Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εκτυπωση ή μη κεφαλίδων σελίδας στην Εκθεση Access
Καλησπέρα στο forum. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με την εκτύπωση έκθεσης στην Access. Θέλω να μην εμφανίζεται η κεφαλίδα σελίδας σε κάθε σελίδα που εμφανίζεται η κεφαλίδα ομάδας (ενός πεδίου). Ακούγεται απλό αλλά η μόνη επιλογή που δίνεται μέσω των ιδιοτήτων είναι να μην εμφανίζεται η κεφαλίδα σελίδας στην πρώτη σελίδα της έκθεσης. Αν υπάρχει τρόπος και τον γνωρίζει κάποιος, ευχαρίστως να ανεβάσω μια μικρή βάση δεδομένων για να μου το κάνει και να δώ έτσι πώς γίνεται. Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορεί και είναι πρόθυμος. Κάνω κάθε χρόνο μια αναφορά πολυσέλιδη και η κεφαλίδα σελίδας (απαραίτητη) μου χαλά αισθητικά τελείως τις πρώτες σελίδες από την ομαδοποίηση που έχω κάνει. |
| |||
| |||
επανάληψη-διευκρίνηση ερώτησης
Και πάλι επανέρχομαι στο ερώτημά μου, μη τυχόν και υπάρξει απάντηση. Υπάρχει δυνατότητα, ταυτόχρονα με την εμφάνιση της κεφαλίδας κάποιας ομάδας (κάποιου πεδίου ως προς το οποίο γίνεται ομαδοποίηση, πχ οι μήνες του χρόνου) σε μία έκθεση, να αποκρύπτεται, σε κείνη τη σελίδα, η εμφάνιση της κεφαλίδας σελίδας; Θα παρακαλούσα, αν βέβαια η ερώτησή μου είναι κατανοητή, να μου απαντήσει κάποιος γνώστης, έστω ότι δε γίνεται, ώστε να πάψω κι εγώ να προβληματίζομαι μάταια, αν είναι έτσι. Σας ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Κώστα, θα σε συμβούλευα να ανεβάσεις ένα δείγμα της ΒΔ με την προβληματική έκθεση.
|
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Σε βάση που κάποιο μέλος είχε ανεβάσει πιθανόν να είναι και ο Γιώργος δεν θυμάμαι έχει κάτι παρόμοιο με την εμφάνιση της έκθεσης που πιστεύω ζητάς κκκ. Δείτε το συνημμένο που εμφανίζει σε έκθεση με την υπεύθυνη δήλωση που ξεπερνάει το κείμενο την πρώτη σελίδα και συνεχίζει στην επόμενη.Νομίζω όμως ότι περιορίζει τις σελίδες αυτός ο τρόπος. |
| |||
| |||
Ανεβασμα παραδειγματος
Καλημέρα σ΄όλους από Κοζάνη. Ανεβάζω ένα δείγμα της βάσης δεδομένων που έχω. Στην έκθεση της βάσης παρουσιάζεται μια αναφορά για αποτελεσματα αναλύσεων επιμέρους οικισμών. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να μην εμφανίζεται η κεφαλίδα σελίδας σε όσες σελίδες εμφανίζεται η κεφαλίδα του πεδίου "taxin" (δηλαδή όπου ξεκινούν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναλύσεων του επόμενου, κάθε φορά οικισμού). Αν μπορεί να γίνει κάτι θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ!
|
| |||
| |||
παραδειγμα βασης
Ανεβάζω το αρχείο που ξέχασα να επισυνάψω στο προηγούμενο μήνυμα!
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Κώστα δες την έκθεση [ΈκθεσηΕκτύπωσης2] στη συνημμένη ΒΔ. Διέγραψα την κεφαλίδα σελίδας και τροποποίησα τις ιδιότητες της ομάδας [ΤΑΞΙΝ]. Ελπίζω να σε καλύπτει. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Δυο κεφαλίδες μαζί
Γιώργο, σ΄ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Ψάχνοντας πάνω στη βάση που ανέβασες, τελικά βρήκα αυτό που ήθελα. Αυτό που ήθελα ήταν διαφορετική (πιο μεγάλη) κεφαλίδα σε όσες σελίδες ξεκινούσε μια νέα ενότητα και διαφορετική κεφαλίδα (πιο σύντομη) στις υπόλοιπες σελίδες. Χρησιμοποιώντας την κεφαλίδα σελίδας είχα το μειονέκτημα ότι αναγκαστικά εμφανίζονταν η ίδια κεφαλίδα σε όλες τις σελίδες (ακόμα και στις σελίδες που ξεκινούσε μια νέα ενότητα). Επιπρόσθετα, αναγκαστικά προηγούνταν η κεφαλίδα σελίδας από οποιαδήποτε άλλη κεφαλίδα ομάδας, κάτι που δε με βόλευε. Τελικά χρησιμοποίησα δυο κεφαλίδες πεδίου. Η μία εμφανίζεται στην αρχή της ενότητας , ενώ η δεύτερη (η πιο σύντομη) έχει την ιδιότητα «επανάληψη ενότητας» και εμφανίζεται έτσι σε όλες τις σελίδες. Όταν ξεκινά η ενότητα, εμφανίζονται και οι δύο κεφαλίδες μαζί (που αθροιζόμενες κάνουν μαζί την «πιο μεγάλη» κεφαλίδα) με τη σειρά-διάταξη που θέλω. Ανεβάζω πάλι τη βάση με τη μορφή που ήθελα να έχει τελικά. Νά ναι καλά αυτό το forum!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εκτύπωση φωτογραφίας σε έκθεση | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-05-16 20:43 |
Εκτύπωση και αρίθμηση σελίδας αντιτύπων σε Έκθεση | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 06-10-13 17:58 |
[ Εκθέσεις ] Μέτρημα εγγραφών στην έκθεση | alekara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 17-01-13 15:31 |
Εισαγωγή εγγράφου world σε έκθεση στην access | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 27-11-10 15:54 |
Επιμέρους σύνολα στην Έκθεση | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 09-02-10 09:13 |
Η ώρα είναι 14:46.