Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Έλεγχος τιμών ενός πεδίου
Καλησπέρα και από εμένα, ετοιμάζω μία μικρή βάση δεδομένων και θα ήθελα σε μία φόρμα πολλαπλών εγγραφών που έχω και περιέχει ποσότητα, μονάδα μέτρησης να μου αθροίζει στο κάτω μέρος της φόρμας την ποσότητα μόνο στην περίπτωση που έχουν όλες οι εγγραφές την ίδια μονάδα μέτρησης. Είναι δυνατόν με κάποια συνθήκη if να το δημιουργήσω αυτό? Ευχαριστώ πολύ! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Υποθέτω ότι ο υποκείμενος πίνακας (η προέλευση των δεδομένων) της φόρμας λέγεται ΑΓΟΡΕΣ, το πεδίο με τις ποσότητες ΠΟΣΟΤΗΤΑ και το πεδίο με τις μονάδες ΜΟΝΑΔΑ. Αν σε κάποιο πλαίσιο κειμένου στο υποσέλιδο της φόρμας ορίσουμε την ιδιότητα Control Source (Προέλευση στοιχείου ελέγχου) σε: 1) Κώδικας: =IIf(DCount("*";"ΑΓΟΡΕΣ")=DCount("*";"ΑΓΟΡΕΣ";"ΜΟΝΑΔΑ='" & [ΜΟΝΑΔΑ] & "'");Sum([ΠΟΣΟΤΗΤΑ]);Null). 2) Κώδικας: =DSum("[ΠΟΣΟΤΗΤΑ]";"ΑΓΟΡΕΣ";"ΜΟΝΑΔΑ='Κιλό'") Θα πάρουμε το άθροισμα όλων των ποσοτήτων με μονάδα μέτρησης το Κιλό. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν είναι όμως αυτό που θέλω. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα προσθέσω τα εξης. Είναι μία φόρμα από ένα ερώτημα που έχω δημιουργήσει και έχει κάποια προίοντα με την μονάδα μέτρησης τους και την τιμή μονάδος. αυτό που θέλω είναι να ελέγχει στην περίπτωση που το ερώτημα που βγάζει εγγραφές που έχουν όλες την ίδια μονάδα μέτρησης να μου αθροίζει την ποσότητα. Δεν έχει νόημα να μου αθροίζει την ποσότητα όταν κάτι είναι σε μέτρα και κάτι άλλο σε τετραγωνικά μέτρα. Αυτό είναι που θέλω να κάνει. Προσπαθώ να δημιουργήσω κάποια συνθήκη αλλά δεν μου βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλω. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δεν γίνεσαι κατανοητός με ό,τι γράφεις. Η φόρμα σου πατά πάνω σε ερώτημα και φέρνει εγραφές που άλλοτε έχουν ίδια μονάδα και άλλοτε όχι; Με ποιό κριτήριο επιλέγονται οι εγγραφές; Τις μονάδες τις έχεις σε ένα πεδίο μαζί με την αριθμητική τιμή ή όχι; Επειδή υπάρχουν ποικίλα ενδεχόμενα, πρέπον είναι -αν δεν 'βαριέσαι', να ανεβάσεις ένα δείγμα ώστε να έχουμε την ευκολία να σε απαντήσουμε. Θέλω να βοηθηθείς Νίκος |
| |||
| |||
Όπως επισήμανε και ο Νίκος, ανέβασε ένα δείγμα της ΒΔ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Έλεγχος πεδίου πίνακα. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-11-14 19:30 |
[ Συναρτήσεις ] Έλεγχος τιμών με την συνάρτηση Len | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-07-13 00:00 |
[ Φόρμες ] ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΙΜΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΔΙΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-11 21:40 |
[VBA] Έλεγχος ονόματος ενός φύλλου σε 850 αρχεία Excel! | Charis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-08-10 19:53 |
Έλεγχος των πεδίων ενός πίνακα | stavros | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-12-09 12:51 |
Η ώρα είναι 08:31.