Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ημερομηνία έναρξης και λήξης
Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο ακόλουθο θέμα: Έχω μία φόρμα με δύο πεδία (ΗΜΕΡ_ΕΝΑΡΞΗΣ και ΗΜΕΡ_ΛΗΞΗΣ). Στα πεδία αυτά εισάγω ημερομηνίες και η διαφορά της εκάστοτε χρονικής περιόδου είναι πάντοτε σε μήνες. Για παράδειγμα, 20-11-2014 έως 20-5-2014: διαφορά = 6 μήνες ή 15-11-14 έως 15-3-2014: διαφορά = 4 μήνες κλπ. Είναι δυνατόν μετά την εισαγωγή της "ΗΜΕΡ_ΕΝΑΡΞΗΣ" να προσθέτω τους μήνες που θέλω (πχ, 2,5,6,8 κοκ) και να προκύπτει η "ΗΜΕΡ_ΛΗΞΗΣ" ; [Δηλαδή, 20-11-2014 (έναρξη) + 6 (μήνες) = 20-5-2014 (λήξη)]... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Με εκτίμηση Δημήτρης |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους. Δημήτρη για να πάρουμε το αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τη συνάρτηση DateAdd( "m",number, date ) και την προσαρμόζουμε αναλόγως. Μια μικρή τροποποίηση της βάση σου στο συνημμένο. |
| |||
| |||
Νάσο, σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ήταν επακριβώς αυτό που ήθελα και διευκολύνθηκα αφάνταστα δεδομένου ότι, μερικές φορές, έκανα λάθος στην καταχώρηση της ημερομηνίας λήξης. Πάντως,την επίλυση του ζητούμενου την προσέγγισα και με κάποιον άλλο τρόπο. Αλλά, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Ανεβάζω δείγμα της προσπάθειάς μου αυτής να μου πεις την άποψή σου,αν έχεις χρόνο, αλλά και για λόγους εκμάθησης των μελών του Forum. Φιλικά/Δημήτρης |
| |||
| |||
Δημήτρη μια χαρά είναι η προσέγγισή σου. Δεν βγάζει το σωστό αποτέλεσμα γιατί υπάρχει ένα μικρό λαθάκι. Στη διαδικασία συμβάντος κανε αντικατάσταση την ΗΜΕΡ_ΛΗΞΗΣ με ΗΜΕΡ_ΕΝΑΡΞΗΣ όπως βλέπεις παρακάτω με πράσινο χρώμα Παράθεση:
|
| |||
| |||
Φίλε, Νάσο, τελικώς έχεις δίκιο. Ο Κώδικας λειτουργεί άψογα και δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μετά από τη διόρθωση που πρότεινες. Και πάλι σ'ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο.. Φιλικά/Δημήτρης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κώδικας για ημερομηνία έναρξης και λήξης έκαστου μήνα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 02-10-14 10:40 |
Ειδοποίηση λήξης σε φόρμα | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-01-13 19:07 |
Λίστα με ημερομηνίες λήξης | Νωντας | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-05-12 00:27 |
[ Συναρτήσεις ] Ημερομηνία | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 13-11-10 17:00 |
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΗΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-03-10 20:35 |
Η ώρα είναι 09:34.