23 |
πρόβλημα με συμβάν στην access | skarosg3 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-02-14 16:33 |
[VBA] Πρόβλημα στην VBA | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-08-11 23:08 |
Η ώρα είναι 21:45.