Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
enikolo καλισπερα.. σου εχω ετοιμαση μια εφαρμογη (προγραμμα) που ξεχωριζει απο μονη της αργιες και κυριακες κλπ.. πιστευω σημερα θα την εχεις.. κανε λιγο υπομονή.. γιατι ταυτοχρονα δουλευω φιλικα Γιώργος |
| |||
| |||
σου στέλνω το προγραμματακι.. καταχωρης ημερομηνια και σου δειχνει και σαββατα και κυριακες και καθημερινες.. δες το και πες μου εαν σου κανει Γιώργος |
| |||
| |||
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ. Κοίταξα στα πεταχτά τη φόρμα .Απορίες : =DCount("DOW";"qryWeekDays";"DOW=6 and fldOfficerID = '" & [cmbOfficerID] & "'") α.Το DOW είναι πεδίο σε κάποιο ξεχωριστό ερώτημα που αντιστοιχίζει ημέρες με νούμερα? β.Το .....fldOfficerID = '" & [cmbOfficerID] &.....σημαίνει πάνω κάτω ότι "όπου το πεδίο OfficerID είναι γεμάτο με το κατα περίπτωση όνομα"? Το fldOfficerID είναι πεδίο του ερωτήματος qryWeekDays ? γ.Το cmb είναι combo box? Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου δείχνουν τη μεγάλη μου άγνοια στην SQL , ξέρω ότι εδώ δεν είναι φροντιστήριο αλλά πίστεψέ με διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ και έχω πελαγώσει ολίγον.Θα τη βρώ την άκρη όμως .Τhanks anyway! |
| ||||
| ||||
Γεια σου φίλε νικολό! (ή νικολέ...) α.Το DOW (Day Of Week) είναι ένα υπολογιζόμενο πεδίο του ερωτήματος qryWeekDays το οποίο μας δίνει την ημέρα της εβδομάδας από το πεδίο fldDutyDate του πίνακα tblDuties με την έκφραση Weekday([fldDutyDate];2). β. Τα κριτήρια "DOW=6 and fldOfficerID = '" & [cmbOfficerID] & "'" φιλτράρουν το ερώτημα qryWeekDays έτσι ώστε να περιοριστούν οι εγγραφές του σε αυτές όπου η ημέρα είναι Σάββατο (DOW=6) και ο Αρ. Μητρώου του αξιωματικού ισούται με τον Αρ. Μητρώου του επιλεγμένου αξιωματικού στη φόρμα στο Combobox cmbOfficerID. Στη συνέχεια η συνάρτηση DCount() καταμετράει τις εγγραφές του ερωτήματος qryWeekDays με βάση το πεδίο DOW. (αν και δεν έχει σημασία ποιο πεδίο θα καταμετρηθεί) Φυσικά μέχρι τώρα καταμετρώνται όλες οι υπηρεσίες αλλά έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε το χρονικό διάστημα θέτοντας κριτήρια "Από-Μέχρι" στο πεδίο fldDutyDate του ερωτήματος qryWeekDays . Το fldOfficerID (Αρ. Μητρώου Αξιωματικού) είναι το πρωτεύον κλειδί του πίνακα tblOfficers το οποίο λαμβάνει μέρος στο ερώτημα qryWeekDays . Το cmb σημαίνει όντως Combobox και είναι ένα πρόθεμα που βάζουμε μπροστά από το όνομα κάθε Combobox ώστε να ξέρουμε με τι αντικείμενο έχουμε να κάνουμε. Υπάρχει σύμβαση ονομασίας η οποία καθορίζει αυτά τα προθέματα για όλα τα αντικείμενα της Access αλλά και της VBA. Δεν βάζουμε ό,τι νά 'ναι. Αν παρατηρήσεις, σχεδόν όλα τα αντικείμενα στο δείγμα βάσης έχουν ένα τέτοιο πρόθεμα το οποίο αντιστοιχεί στον τύπο του αντικειμένου. Πχ: fld για Field, tbl για Table qry για Query κοκ) Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι... Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Ο Γιώργος κάνει χρήση μια μεταβλητής me.Tsek, της οποίας άλλοτε ελέγχει την τιμή της και άλλοτε της αποδίδει τιμές. Δεν βρίσκω πού ορίστηκε κι απο που παίρνει τιμές... Στην εφαρμογή του υπάρχουν σημαντικά στοιχεία κώδικα πρωτόγνωρα σε μένα και επομένως η ανάρτηση στο Forum αυτής της εργασίας θα με φανεί χρήσιμη. Τον ευχαριστώ γι' αυτό! Νάχετε ένα καλό βράδυ Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 02-02-10 στις 20:28. |
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε.Για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μου δείχνει τίποτα.Δεν ξέρω τι συμβαίνει. nisgia με διαφώτισες αρκετά όπως και όλα τα παιδιά. Δεν ξέρω αν τελικά θα τη βγάλω την άκρη (που θα τη βγάλω) άλλα καταλαβαίνω ότι η access δεν είναι power point να πείς "πάτα εκείνη την επιλογή και θα γίνει η δουλειά σου".Θέλει γνώσεις αλλά και φαντασία καθώς μια δουλειά μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Αν και τα παίρνω λίγο με τη microsoft καθώς ύστερα από τόσες εκδόσεις θα περίμενα τέτοιου είδους δουλειές να τις έχει απλοποιήσει για...χαζούς. Από την άλλη, εμείς οι ανίδεοι είμαστε και λίγο υπερβολικοί.... |
| |||
| |||
NISGIA μπορώ να ρωτήσω το εξής :αυτό που κάνεις εσύ στη φόρμα (δηλαδή για δεδομένο όνομα να προσθέτεις τα αποτελέσματα των ερωτημάτων κυριακές, σαββατα ώστε να βγάζεις και σύνολο) πως μπορώ να το κάνω σε ερώτημα?
|
| |||
| |||
καλησπερα σε όλους enikolo ειναι access 2007 κανονικα πρέπει να στο ανοιγει.. εαν θες την ανεβαζω σαν acces 2003. εάν το ανοιξης είναι προγραμμα που ισως σε βοηθήση αρκετα.. Εγω δουλευω adp εαν εχει κάποιο λάθος προσπαθησε να την ανοιξεις και πες μου Φιλικά Γιώργος |
| |||
| |||
Φίλε Νικό σε ευχαριστώ πολύ Αυτο το foroum με έχει βοηθήσει σημαντικά προσωπικά εμένα.. σε θέματα πολύ δύσκολα κατα την αποψει μου.. Τόσο ο γκουρου του προγματισμου ο Τασος.. όσο και ο κωνσταντινος.. και πολύ άλλοι εδώ.. αυτό που έκανα εγώ είναι το ελάχιστο.. Γιώργος |
| |||
| |||
Έχω και εγω ένα ερώτημα απευθύνετε σε όλους του mentalists αλλά κυρίως στο φίλο Νίκο (meteora) γιατί είδα ένα μήνυμα του. <<<< Ετοιμάζω κάτι περισσότερο για σας, μιας και είμαστε μέλη της ίδιας ...οικογένειας (Ο γιός μου είναι αξιωματικός στην πολεμική αεροπορία >>>. Είναι γνωστό ότι σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες χορηγούν γάλα ή κατι άλλο, το ερώτημα μου είναι όταν ένας εργαζόμενος πάρει το μήνα 15μερες άδεια μέσα σε αυτές είναι και σαββατοκύριακο-κα, πως θα πούμε στην access να μας δώσει τον αριθμό αδειών το μηνα του εργαζόμενου χωρίς το σαββατοκύριακο-κα, γιατί στη χορήγηση για το γάλα δεν μετρα το σαββατοκύριακο μόνο καθημερινές ημέρες. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα. Σας ευχαριστώ. Υ.Γ. Νίκο (meteora) αν μπορείς να μας πεις η εφαρμογή που ετοιμάζεις τι «θέμα» θα έχει. π.χ άδειες – υπηρεσίες, ώστε εμείς τα μέλη της ίδιας… οικογένειας, αν μπορούμε να σου δώσουμε extra πληροφορίες, για να μας λυσεις τα χερια από την γραφειοκτρατια. Υ.Γ 2. Δεν ξερω αν επρεπε να κανω post εδω. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Πωλήσεις ημέρας και Αποθήκη | kolliop | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-12-14 09:03 |
Ερώτημα για εύρεση ημερομηνίας και ημέρας γέννησης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-08-14 11:03 |
[ Φόρμες ] Χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-11-12 14:09 |
[ Ερωτήματα ] Εμφάνιση Ημέρας | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-07-11 19:08 |
[ Φόρμες ] Αντιστοιχία Ημερομηνίας - Ημέρας | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 20:35 |
Η ώρα είναι 20:26.