Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Βοήθεια σε συνάρτηση ερωτήματος
Καλησπέρα και εύχομαι Καλές Γιορτές σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Ζητάω την βοήθεια σας για ένα θεωρητικά απλό ζήτημα που πραγματικά "έχω κολλήσει". Επισυνάπτω μια βάση - παράδειγμα στην οποία υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο προσθετει τις τιμές απο δύο πεδία. Θέλω, εφόσον δεν υπάρχει τιμή σε ένα απο τα δύο πεδία (FieldA ή FieldB) πρωτίστος να δίνει τιμή μηδέν (0), και κατά δεύτερον : Στο ερώτημα μέσα στο οποίο έγραψα μια τυπική συνάρτηση (Α+Β) εφόσον κανένα απο τα δύο πεδία δεν έχει οποιαδήποτε τιμή (άρα είναι Null) η εξίσωση να προσαρμοστεί έτσι ώστε αφενός να προσθέτει τα δύο πεδία (Α+Β) αλλά εάν και εφόσον οι τιμές τους είναι Null να λαμβάνω σαν αποτέλεσμα τιμη μηδέν (0). Υ.Γ: όλα τα πιο πάνω σχετίζονται ουσιαστικά με την επίλυση ενός θεμελιώδους προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζω στην πραγματική βάση και έχει να κάνει με μια φόρμα η οποία λαμβάνει δεδομένα απο κάποια ερωτήματα τα οποια υπολογίζουν αρκετά δεδομένα (υπολογιζόμενες τιμες) και εάν έστω και ένα απο τα υπολογιζόμενα πεδία (των αποτελεσματων του ερωτήματος) δεν έχει τιμή, τότε δημιουργείται πρόβλημα διότι μου δίνει τιμή "error" και μπλοκάρει τα αποτελέσματα των υπολογιζόμενων πεδίων για αυτό σκέφτηκα να επιλύσω το θέμα δίνωντας τιμής μηδενική εφόσον δεν βρεθούν τιμές. Επλίζω να είμαι κατανοητός.. |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους Γιώργο δοκίμασε αυτό: Test: nz([FieldA];0)+nz([FieldB];0) |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δυσλειτουργία σε συνάρτηση ερωτήματος | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 26-10-22 13:28 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση | mengre | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 10-01-15 13:41 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-12-14 17:08 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για μια συνάρτηση | KostasKJ7 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-01-12 12:14 |
Βοήθεια για δημιουργία ερωτήματος ή έκθεσης | nasos23 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 29-01-11 11:54 |
Η ώρα είναι 06:25.