Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ένωση Κωδίκων (VBA)
Καλησπέρα στο Forum. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο ακόλουθο θέμα: Στο συμβάν AfterUpdate ενος πεδίου Φόρμας έχω τοποθετήσει την εντολή: Private Sub PROKATABOLI_AfterUpdate() Me.Refresh If Me.PROKATABOLI.Value < POSO_Á Then Dim intAnswer As Byte intAnswer = MsgBox("............ ;", vbYesNo + vbExclamation + vbDefaultButton1, "Έλεγχος!") If intAnswer = vbYes Then stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[PROKATABOLI] Forms![NewPistosi]![PERIGRAFIP] = Me.[EPONYMO] Forms![NewPistosi]![KATIGORIAP] = Me.[ETAIREIA] MsgBox ".......................................... !", vbInformation, "Έλεγχος!" DoCmd.Close End If If intAnswer = vbNo Then stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[PROKATABOLI] Forms![NewPistosi]![PERIGRAFIP] = Me.[EPONYMO] MsgBox "..................................... !", vbExclamation, "Έλεγχος!" End If End Sub Ακολούθως, στο συμβάν LostFocus του ίδιου πεδίου έχω τοποθετήσει την εντολή: Private Sub PROKATABOLI_LostFocus() If Me.PROKATABOLI.Value = POSO_Á Then Dim intAnswer As Byte intAnswer = MsgBox("...............;", vbYesNo + vbExclamation +vbDefaultButton1, "Έλεγχος!") If intAnswer = vbYes Then stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[POSO_Á] Forms![NewPistosi]![D6] = Me.[POSO_Á] * -1 MsgBox ".............................. !", vbInformation, "Έλεγχος!" DoCmd.Close End If If intAnswer = vbNo Then stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D6] = Me.[POSO_Á] * -1 MsgBox "................................... !", vbExclamation, "Έλεγχος!" End If End If End Sub Οι Κώδικες αυτοί μου παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω να εφαρμόσω είναι να συνενώσω τους παραπάνω Κώδικες και να τους τοποθετήσω στο συμβάν AfterUpdate, έτσι ώστε να εχω το ίδιο αποτέλεσμα. Στις προσπάθειές μου να το πετύχω (με τα λίγα που γνωρίζω) μου βγάζει το μήνυμα: "Duplicate declaration in current scope" Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Με εκτίμηση Δημήτρης |
| |||
| |||
Μάλλον με τη συνένωση των δύο ρουτινών η μεταβλητή intAnswer δηλώνεται 2 φορές. Η νέα ρουτίνα πρέπει να έχει μόνο μία δήλωση: Dim intAnswer As Byte |
| |||
| |||
Γιώργο, Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Μόλις δοκίμασα αυτό που πρότεινες και διαπίστωσα ότι έχεις δίκιο: Το πρόβλημα δημιουργείται απο το "Dim intAnswer As Byte". Αλλά όταν το διαγράφω (με ενοποιημένους και τους δύο Κώδικες) δεν λειτουργεί καθόλου ο ενοποιημένος Κώδικας. Έχεις καμιά άλλη ιδέα; Φιλικά Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα τον ορισμό της μεταβλητής Κώδικας: Dim intAnswer As Byte με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο, σ'ευχαριστώ για την ενασχόλησή σου με το θέμα μου. Τοποθέτησα τον ορισμό της μεταβλητής "Dim intAnswer As Byte", όπως πρότεινες, στην αρχή και μετά από το " Private Sub PROKATABOLI_AfterUpdate()". Παράλληλα, τη διέγραψα από το "Private Sub PROKATABOLI_LostFocus()", έχοντας και τις δύο συναρτήσεις ενωμένες στο "AfterUpdate". Τελικά, η ενωμένη συνάρτηση δεν λειτουργεί (ανταποκρίνεται) καθόλου. Ενδεχομένως, κάτι δεν κάνω σωστά ; Με εκτίμηση Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Δες αν πράγματι το συμβάν στο οποίο την αντιστοίχισες, την ενεργοποιεί ! Είσαι σε θέση να "μαρκάρεις" τον κώδικα και να δεις βήμα-βήμα πώς γίνεται η ροή ; Νίκος |
| |||
| |||
Φίλε Δημήτρη Χρησιμοποίησε τον παρακάτω κώδικα και πες μου αν σου δουλεύει. Κώδικας: Private Sub PROKATABOLI_AfterUpdate() Me.Refresh On Error GoTo Error_Handler Dim intAnswer As Integer Dim stDocName As String If Me.PROKATABOLI.Value < POSO_Á Then intAnswer = MsgBox("............ ;", vbYesNo + vbExclamation + vbDefaultButton1, "??e????!") Select Case intAnswer Case vbYes stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[PROKATABOLI] Forms![NewPistosi]![PERIGRAFIP] = Me.[EPONYMO] Forms![NewPistosi]![KATIGORIAP] = Me.[ETAIREIA] MsgBox ".......................................... !", vbInformation, "??e????!" DoCmd.Close Response = acDataErrAdded Case vbNo stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[PROKATABOLI] Forms![NewPistosi]![PERIGRAFIP] = Me.[EPONYMO] MsgBox "..................................... !", vbExclamation, "??e????!" Response = acDataErrContinue End Select ElseIf Me.PROKATABOLI.Value = POSO_Á Then intAnswer = MsgBox("...............;", vbYesNo + vbExclamation + vbDefaultButton1, "¸ëåã÷ïò!") Select Case intAnswer Case vbYes stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D5] = Me.[POSO_A] Forms![NewPistosi]![D6] = Me.[POSO_A] * -1 MsgBox ".............................. !", vbInformation, "¸ëåã÷ïò!" DoCmd.Close Response = acDataErrAdded Case vbNo stDocName = "NewPistosi" DoCmd.OpenForm stDocName, acNormal, acDialog Forms![NewPistosi]![D6] = Me.[POSO_A] * -1 MsgBox "................................... !", vbExclamation, "¸ëåã÷ïò!" Response = acDataErrContinue End Select End If Exit_Procedure: DoCmd.SetWarnings True Exit Sub Error_Handler: MsgBox Err.Number & ", " & Err.Description Resume Exit_Procedure Resume End Sub Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rogerk : 01-04-15 στις 19:37. |
| |||
| |||
Φίλε Κώστα, Ο ενοποιημένος Κώδικας και των δύο εντολών λειτουργεί άψογα. Μάλιστα, πρόσθεσα με επιτυχία και τρίτη εντολή (παρόμοια). Θερμές ευχαριστίες. Νάσαι καλά και καλή συνέχεια... Φιλικά/Δημήτρης |
| |||
| |||
Νίκο (meteora), επανέρχομαι, ως όφειλα, προς ενημέρωσή σου, αλλά και προς ενημέρωση των φίλων του Forum, που πιθανόν ενδιαφέρονται για το ίδιο θέμα: Ακολούθησα τις υποδείξεις σου, διορθώνοντας τον Κώδικα με αποτέλεσμα να λειτουργεί άψογα. (μετά την ένωση των δυο Κωδίκων, αντκατέστησα στην αρχή του δεύτερου Κώδικα το " If Me.PROKATABOLI.Value = POSO_Á Then" με το "ElseIf Me.PROKATABOLI.Value = POSO_Á Then"). Θερμές ευχαριστίες για τη βοήθειά σου. Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, επίτρεψέ μου, να εκφράσω και τις θερμές μου ευχαριστίες για την, με σεβασμό και χωρίς διακρίσεις,προσφερόμενη φιλοξενία και την πολύτιμη πολιτισμική βοήθεια του "Forum" στα Μέλη του ... Με εκτίμηση/Δημήτρης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitrisp : 02-04-15 στις 10:37. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Ό,τι είναι το Forum οφείλεται σε όλα τα μέλη. Απλά! Η προσφορά κάποιων είναι α ν ε κ τ ή μ ι τ η και χωρίς ...όρια. (Τάσος, Σπύρος, Γιώργος ). ...και να σκεφτεί κανείς ότι οι δύο πρώτοι κύριοι δεν ζουν στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν να γράψουν και να ηγηθούν σε forum ξενόγλωσσα με αρκετές χιλιάδες μέλη -να αναπτύξουν γνωριμίες, δουλειές...- και όμως σκέφτηκαν ότι έπρεπε να βοηθήσουν εμάς, εδώ στην Ελλάδα και στη Κύπρο, χωρίς ίχνος -ως προς την απόφασή τους- ρατσισμού και συγγενών ...'χαζομάρων'. Ο Γιώργος ακολουθεί με συνέπεια το λιτό σκεπτικό "Αφού μπορώ να το κάνω. Να το κάνω ή όχι ; και απαντά : θα το κάνω" Άντε... καλή συνέχεια σε όλους. Νίκος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Συσχέτιση κωδικών ειδών και σύγκριση τιμών | nikosjc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-05-16 10:30 |
[VBA] Δημιουργία κωδικών με βάση το όνομα | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-11-13 23:46 |
ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-09-13 10:30 |
Δημιουργία κωδικών | XristosM | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-08-11 21:40 |
Η ώρα είναι 07:45.