Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς του site. Παλεύω με την access κάποια χρόνια χωρίς όμως να είμαι προγραμματιστής (λογιστής είμαι) και έχω αρκετά προβληματάκια που ελπίζω να με βοηθήσετε να τα ξεπεράσω. Πιο συγκεκριμένα φτιάχνω μια εφαρμογή τιμολόγησης και εχω κολλήσει στην σωστή λειτουργία των παραστατικών. Πιο συγκεκριμένα: 1 Αύξουσα αρίθμηση των παραστατικών ανα κωδικό παραστατικού. Βρήκα στο forum μια λύση για το πως γίνεται αλλα δεν μου δουλεύει. Φαντάζομαι οτι ο λόγος μπορει να ειναι οτι στην λύση του forum τα πεδία ειναι text ενω τα δικά μου number. 2. Oταν διαγράφουμε ενα παραστατικό, το επόμενο πρέπει να παίρνει την αρίθμηση αυτου που διαγράφτηκε χωρις να μένει κενό. Πχ σβήνω το τιμολόγιο νουμερο 4. Το επόμενο πρέπει να πάρει το νουμερο 4. 3. Να μην μπορώ να διαγράψω παραστατικά με αριθμό μικρότερο απο τον τελευταίο. Δηλαδή το τελευταίο τιμολόγιο νουμερο 4. Αρα δεν μπορω να διαγράψω το 3 ή το 2. 4. Να μην μπορώ να διαγράψω παραστατικά με ημερομηνία μικρότερη απο το τιμολόγιο με το τελευταίο νούμερο. Πχ τιμολόγιο νουμερο 4 στις 14/10/2014. Αρα δεν μπορω να διαγράψω το τιμολόγιο νουμερο 3 στις 13/10/2014. Ομολογώ οτι ειναι πολλα τα ερωτήματα μου, όμως θεωρώ οτι περιλαμβάνουν τη σωστή λειτουργία των παραστατικών και θα βοηθούσε αν υπήρχε μια βάση που να εχει ολα αυτα μαζί. Eυχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Θωμά καλωσόρισες στην παρέα μας. Κατά τη γνώμη όλα αυτά που ζητάς απαιτούν γνώση της ΒΔ. Εκτιμώ ότι, χωρίς να ανεβάσεις ένα δείγμα της ΒΔ, δύσκολα θα βρεθεί μέλος του φόρουμ να σου δώσει λύση. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Εχεις δίκιο. Ανεβάζω την βάση μου. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Θωμά, έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να κάνεις πιο συγκεκριμένα τα ερωτήματα. Στις ΒΔ όταν μιλάμε για προσθήκη δεδομένων, τροποποίηση ή διαγραφή αναφερόμαστε σε αλλαγές που γίνονται σε πίνακες. Κάθε πίνακας έχει όνομα, πεδία επίσης με όνομα και γραμμές (εγγραφές) στις οποίες, συνήθως, υπάρχει ένα πεδίο (πρωτεύον κλειδί) με μοναδικές τιμές. Προσπάθησε να διατυπώσεις τα ερωτήματά σου αναφέροντας τι ακριβώς θα συμβαίνει στους πίνακες που σ' ενδιαφέρουν και τα στοιχεία τους (στήλες, γραμμές, κλειδιά, κλπ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
βρηκα και εβαλα τον παρακάτω κώδικα στην εφαρμογή Private Sub PARASTATIKO_AfterUpdate() If Nz(Me.PARASTATIKO, "") > "" Then If Me.NewRecord Then Me.ARITHMISH = Nz(DMax("[ARITHMISH]", "[EPIKEFALIDA]", "[PARASTATIKO]= " & Me.[PARASTATIKO] & " "), 0) + 1 End If End If End Sub Αυτο που θελω ειναι ανα παραστατικο να μου αλλαζει την αυξουσα αριθμηση. Οντως δουλεύει μια χαρα αλλα οταν έφτασα στο παραστατικο νουμερο 10 δεν πάει στο 11 αλλα δίνει συνεχώς τον αριθμό 10. Μέχρι το 10 ομως δουλεύει μια χαρά !!!!!!!!!!!! Και εκει που νόμιζα οτι ξεμπέρδεψα........ ![]() Καμία ιδέα?? |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Θωμά Άλλαξε τον τύπο του πεδίου ARITHMISH στον πίνακα EPIKEFALIDA σε αριθμό. |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολυ. Οντως λυθηκε το προβλημα.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λειτουργία Δόμησης Ερωτημάτων | thanosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 03-01-17 12:00 |
Λειτουργία πλαίσιο κειμένου για μεταφορά | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-10-14 14:13 |
[Γενικά] Λειτουργία Εxcel σε δίκτυο | mike04 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-02-10 18:25 |
Η ώρα είναι 11:48.