Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα κατά την διαδικασία διαίρεσης της βάσης
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ σας χαιρετώ, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Έχω δημιουργήσει μια βάση (περίπου στα 50MB χωρίς δεδομένα μέσα - κενή) και θέλω να την διαιρέσω σε BackEnd και FrontEnd όμως, εφόσον επιχειρήσω να την διαιρέσω παρατηρώ ότι άλλωτε κάποια σημεία της βάσης δεν δουλεύουν. Παρακαλώ σημειωστε ότι, προτού την διαιρεση της βάσης ελέγχω τους κώδικες μου στο περιβάλλον της Vba και δεν βρίσκω οποιοδήποτε πρόβλημα. Εννοώ δηλαδή πως κάνω Compile το project και ολα είναι μια χαρά. Επίσης, Στις δοκιμές διαίρεσης που κάνω (πιστεψτε με και είναι πολλές) παρατήρησα ότι σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται πρόβλημα στα ίδια σημεία της βάσης (δηλαδή ας πούμε στην ίδια φόρμα και στο ίδιο command) ενώ άλλες φορές σε εντελώς διαφορετικά σημεία.(?) Θα ήθελα την βοήθεια των έμπειρων μελών του φόρουμ μας εφόσον πρωτίστος θα ήθελα να επιτύχω το ζητούμενο που φυσικά είναι τελικά η διαίρεση της βάσης μου και η ομαλή και ορθή λειτουργία της χωρίς βέβαια προβλήματα. Ευχαριστώ εκ προτέρων |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Κουμπί Office ...Διαχείριση ... Συμπύκνωση και επιδιόρθωση βάσης δεδομένων. Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο σε χαιρετώ, Όχι μόνο το κάνω αλλά μεταφέρω πρωτίστος όλα τα αντικείμενα της βάσης σε νέο Access file φίλε Νίκο, ακολούθως κάνω Compact and Repair και εν συνεχεία προσπαθώ να διαιρέσω την βάση μου.. Όπως προανάφερα, δυστυχώς σπάει ο κώδικας απο ότι κατάλαβα σε κάποια σημεία του προγραμματος.... Κάθε βοήθεια σημαντική. Ευχαριστώ εκ προτέρων |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο 1...Φτιάξε μια νέα βάση με όνομα tbl_basi. Σε αυτή θα φέρεις τους άδειους πίνακες την μητρικής βάσης που ονομάζω Code_basi, για ευκολία μου. Μετά τη μεταφορά κλείσε την tbl_basi. 2. Έλα τώρα στη μητρική εφαρμογή σου -την Code_basi- και διέγραψε τους πίνακες. Έτσι η Code_basi μένει χωρίς πίνακες. 3. Κάνε τώρα link την Code_basi με τους πίνακες της tbl_basi. Αυτό ήταν! Τελείωσες... αυτή τη διαδικασία κάνει αυτόματα η Access κατά τη διαίρεση. Εσύ θα την κάνεις δια χειρός βήμα-βήμα. Γιώργο, προσοχή! Κράτα αντίγραφο. Με εκτίμηση/Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο σε χαιρετώ φίλε Και αυτό Νίκο το έχω χιλιοδοκιμάσει, και μάλιστα είναι και η αγαπημένη μου μέθοδος, δυστυχώς φίλε και αυτό το έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα..!!!☺ Συζητώντας το θέμα με έναν άλλο έμπειρο χρήστη της Access μου παρέθεσε ακόμη και την ιδέα του service pack της access που έχω, ένα θέμα που πραγματικά δεν έχω καν ιδέα πως μπορώ να αντιμετωπίσω. Νίκο θα ήθελα να ρωτήσω, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον κώδικα, αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να το διαπίστωνα εφόσον κάνω compile? Ειλικρηνά θα ήθελα αν μπορουσε κάποιος να βοηθήσει εφόσον θέλω να "κλειδώσω" σχεδιαστικά την βάση μου και να περιορίσω τις περιπτώσεις διαγραφής δεδομένων Κάθε βοήθεια έστω και ιδέα είναι σημαντική. Σε ευχαριστώ Νίκο για την πρόθεση βοήθειας, το εκτιμώ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Το να "σπάσει" όταν ζητάς διαίρεση ή όταν ζητάς μετατροπή σε *.accde το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να καταλάβω το "σπάσιμο" στη διαδικασία που σε περιέγραψα, αφού ΔΕΝ αγγίξαμε τον κώδικα. Ξεκίνα με κενή βάση και απορρόφησε υλικό από την υπάρχουσα τμηματικά. Εισάγεις και δοκιμάζεις. Ίσως έτσι καταλάβεις την περιοχή που προκαλεί τα φαινόμενα που μας περιγράφεις. Κάποτε σε μια βάση μου έσπασαν τα ID ενός πίνακα και έτσι έβγαζε στην φόρμα μου ό,τι ήθελε! Γιώργη μια ερώτηση-απορία: Η προβληματική βάση σου είναι 50 ΜΒ χωρίς δεδομένα ; Με εκτίμηση/Νίκος |
| |||
| |||
Χαιρετώ όλους τους φίλους του φόρουμ Νίκο, η βάση μου είναι περίπου 50MB άδεια χωρίς εγραφές στους πίνακες. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα για διαιτολογία που περιλαμβάνει δεκάδες πίνακες, φόρμες, εκθέσεις, vba modules κλπ. Από ότι κατάλαβα προτείνεις αφενώς την δημιουργία μιας κενής νέας βάσης που να κάνω εισαγωγή τμηματικά τα αντικείμενα της βάσης μου, και αφετέρου να την διαιρώ έτσι ώστε να εντοπίσώ που έγγυται το θέμα? Και έστω Νίκο ότι εντοπίζω το σημείο που δημιουργεί το πρόβλημα, η ερώτηση μου είναι βέβαια "τί κάνω" εφόσον υπό κανονικές συνθήκες κάνωντας compile προτού την διαίρεση δεν εντοπίζεται πουθένα κάποιο πρόβλημα? Σε ευχαριστώ άλλη μια φορά για το ενδιαφέρον. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Με φαίνεται υπερβολικό το μέγεθος του κώδικα (τερατώδες!). Φτιάξε μια νέα βάση και φόρτωνε 5-5 τις φόρμες και κάνε κάθε φορά συμπύκνωση και επιδιόρθωση. Συνέχισε μετά με τις εκθέσεις. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία δες το μέγεθος της "νέας" βάσης. Αν είναι το ίδιο με την αρχική, τότε ο συλλογισμός μου είναι λάθος. Αν δεν είναι σημαίνει ότι η Access δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγάλο μέγεθος "σκουπιδιών" Για άρση κάθε παρανόησης : "Σκουπίδια" έχουμε κάθε φορά που κάνουμε αλλαγές σε μια φόρμα ή σε μια έκθεση. Δεν μπορώ να πιστέψω βάση 50 Mb για ένα πρόγραμμα δίαιτας... Με εκτίμηση/ Νίκος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Νίκο, Απολογούμαι για την καθυστερημένη ανταπόκριση, ωφειλώταν σε επαγγελματικές υποχρεώσεις. Λοιπόν, Νίκο η βάση είναι περί τα 50ΜΒ όπως έχω αναφέρει και μάλιστα χωρίς κιόλας εγραφές (ελάχιστα πράγματα). Πέραν αυτού θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν μιλάμε για μια απλή βάση δημιουργίας διατροφής αλλά για ενα πολυσύνθετο θέμα το οποίο σχετίζεται και με ιατρικούς παράγοντες. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα στην βάση και αρκετός κώδικας όντως.. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι σε κάποια φάση πέρυσι με τον Τάσο Φιλοξενίδη έιχαμε δεί εμπεριστατωμένα το θέμα της βάσης μου για αρκετό χρονικό διάστημα και εάν και εφόσον παρακολουθεί το θέμα, θα ήθελα να στείλω κιόλας τους χαιρετισμούς μου..() Στο θέμα μας τώρα: Νίκο πραγματικά δεν βρίσκω άκρη τι πρέπει να κάνω εφόσον το πρόβλημα παραμένει. Εντούτις όμως έχω εντοπίσει το σημείο του προγράμματος που δημιουργείται το πρόβλημα. Συγκεκριμένα είναι σε μια φόρμα (frmDietPlanOld) και αυτό παρουσιάζεται μόνον όταν και εφόσον πατήσω το κουμπί SAVE το οποίο βέβαια εκτελεί έναν πακροσκελή κώδικα που κάνει κάποιες συγκεκριμμένες εργασίες.. Παρόλα αυτά Νίκο μου, διευκρινίζω ότι εφόσον κάνω Compile το Project προτού την διαίρεση της βάσης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα πρόβλημα και εδώ είναι και το "τρελλό" που δεν μπορώ να καταλαβω τον λόγο και έστω να διορθώσω τυχόν πρόβλημα στον κώδικα..!! Καταλήγωντας θα ζητούσα την βοήθεια σας διότι είναι επιτακτική ανάγκη να διασπάσω την βάση μου σε Back-End / Front-End. Υπενθυμιζω ότι έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους διάσπασης της βάσης και οι προσπάθειες μου δεν έχουν δώσει αποτέλεσμα στην λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ εκ προτερων |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Όταν φτιάχνουμε μια εφαρμογή είτε απλή είτε πολύπλοκη, κάνουμε αντίγραφα σε κάθε βήμα. Εφόσον έχεις αντίγραφα δες την τελευταία μορφή στην οποία δεν υπήρχε το πρόβλημα. Από εκεί "τράβηξε" την φόρμα και αντικατέστησε τη χαλασμένη... Σε άλλο υπολογιστή δοκίμασες την διαίρεση; Αν μετατρέψεις την εφαρμογή -ενιαία- σε *.accde, εμφανίζεται πρόβλημα ή όχι; Με ποιο μήνυμα; Κάτι ακόμη... Ενώ σε περιγράφω -στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση- να κάνεις μια σειρά κινήσεις που αφορά διώξιμο "σκουπιδιών" εσύ φίλε μου Γιώργο δεν γράφεις λέξη αν έκανες ή όχι κάτι, αλλά αναρωτιέσαι γιατί με ένα κλικ (Compile) η Access δεν εντοπίζει το πρόβλημα. Το Compile εντοπίζει λάθη σύνταξης αλλά όχι λογικής ροής κώδικα. Αυτές είναι οι προτάσεις μου. Δες τις με την άνεσή σου και πάλι ...εδώ είμαστε. Με εκτίμηση / Νίκος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Τύπος για υπολογισμό διαίρεσης | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-11-14 12:31 |
Πρόβλημα βάσης με Unicode | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-13 22:20 |
Πρόβλημα κατά τη μεταφορά βάσης | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-08-12 18:43 |
Συμπύκνωση βάσης κατά την μετατροπή της σε MDE | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 22-04-12 15:37 |
Πρόβλημα κατά την αποθήκευση. | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-09-11 22:59 |
Η ώρα είναι 08:14.