Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Φόρμα με υποφόρμα και κώδικας για εκτέλεση εντολής μέσω της υποφόρμας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-01-15, 11:19
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Φόρμα με υποφόρμα και κώδικας για εκτέλεση εντολής μέσω της υποφόρμας

Καλημέρα σε όλους,

Ο τίτλος του θέματος ίσως να μήν είναι και τόσο κατανοητός και κρινω σκόπιμο να εξηγήσω περι τινως πρόκυται το θέμα μου.

Έχω λοιπόν μια φόρμα στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχει μια υποφόρμα η οποία στην ουσία έχει τρία πεδί, το ID, το FoodName και το Qty. Στην κυριως φόρμα έχω ενσωματωμένο ένα command button (cmdRefresh) το οποίο εφόσον πατηθεί στην ουσία τρέχει ένα ερώτημα που ενημερώνει τον πίνακα που παίρνει δεδομένα η κυρίως φόρμα με κάποια στοιχεία που προκύπτουν εφόσον κάποιος καταχωρήσει φαγητό (FoodName) και ποσότητα (Qty).

Αυτό που θέλω είναι εφόσον γίνει καταχώρηση ποσότητας στην υποφόρμα (Qty) θέλω με κώδικα να εκτελείται το command cmdRefresh που είναι έξω στην κυρίως φόρμα. Δυστυχώς άν και στην διαδικασία συμβάντος του εν λόγο πεδίου [Qty] στο After update έχω γράψει cmdRefresh_Click εντούτις δεν το αναγνωρίζει εφόσον το command βρίσκεται στην κυρίως φόρμα και η το πεδίο [Qty] στην υποφόρμα.

Θα εκτιμούσα εάν κάποιος φίλος θα μπορούσε να με διαφωτίσει για την ορθή εντολή που πρέπει να δώσω στον πεδίο [Qty] και στο Aftter Update συμβάν έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει το συγκεκριμμένο command και να εκτελείται η διαδικασία που έχει.

Σας ευχαριστώ εκ προτέρων
Παλιά 12-01-15, 22:33
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο, όταν είσαι στο παράθυρο του κώδικα, στο αριστερό τμήμα θα δεις τα ονόματα των κλάσεων (ειδικών μονάδων κώδικα) των φορμών.

Τα ονόματα αποτελούνται από τη λέξη Form_ ακολουθούμενη από το όνομα της φόρμας.

Αν υποθέσουμε ότι η κύρια φόρμα λέγεται frmMain το όνομα της κλάσης της θα είναι Form_frmMain.

Για να εκτελέσεις τη διαδικασία cmdRefresh_Click της φόρμας frmMain πρόσθεσε στη διαδικασία της δευτερεύουσας φόρμας την ακόλουθη γραμμή κώδικα:

Form_frmMain. cmdRefresh_Click

Φιλικά/Γιώργος
Παλιά 13-01-15, 15:49

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ πολύ,

¨Εχω ακολουθήσει τις οδηγίες σου και έγραψα το Form_frmFoodImport.cmdRefresh_Click στην διαδικασία συμβάντος του πεδίου [Qty] και στο After Update αλλά δυστυχώς δεν το αναγνωρίζει η Vba και ως εκ τούτου δεν δουλεύει Γιώργο, έπρεπε ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο?

Σε ευχαριστ'ω και πάλι

Παραθέτω ένα παράδειγμα του τί ακριβώς ζητώ
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb CommandButton.accdb (316,0 KB, 35 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 13-01-15 στις 16:08.
Παλιά 13-01-15, 19:46
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Γιώργο, στη διαδικασία που εκτελείται με το πάτημα του κουμπιού άλλαξε τη λέξη Private με την Public
Παλιά 13-01-15, 20:31

Προεπιλογή

Γιώργο σε ευχαριστώ φίλε, αυτό ήταν..! Νάσαι πάντα γερός δυνατος και με υγεία.

Ευχαριστώ πολύ

Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Υποφόρμες ] Αναζήτηση σε υποφόρμα μέσω φόρμας nikipyl Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 29-02-16 20:12
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 29-07-15 19:34
Enable / Disable εντολής που βρίσκεται σε υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-06-15 07:34
Ενημέρωση πεδίου υποφόρμας μέσω εντολής στην κυρίως φόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 04-06-15 13:42
[ Συναρτήσεις ] Δημιουργία μακροεντολής για εκτέλεση εντολής mousatos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-09-13 20:05

Η ώρα είναι 12:46.