Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Χαιρετώ την παρέα, Για μια ακόμη φορά θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα ζήτημα που έχω "κολλήσει" Μπαίνω κατευθείαν στο ζητούμενο: Στην βάση την οποία επισυνάπτω υπάρχουν οι πίνακες tblCustomers και tblElements καθώς και οι αντίστοιχες φόρμες frmCustomers και frmElements. Το ζητούμενο είναι: Στο πίνακα tblElements υπάρχουν πραγματικά δεδομένα της συνιστόμενης πρόσληψης κάθε συστατικού ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του πελάτη. Θέλω, να δημιουργηθεί ένα ερώτημα ή κώδικας έτσι ώστε εφόσον «τρέξει» να μπορεί να ψάχνει στον πίνακα tblElements σχετικά με την κατηγορία που εμπίπτει ο πελάτης. Παράδειγμα: O πελάτης Κώστας Ιωάννου εφόσον είναι α) Male και η ηλικία είναι 40 χρονών, τότε εφόσον «τρέξει» το ερώτημα ή έστω ο κώδικας να παρουσιάζονται τα δεδομένα που εμπίπτουν σε αυτό το range ηλικίας και φύλου στον πίνακα tblElements. Ουσιαστικά θα πρέπει να μου φιλτράρει την εγγραφή 8 (ID:8) Για τον δεύτερο πελάτη που είναι α)Female και έχει ηλικία 26, πρέπει να λαμβάνω αποτέλεσμα την εγραφή Εάν η ηλικία του πελάτη βρίσκεται μέσα στο range ηλικιών του πίνακα tblElements θα ήθελα να δημιουργηθεί ένα ερώτημα το οποίο ουσιαστικά να παρουσιάζει ακριβώς την εγγραφή ID:13 του πίνακα tblElements Σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, δες τη συνημμένη ΒΔ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα, Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου για την λύση που πρότεινες. Αυτό ακριβώς ζητώ.... Ανοίγωντας την βάση είδα οτι γραφεις ότι έκανες κάποιες μετατροπές στον πινακα tblElements σχετικά με την ευρύτερη κάλυψη όλων των ηλικιών.. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πείς ακριβώς ποιές αλλαγές έγιναν διότι όπως ανάφερ τα στοιχεία στον πίνακα είναι πραγματικά δεδομένα τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να αλλιώσουμε διότι είναι απο τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του ανθρώπου) Σε ευχαριστώ φίλε άλλη μια φορά, μακάρι σε κάποια φάση να βρώ τρόπο να ανταποδώσω την βοήθεια και στίριξη που μου παρέχεις.! Νάσαι καλά |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο, είναι απλό. Αν έχουμε ηλικίες (12 έως 18] και (19 έως 25], οι ηλικίες από (18 έως 19] δεν καλύπτονται. Δηλαδή, αν αναζητήσουμε στοιχεία για την ηλικία πχ 18,5 δε θα πάρουμε αποτέλεσμα. Τα διαστήματα των ηλικιών πρέπει να εφάπτονται. |
| |||
| |||
![]()
Απόλυτα ορθό Γιώργο, έχεις δίκιο Όπως ανάφερα οι πίνακες όμως φϊλε είναι ακριβώς έτσι όπως είναι περασμένα τα δεδομένα στον tblElements και όπως είπα δεν μπορώ να αλλιώσω τα δεδομένα αυτά.! Παρόλα αυτά για σκοπούς ορθής λειτουργίας της βάσης μου θα αφήσω φυσικά τις μετατροπές που έκανες φίλε διότι ακριβώς έχεις απόλυτα δίκιο στο ζήτημα κάλυψης όλων των ηλικιών. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο.. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους, Γιώργος επανέρχομαι στο θέμα διότι έχω εντοπίσει μια σοβαρή λεπτομέρια για την οποία θέλω την γνώμη σου.. Μελετώντας λίγο την βάση που μου έχεις στείλε αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος έχω εντοπίσει ότι: Α) Υπάρχει θέμα στις περιπτώσεις όπους κάποιο άτομο ηλικιακά βρίσκεται ακριβώς στο οριο αλλαγής της κατηγορίας της ηλικίας. Για να γίνω πιο κατανοητός θέτω το ακόλουθο παράδειγμα: α. Άς πούμε ότι έχουμε την κατηγορία ηλικιών απο 18 έως 30 ετών β. Τι γίνεται εάν το άτομο είναι ακριβώς 30 ετών ή έστω 18 με βάση τις μετατροπές που έγιναν στον πίνακα έτσι ώστε το ερώτημα που δημιουργήσαμε να καλύπτει όλες τις ηλικίες? Β) Ας πούμε πως: α) Κάποιος είναι "Male" με ηλικία ακριβώς 30 ετών. Εάν "τρέξει" το ερώτημα θα δώσει αποτελέσματα της κατηγορίας μεταξύ 18 και 30 ετών, ενώ ακριβώς για αυτό τον λόγο ο ΠΟΥ καθορίζει την επόμενη κατηγορία μεταξύ 31 και 50. β) Πώς μπορούμε να ελέγξουμε ότι το άτομο εφόσον είναι 30 ετών δεν ανηκει και στην επόμενη κατηγορία που είναι ακριβώς 30 ετών με 50?? Θα ήθελα την γνώμη σου και σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, όπως γράφω στη ΒΔ που ανέβασα, αν η ηλικία είναι [Age], στην αναζήτηση θα βρεθεί εκείνο το διάστημα για το οποίο θα ισχύει: [fAge]<[Age] And [Age]<=tAge. Δηλαδή στο διάστημα περιλαμβάνεται το πάνω όριο και δεν περιλαμβάνεται το κάτω. Θα μπορούσε η αναζήτηση να γίνει και για: [fAge]<=[Age] And [Age]<tAge. Που σημαίνει ότι στο διάστημα περιλαμβάνεται το κάτω όριο και δεν περιλαμβάνεται το άνω. Αφού επιλέξεις έναν από τους παραπάνω τρόπους αναζήτησης θα πρέπει να διαμορφώσεις τα διαστήματα στο σχετικό πίνακα (εγώ όπως γράφω τα διαμόρφωσα αυθαίρετα), ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να συμφωνούν με τα στοιχεία του ΠΟΥ. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία ερωτήματος | ΜΑΝΟ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 22-01-17 23:29 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία Ερωτήματος μέσω VBA | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 18-09-15 20:23 |
Δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης μέσω VBA | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-06-15 16:36 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία Ερωτήματος από λίστα τιμών πεδίου πίνακα | αρψηιε76γρ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-12-14 17:38 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-09-13 13:02 |
Η ώρα είναι 05:44.