Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Δημιουργία αναφοράς

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-03-15, 20:05
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Δημιουργία αναφοράς

Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum, που, όπως βλέπω, με πολύ μεράκι και διάθεση συνεισφοράς προσφέρουν πάντα τη βοήθειά τους.
Πρώτη φορά γράφω για να ζητήσω τη βοήθειά σας. Ούτως ή άλλως, βέβαια, "έπεσα" τυχαία πάνω στο forum πριν λίγες μέρες.
το θέμα μου είναι το εξής: προσπαθώ να φτιάξω μια ΒΔ για την εργασία μου, όπου ασχολούμαστε με εκδρομές σχολείων. Κουτσά-στραβά έχω φτιάξει τη φόρμα μου. Το θέμα είναι ότι θέλω, όταν στη δευτερεύουσα φόρμα επιλέγω τιμή στο σύνθετο πλαίσιο "Άρθρο", και πατώντας κάποιο κουμπί που θα υπάρχει, να ανοίγει μια έκθεση-αναφορά με τις εκδρομές που έχει το συγκεκριμένο σχολείο και στην οποία θα φαίνονται τα πεδία:
1. Όνομα σχολείου
2. Άρθρο
3. Προορισμός
4. Ημερ/νία εκδρομής
5. Προς Περιφέρεια
6. Από Περιφέρεια
7. Ημερ. & Αρ. έγκρισης
Επειδή το όριο των 512 ΚΒ του forum δεν με άφηνε να ανεβάσω όλη τη ΒΔ, έκανα εξαγωγή της φόρμας σε άλλη μορφή και σας τη στέλνω (ελπίζω να μην έκανα καμιά γκάφα).
Ελπίζω να ήμουν κατανοητός ως προς αυτό που ζητάω. Η βοήθεια σας θα μας γλιτώσει από περιττή ενημέρωση διαφορετικών αρχείων. Ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xml ΕΚΔΡΟΜΕΣ.xml (82,2 KB, 19 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-15, 10:25
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα
Κώστα, ανέβασε ένα αντίγραφο της βάσης, αφού κάνεις δυο - τρεις κινήσεις:
1. Άφησε μέσα μόνο 5-6 εγγραφές σχολείων.
2. Κάνε συμπύκνωση και επιδιόρθωση της βάσης σου, διότι είναι βέβαιο ότι μέσα έχει πολλά 'σκουπίδια'...
3. Ανέβασε zip αρχείο.

Υστερολόγιο: Καλώς μας ήλθες. Εύχομαι να έχεις ωφέλεια.

Με εκτίμηση/ Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-15, 12:27

Προεπιλογή

Νίκο καλημέρα και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Προσπάθησα να μικρύνω τη ΒΔ (έβγαλα 8 από τους 9 πίνακες εκδρομών, διέγραψα τις περισσότερες εγγραφές από τον 9ο πίνακα, έκανα συμπύκνωση και επιδιόρθωση και τέλος προσπάθησα ό,τι έμεινε να το συμπιέσω), αλλά δεν μπόρεσα να κατέβω κάτω από τα 540 ΚΒ.
Επειδή θα ήθελα να το τελειώσω, περιμένω κάποια άλλη πρόταση που θα βολεύει να δεις τη ΒΔ (φαντάζομαι πως σαν αρχείο xml που την ανέβασα ήδη στο αρχικό μήνυμα δεν βολεύει, ή την ανέβασα λάθος).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-15, 21:14

Προεπιλογή

Γειά σας και πάλι,
επανέρχομαι στο θέμα της κατασκευής ΒΔ για τις εκδρομές σχολείων που χρειάζομαι για τη δουλειά μου.
Αφού κατάφερα να συμπιέσω ένα δείγμα ΒΔ, το οποίο επισυνάπτω, να διευκρινίσω τα εξής: στη ΒΔ υπάρχουν πίνακες με τις εκδρομές των σχολείων ανά άρθρο (1 πίνακας για κάθε άρθρο - συνολικά υπάρχουν 10 άρθρα), μια φόρμα όπου από ένα σύνθετο πλαίσιο επιλέγω το σχολείο που θέλω και μια υποφόρμα που περιέχει α) ένα σύνθετο πλαίσιο με το όνομα του σχολείου (ενημερώνεται αυτόματα όταν διαλέξω σχολείο στη φόρμα), β) ένα σύνθετο πλαίσιο από το οποίο διαλέγω άρθρο και γ) πλαίσια κειμένου με τα στοιχεία των εκδρομών προς ενημέρωση.
Εκείνο που θέλω είναι, όταν πατάω το σχετικό κουμπί της υποφόρμας, να εκτελείται το ερώτημα που επισυνάπτω, εμφανίζοντας μια έκθεση-αναφορά με τα εξής στοιχεία:
1. Όνομα σχολείου
2. Άρθρο
3. Προορισμός
4. Ημερ/νία εκδρομής
5. Προς Περιφέρεια
6. Από Περιφέρεια
7. Ημερ. & Αρ. έγκρισης
Καθώς δεν το "έχω" με την access και πολύ περισσότερο με τα ερωτήματα, οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους για το χρόνο σας.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Βάση δεδομένων21.zip (31,7 KB, 14 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-15, 12:07
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα

Νομίζω ότι θες δουλειά που να ξεκινά από σχεδίαση πινάκων μέχρι ...αναφορές. Επιπλέον βλέπω ότι δεν έχεις τις δυνατότητες να κάνεις κάτι μόνος σου. Όποιος θελήσει να σε βοηθήσει, πρέπει να κάνει αρκετές συνεννοήσεις μαζί σου και αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπω κάποιο μέλος να θέλει να συμμετάσχει στο διάλογο που άνοιξες.
Μακάρι να διαψευσθώ...

Με εκτίμηση / Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-15, 09:46
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους
Κώστα δες τη συνημμένη βάση
και προσάρμοσέ τη σύμφωνα με τις ανάγκες σου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Βάση δεδομένων21a.zip (60,4 KB, 8 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-15, 13:21

Προεπιλογή

Νάσο μου, σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες να ασχοληθείς με το θέμα μου. Μόλις τώρα είδα την απάντησή σου. Θα τη δουλέψω τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω. Πάντως, άσχετα αν θα τα καταφέρω ή όχι (με τις λίγες γνώσεις που έχω στην access), ειλικρινά εκτιμώ την προσπάθειά σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-15, 13:58

Προεπιλογή

Νάσο φίλε μου,
με μια πρώτη ματιά, η ΒΔ σου είναι πολύ βολική. Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξουμε είναι το κουμπί της έκθεσης που έχεις βάλει, το οποίο θα μας εξυπηρετούσε στη δουλειά ως εξής: αφού έχουμε καταχωρήσει εκδρομές διαφόρων άρθρων για διάφορα σχολεία, να μπορούμε πατώντας το κουμπί να βλέπουμε όλες τις εκδρομές κατά άρθρο που έχει κάνει ένα συγκεκριμένο σχολείο, κι όχι κάθε εκδρομή χωριστά.
Αν μπορείς να με βοηθήσεις θα σου ήμουν υπόχρεος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-15, 15:01
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Κώστα νομίζω ότι αυτό σου κάνει
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Βάση δεδομένων21b.zip (66,1 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-15, 15:47

Προεπιλογή

Νάσο πιστεύω πως έχουμε αυτό που θέλουμε. Χίλια ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση Αναζήτησης & Αναφοράς Alexandraadami Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 15-03-16 11:13
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση αναζήτησης & αναφοράς Flashgordon61 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 30-11-13 11:51
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός συναρτήσεων αναζήτησης και αναφοράς Flashgordon61 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 01-06-13 19:07
[ Φόρμες ] Επιλογή αναφοράς ανάλογα τιμής πεδίου serviceman Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 23-05-10 01:07

Η ώρα είναι 14:22.