Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αποτροπή αρνητικών τιμών σε πίνακα και σε φόρμα
Έχω 2 θεματάκια και θα ήθελα την βοήθειά σας: 1)Στον πίνακα Inventory Transactions Extended θέλω να μου βγάζει μήνυμα για αρνητικό υπόλοιπο αποθήκης (το οποίο υπολογίζεται στο ερώτημα Inventory Stock Levels). π.χ στο είδος ΠΟΤΗΡΙ. 2)Στην φόρμα frm Reorder Amount όταν η ποσότητα για παραγγελία είναι μικρότερη του μηδενός(π.χ ΒΑΖΟ) τότε ή να μηδενίζει το πεδίο ή να εμφανίζει μήνυμα ότι π.χ. δεν χρειάζεται παραγγελία. Επισυνάπτω δείγμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη smasak : 19-04-15 στις 22:09. |
| |||
| |||
Ήταν λάθος το αρχείο που ανέβασα,ζητώ συγνώμη.Δεν συμπεριέλαβα τον πίνακα Inventory Transactions List μέσα από τον οποίο γίνονται οι κινήσεις. Σκέφτομαι ότι με μία συνάρτηση(μάλλον με την if)στο πεδίο ποσότητα θα έλυνα το 1) ερώτημά μου αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς να την συντάξω. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στη συνημμένη ΒΔ: 1) Στη φόρμα [frm reorder amount] πρόσθεσα κώδικα και τροποποίησα την ενσωματωμένη μακροεντολή, έτσι ώστε, όταν μετακινούμαστε στις εγγραφές (από το σύνθετο πλαίσιο ή τη γραμμή πλοήγησης,) να εμφανίζεται/εξαφανίζεται το μήνυμα «Δε χρειάζεται παραγγελία». 2) Στη φόρμα [Inventory Transactions List] πρόσθεσα το πλαίσιο κειμένου txtTypeStock, για να εμφανίζει μήνυμα για το Stock. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο δεν μπορώ να ανοίξω την βάση.Σου είναι εύκολο να την ξαναστείλεις;
|
| |||
| |||
Αφαίρεσα τα πεδία συνημμένων και μετέτρεψα τη ΒΔ σε μορφή *.mdb. Ελπίζω να ανοίγει. |
| |||
| |||
Nίκο στο 1) τροποποίησα λίγο την πρότασή σου χρησιμοποιώντας την εντολή msgbox.Βέβαια δεν ξέρω αν γίνεται ταυτόχρονα να μηδενίζει το αρνητικό υπόλοιπο. Στο 2) η λύση που προτείνεις είναι καλή αλλά θα προτιμούσα να ενσωματώσω κώδικα στο πεδίο "ποσότητα"[Quantity] ώστε μετά από ενημέρωση να ελέγχει το [Υπόλοιπο Αποθήκης] και να μην αφήνει να προχωρήσουμε σε καταχώρηση αν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο. |
| |||
| |||
Καλημέρα Σάκη, στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις ένα απλό παράδειγμα ΒΔ διαχείρισης αποθήκης. http://www.ms-office.gr/forum/access...kon-timon.html Παρουσιάζεται μια σωστά σχεδιασμένη ΒΔ, αναλύονται οι περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικό υπόλοιπο αποθήκης και δίνεται ο σχετικός κώδικας για την αποτροπή. Θα μπορούσες να το μελετήσεις και να το προσαρμόσεις στην περίπτωσή σου. Εγώ δεν έχω περισσότερο χρόνο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτεις κάθε φορά για εμένα.Η βοήθειά σου είναι ουσιαστική και πολύτιμη για όλους εδώ στο φόρουμ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αποτροπή διπλοκαταχώρησης σε πίνακα EXCEL | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΚ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 12-04-21 00:33 |
Μη εμφάνιση τιμών με κριτήριο σε φόρμα | George Nestor | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-05-15 13:20 |
Ευρετήριο θετικών αρνητικών και μηδενικών τιμών σε ερώτημα | louk14 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-11-13 12:10 |
Υπόλοιπο αποθήκης (stock). Αποτροπή αρνητικών τιμών | kapetang | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 23-09-13 11:53 |
Ενημέρωση τιμών πίνακα από πεδίο φόρμας | gath | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 19-08-12 15:07 |
Η ώρα είναι 21:41.