Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτοματη ενημερωση πεδιου βαση τελευταιας εγγραφης
Καλημερα σας, σε συνέχεια μιας Βάσεις που φτιάχνω έχω φάει ένα μεγάλο σκάλωμα!! εχω εναν πινακα (π.χ. ΠΕΛΑΤΕΣ) μεσα εκει εχω 2 πεδια ( Κωδ.πελ | ονομα ) ο πινακας εχει γινει φορμα απλα αυτο που θελω ειναι καθε φορα που δημιουργώ νεα εγγραφή στο πεδιο κωδ.πελ να βαζει αυτοματα την τελευταια τιμη απο την προηγούμενη εγγραφη +1. Αρα αν η τελευταία τιμη ειναι 878 στην νεα εγγραφη να βαλει αυτοματα 879 κλπ. Σας ευχαριστω!!! |
| |||
| |||
Καλημέρα Βαγγέλη, Αν θέλεις μπορείς να κάνεις το πεδίο "Κωδ.Πελάτη" να είναι Autonumber... δεν ξέρω βεβαια εάν εννοείς κάτι άλλο αλλά απο τα λεγώμενα σου θα μπορούσε αυτή να είναι η λύση σου. Φιλικά |
| |||
| |||
Καλημερα Γιωργο και σε ευχαριστώ για την απαντηση! ειναι το πρωτο που προσπαθησα να κανω αλλα δυστυχώς ο πινακας ειναι απο παλια βαση και ετσι δεν το δέχεται σαν αυτοματη αριθμιση αλλα μονο σαν αριθμό...! Το κακο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο αριθμος αυτος εχει καταγραφεί πλεον σαν κωδικος πελατη οποτε δεν πρεπει να αλλαχτεί σε καμια περίπτωση... |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους Βαγγέλη η δική μου πρόταση είναι αυτή Στή φόρμα σου σε μορφή σχεδίασης Στο πεδίο όνομα->συμβάν -> μετά την ενημέρωση πρόσθεσε τον κώδικα. Private Sub Όνομα_AfterUpdate() Me.Κωδ_πελ = DMax("Κωδ_πελ", "Ο πίνακάς σου", "Κωδ_πελ") + 1 End Sub |
| |||
| |||
οκ νασο Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ειναι ακριβως αυτο που θελω! Μονο για μεγιστη ασφαλεια προσθεσα αυτη τη συνθήκη If Nz(Me.κωδ_πελ, 0) = 0 Then Me.Κωδ_πελ = DMax("Κωδ_πελ", "Ο πίνακάς σου", "Κωδ_πελ") + 1 Else End If End Sub μπορεί στο μελλον να αλλαξει κάποιος χρηστης κατι σε μια καταχωρημένη εγγραφή ;) |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-04-15 00:20 |
Αυτόματη ενημέρωση πεδίου και αλλαγή του | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-09-13 10:16 |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 20:15 |
[ Ασφάλεια] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας τελευταίας επεξεργασίας | panas844 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-01-12 21:15 |
[ Φόρμες ] Αυτοματη ενημέρωση πεδίου με την τελευταια καταχωρηση | athigb | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 07-02-10 03:03 |
Η ώρα είναι 21:40.