Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Online χρήση access
Χαιρετώ την παρέα! Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να κάνω online χρήση access. Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων σε access (την έχω χωρίσει σε front_end και back_end). Μέχρι σήμερα την έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή του γραφείου μου και του σπιτιού μου και παίρνοντας μόνο το back_end μπορώ να δουλεύω. Στο θέμα τώρα... 1) Θα ήθελα να μπορώ να έχω online το front_end ώστε να μπορώ να δουλεύω από παντού. 2) Θα μπορούσα να το φτιάξω (το front_end) να τρέχει μέσω internet browser (firefox, chrome) και απλά εγώ να βάζω το back_end; Το back_end μπορεί να είναι σε access ή πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλη βάση δεδομένων; Extra ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω access σε ios ή android; ΥΓ.: Μπορώ να έχω ένα PC για server. Επίσης διαθέτω static ip. Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Με δυο διαφορετικές τεχνικές μπορεί να εργαστεί κάποιος σε ένα τέτοιο επίπεδο με την Access. (Αυτές γνωρίζω !) 1o) Με λογαριασμό Dropbox. Έχω -κάπου ...στο σύννεφο, μια βάση Access και κάνω προσπέλαση σε αυτή από το γραφείο μου και από το σπίτι μου. Έτσι μπορώ να έχω συνέχεια στην εργασία μου χωρίς 'φλασάκια', χωρίς φόβο να χαθούν τα δεδομένα μου και ...δωρεάν. Σε μια άλλη περίπτωση, μπορούμε να "βλέπουμε" μια βάση που αφορά τα αυτοκίνητά μας η κόρη μου από Κομοτηνή, ο γιος μου από Αθήνα και εγώ από Θεσσαλονίκη. Και αυτή η βάση στα ...σύννεφα. Θεωρώ την περίπτωση Dropbox ως τη πλέον ιδανική λύση για μη επαγγελματικές δουλειές. 2ο) Πρόσφατα ασχολήθηκα -και συνεχίζω την ενασχόλησή μου- με την συνεργασία Access και web server. Έχω στο σπίτι μου την Access σε front_end και ο πίνακας είναι σε υπολογιστή MySQL server κάπου στον 2ο όροφο της Βθμιας Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης (Ένας server που έφτιαξαν δυο φίλοι πληροφορικοί, ξεκινώντας από αναβάθμιση παλιού υπολογιστή, πέρασμα Linux,...). Η ενασχόληση αυτή προέκυψε ως συνέπεια της συμμετοχής μου σε σεμινάριο στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης (Π.ΙΝ.ΕΠ.Θ.), σχετικά με τη γλώσσα SQL. Έτσι "έμπλεξα" με server, MySQL, Xampp, Workbench, ODBC driver και άλλα ...καλούδια. Αυτός ο κόσμος που σας περιγράφω είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σε γνώσεις και η αίσθηση μου είναι ότι είναι κατάλληλος για επαγγελματικές δουλειές και όχι να ...κάνει κάποιος τον σπουδαίο επειδή έχει μια web apllication. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω στο forum αυτή την "εμπειρία" μου με τον web MySQL server. Προς το παρόν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες... Σε περίπτωση που θελήσεις να στήσεις κάτι σε Dropbox, μπορώ να βοηθήσω. Αν όμως θέλεις κάτι σε server πρέπει να περιμένεις μέχρι να ετοιμάσω τα κείμενα ενημέρωσης που μάλλον -από ότι βλέπω- θα έχουν έκταση αρκετών σελίδων. Παράθεση:
Παράθεση:
Με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα απο Κύπρο και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά.. Νίκο απευθύνομαι σε εσένα φίλε μου και σχετικά με τα περί Dropboxλύσης,, Φαντάζομαι πως μέσω της λύσης που προτείνεις (την οποία χρησιμοποιώ και εγώ σχεδόν καθημερινά) αναφέρεσαι στην ουσία στο να γίνει αυτούσια η βάση upload στον Dropboxκαι να δώθει πρόσβαση στους Remote Users μέσω βέβαια του λογαρισμού του Dropbox (User Name και κωδικοι). Με αυτήν την λύση συμφωνώ πως μπορεί κάποιος να κάνει την δουλεια του για βάσεις φυσικά οικιακης χρήσης και χωρίς κρίσιμα δεδομένα σε αυτήν......ακούγωντας τόσα και τόσα περί Dropbox......κλπ.. To προχωρώ όμως ένα βήμα παρα πέρα και θέλω να ρωτήσω, υπάρχει τρόπος με την λύση Dropbox και περί βάσης Back-End σε αυτό και Front-End στους χρήστες? Σας ευχαριστώ.... |
| ||||
| ||||
Γιώργο σε χαιρετώ Στο ερώτημα... Παράθεση:
Η ερώτησή σου έχει θετική απάντηση εφόσον μιλάμε για τους Servers. Σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων στο dropbox δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού φροντίζω αυτά να είναι άχρηστα για όποιον θελήσει να τα δει. Δεν "σηκώνω" εμπιστευτικά στοιχεία... Γιώργο τι έκανες με εκείνη την διαίρεση που έβγαζε προβλήματα ; Με εκτίμηση /Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα, Νίκο θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις περί του θέματος με το Dropbox. 1. Εφόσον ανεβάσω την βάση στο Dropbox και εγκαταστήσω πλέον το Fron-End στους υπολογιστές των χρηστών, μπορώ κανονικά να δημιουργήσω τα link μεταξύ του Front-End και των πινάκων που βρίσκονται στην βάση που είναι στο Dropbox? Ρωτάω διότι παλαιότερα είχαμε επιχειρήσει να κάνουμε με τον Τάσο κάτι παρόμοιο και αν θυμάμαι καλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις συνδέσεις μεταξύ της βάσης που είναι στο Dropbox και των Front-End που είχαμε στους υπολογιστές...... 2. Γράφεις φίλε..Για να υπάρχει συγχρονισμός, πρέπει οι πίνακες που υπάρχουν στο "σύννεφο" να είναι -ταυτόχρονα- και στους υπολογιστές των χρηστών. Αυτή είναι η φιλοσοφία αυτών που σχεδίασαν το Dropbox. Εφόσον οι πίνακες στις Front-End βάσεις θα είναι LInk με την Back-End στον Dropbox.....τι εννοείς με το πιο πάνω? Σχετικά με την βάση που είχα πρόβλημα εφόσον επιχειρούσα την μετατροπή της σε accdb, ψάχνωντας επισταμένα το πρόβλημα φίλε κατέληξα να γράψω στην απευθείας στην Microsoft η οποια μου πρότεινε το πακέτο Buisiness της Office (με κόστος πέραν των 700 ευρώ) γιατί ισχυρίζονταν ότι η Vba στις πιο φθηνες εκδόσεις ΔΕΝ πειλαμβάνει όλα τα componets πράγμα που έκανα και φυσικά ................εφόσον πλήρωσα έγινε και η δουλειά μου..!! Το παραθέτω ώς "γνώση" των φίλων του φόρουμ διότι μπορεί να "την πατήσει" και κάοποιος άλλος φίλος μας.. Θα εκτιμούσα Νίκο να μου δώσεις "τα φώτα" σου σχετικά με το θέμα share database μέσω του Dropbox διότι αυτήν την στιγμή θεωρώ πως εάν αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν μια αξιόπιστη λύση ταυτόχρονης χρήσης της βάσης μου μέσω του Dropbox "σώθηκα" .. Νάσαι καλά και ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον |
| |||
| |||
Κύριε Διαχειριστή...γιατί διέγραψες την απάντηση μου. Δώστε μια εξήγηση δημόσια Συγγνώμη υπάρχει και ακριβώς το ιδιο νήμα και μπερδεύτηκα.... |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο... Ας υποθέσουμε τους υπολογιστές Α, Β και Γ και το 'σύννεφο' (dropbox). Οι υπολογιστές έχουν λογαριασμό (ο καθένας τον δικό του !) και η υπηρεσία dropbox τους επιτρέπει να έχουν κοινό φάκελο. Στο φάκελο αυτό τοποθετείται μια εφαρμογή Access -έστω με το όνομα Auto.accde. Μόλις η εφαρμογή τοποθετηθεί στον φάκελο, αρχίζει συγχρονισμός και κατεβαίνει -ΝΑΙ ! κατεβαίνει, και στους τρεις υπολογιστές Α, Β, Γ. Φτιάχνω - εγώ ο υπολογιστής Α - μια συντόμευση, ανοίγω τη βάση Auto.accde και προσθέτω ένα record. Αυτή η προσθήκη θα ενημερώσει και το 'σύννεφο' και τις βάσεις στους υπολογιστές Β και Γ. Αυτό είναι όλο. Δηλαδή Γιώργο εσύ κάνεις μια τοποθέτηση και η υπηρεσία Dropbox φτιάχνει άλλα τρία πιστά αντίγραφα (για το παράδειγμα μου). Για όλα αυτά τα θέματα έχω γράψει μερικά άρθρα στο προσωπικό μου blog, και εφόσον θες να μάθεις λεπτομέρειες, δεν έχω παρά να σε στείλω link. Σε χαιρετώ / Νίκος |
| |||
| |||
Τι γινετε όμως όταν κάποιοι κανουν ταυτόχρονα add-edit-delete? ποιο απόλα θεωρείτε συχρονισμένο; και τι τελικά γίνετε με τις εγγραφές;
|
| |||
| |||
Καλησπέρα σε ολους, Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, το διάβασα. Μια αντίστοιχη λύση με το dropbox,την είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με το onedrive και αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Κάθε φορά που άνοιγα τη βάση να προσθέσω μία εγγραφή συγχρόνιζε ολόκληρη τη back-end βάση. Αυτή όμως είχε ένα μέγεθος γύρω στα 20ΜΒ με αποτέλεσμα κάθε τόσο να έπρεπε να συγχονίζει ολόκληρο το αρχείο. Νομίζω ότι σαν λύση συστήνεται για μια μικρή βάση. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Σωστή η παρατήρηση! Συγχρονίζω μια βάση 60 mbyte και αυτό γίνεται άνετα γιατί εργάζομαι στο σχολείο φορτώνοντας μερικά αρχεία pdf, word, excel, αρχεία access κλπ και όταν ανοίξω το απόγευμα τον υπολογιστή στο σπίτι μου, αυτά κατεβαίνουν στον υπολογιστή μου, σχεδόν πριν αρχίσω να εργάζομαι. Δηλαδή Γιώργο δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα συγχρονισμού ιδιαίτερα ή αν θέλεις ο συγχρονισμός γίνεται σε χρονικά πλαίσια απολύτως ικανοποιητικά. Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκαιο. Με εκτίμηση / Νίκος Υστερολόγιο : Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ την υπηρεσία DropBox. Απλά! είναι μια δωρεάν λύση, που δίνει πλεονεκτήματα... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγή (και χρήση) excel μέσα στην access | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-07-16 04:28 |
access online | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-03-15 20:11 |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ accdr ΜΕ ΧΡΗΣΗ ACCESS RUNTIME | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-02-14 14:44 |
[Γενικά] Online Smart Search | Spirosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-02-12 10:50 |
[ Φόρμες ] Χρήση εγγραφών access | Νίκος Θ. | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-01-11 22:37 |
Η ώρα είναι 07:38.