Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ερώτημα προσάρτησης-διπλότυπες εγγραφές
Καλησπέρα, έχω δημιουργήσει ένα πίνακα ESODA-EXODA στο οποίο μεταφέρω εγγραφές από ένα πίνακα tblEsoda και ένα πίνακα tblExoda με δύο ερωτήματα προσάρτησης αντίστοιχα. Έχω χρησιμοποιήσει στα ερωτήματα κριτήριο να μην επαναλαμβάνει τις ίδιες εγγραφές, αλλά όταν κάνω εκ νέου εγγραφές δεν μου μεταφέρει τίποτα. Ανεβάζω δείγμα. |
| |||
| |||
Καλημέρα Σάκη, στη συνημμένη ΒΔ έχω προσθέσει τα ερωτήματα qryEsoda_pros2 και qryExoda_pros2, τα οποία υλοποιούν σωστά το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ.Δουλέυει άψογα. Αν μπορείς πες μου πως μπορούν να τρέχουν αυτά τα ερωτήματα αυτόματα, χωρίς να πατάω το κουμπί εκτέλεση; |
| |||
| |||
Γιώργο δημιούργησα μία μακροεντολή που καλεί τα ερωτήματα με την φόρτωση μίας φόρμας.Παράλληλα απενεργοποίησα τις ειδοποιήσεις και φαίνεται ότι δουλεύει. Αν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα πολύ ευχαρίστως θα την άκουγα. Και κάτι ακόμη, αν ήθελα να δημιουργήσω ένα ερώτημα διαγραφής αντίστοιχα πως θα μπορούσε να συνταχθεί το κριτήριο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη smasak : 09-01-15 στις 14:49. |
| |||
| |||
Σάκη τα κριτήρια στα ερωτήματα διαγραφής διαμορφώνονται έτσι ώστε να διαγράφονται από τον πίνακα μόνο οι εγγραφές που επιθυμούμε. Για να διαμορφώσουμε συνεπώς τα κριτήρια θα πρέπει πρώτα να καθορίσουμε με σαφήνεια τις εγγραφές που θέλουμε να διαγράφονται. Πιστεύω ότι, αν προσπαθήσεις, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις το ζητούμενο ερώτημα. Αν δεν τα καταφέρεις, εδώ είμαστε. |
| |||
| |||
Παράθεση:
FROM tblEsoda;" αλλά δεν μπορώ να διαγράψω και από τον πίνακα ESODA-EXODA. Όπως χρησιμοποίησες την INSERT INTO για την εισαγωγή προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την delete αλλά επειδή δεν το κατέχω απέτυχα. |
| |||
| |||
Τελικά δημιούργησα ένα ερώτημα διαγραφής ΌΛΩΝ των εγγραφών του πίνακα ESODA-EXODA και με τα ερωτήματα προσάρτησης φέρνω εκ νέου τις εγγραφές.Στις πολλές εγγραφές βέβαια ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο η διαδικασία. Αν έχεις κάτι πιο "ευέλικτο" παρακαλώ πες το μου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σάκη, επειδή τα ερωτήματα που σου πρότεινα προσθέτουν στον πίνακα ESODA-EXODA μόνο τις εγγραφές που δεν υπάρχουν σ’ αυτόν, δε χρειάζεται να διαγράφεις τις εγγραφές του πριν από τις προσαρτήσεις. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Η διαγραφή θα ήταν απαραίτητη μόνο αν γίνονται τροποποιήσεις στις τιμές των πινάκων tblEsoda και tblExoda Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 10-01-15 στις 15:50. Αιτία: προσθήκη ΥΓ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Κριτήρια σε ερώτημα προσάρτησης | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-12-15 15:54 |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα προσάρτησης | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-01-15 14:47 |
Ερώτημα προσάρτησης ή ενημερωσης | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-14 21:14 |
Ερώτημα Προσάρτησης | louk14 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-01-14 16:03 |
Προβλημα με ερώτημα προσάρτησης | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-09-11 11:50 |
Η ώρα είναι 08:15.