Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Unbound με Control Source = Switch..
Καλησπέρα και πάλι, Επειδή κόλλησα σε ένα πολύ απλό θέμα απλά με τις πολλές ώρες κάπου το μυαλό "κολλάει" θα ήθελα στην επισυναπτόμενη βάση το εξής: Στην φόρμα1 όπως θα δείτε υπάρχουν 3 πεδία. To ID, το DateAdded και το Text1. Δίπλα απο τα πεδία DateAdded και Text1 υπάρχουν 2 unbound τα οποία θα ήθελα να παίρνουν τιμή 1-2-0 αναλόγως του παραδείγματος. Σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, δες το επισυναπτόμενο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Επειδη ουσιαστικά προσπαθώ να επιτύχω κάτι που σχετίζεται με ημερομηνίες μεταξύ τριών πεδίων, επισυνάπτω ξανά ένα αναθεωρημένο αρχείο έτσι ώστε να γίνω πιο κατανοητώς τι ακριβώς θα ήθελα να επιτύχω. Φυσικά και το επισυναπτόμενο παράδειγμα που μου έστειλες αντικατοπτρόζει απόλυτα την προηγούμενη ανάρτηση, ωστόσο δυσκολεύομαι ακόμη και έτσι να επιτύχω αυτό που θέλω. Επισυνάπτω λοιπόν το παράδειγμα και εξηγώ εντός αυτού τι χρειάζομαι. Σε ευχαριστώ και πάλι. |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο, το πρώτο ερώτημά σου, στο οποίο απάντησα, δεν έχει καμία σχέση με το δεύτερο, το οποίο, όπως λες, περιγράφει αυτό που πραγματικά θέλεις. Λάθη γίνονται απ’ όλους αλλά, όταν γίνονται, θα πρέπει χωρίς περιστροφές να τα αναλαμβάνουμε. Για το νέο ζητούμενο: 1) Έχω προσθέσει τη συνάρτηση: Κώδικας: Public Function FindRefNo(ID As Long, MainDate As Date, Days As Long) As String Dim rs As DAO.Recordset, j As Long Do Until Date < MainDate + j * Days j = j + 1 Loop If j = 0 Then Exit Function Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT [RefNo] FROM Table2 WHERE IDM=" & ID) If Not (rs.EOF And rs.BOF) Then rs.MoveFirst rs.Move j - 1 If Not rs.EOF Then FindRefNo = rs!RefNo End If rs.Close End Function 3) Το ερώτημα qrySolution . Στη φόρμα και το ερώτημα μπορούμε να δούμε τον τρόπο κλήσης και αξιοποίησης της συνάρτησης. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα φίλε Γιώργο, Ήδη έχω αναφέρει ότι: Φυσικά και το επισυναπτόμενο παράδειγμα που μου έστειλες αντικατοπτρόζει απόλυτα την προηγούμενη ανάρτηση, ωστόσο δυσκολεύομαι ακόμη και έτσι να επιτύχω αυτό που θέλω. Με το πιο πάνω Γιώργο εννοούσα φυσικά ότι για αυτό το οποίο είχα ζητήσει (στην πρώτη ανάρτηση) πήρα φυσικά την απάντηση και σε ευχαριστώ πολύ. Βέβαια, επεξηγώ στην συνέχεια ότι προσπαθώντας να "βγώ απο μέσα" με αυτό που έχω "μπλέξει" θα πρέπει να το προχωρήσω πάρα πέρα το ζητούμενο και για αυτό φρόντισα να αναρτήσω ένα παράδειγμα (το οποίο και πάλι είναι στο περίπου του τι ακριβώς ζητάω) Λοιπόν, Νιώθω την ανάγκη να αναφέρω τι ακριβώς κάνω για να είναι ξεκάθαρες οι ερωτήσεις μου Έχω μια βάση η οποία ελέγχει ποιος μπαίνει, ώρα κλπ. Τώρα προέκυψε η ανάγκη κατόπιν προτροπής τρίτων, να μπορεί και να γίνεται deactivated κάθε τέλος του μήνα και όταν και εφόσον δοθεί η έγκριση στους χρήστες να μπορούν να βάζουν έναν άλλο κωδικό (για κάθε μήνα) και τότε να μπρούν να ξανα-ενεργοποιούν την βάση εκ νέου μέχρι την λήξη του τρέχον μηνός. Δηλαδή: 1. Ενεργοποίται η βάση απο την υπηρεσία σήμερα και ισχύει για 30 ημέρες (έως δηλαδή το τέλος του τρέχοντα μήνα) πχ 01/09/14 έως τις 30/09/14. Σημειωτέον ότι, για την ενεργοποίηση της βάσης έχει χρησιμοποιηθεί ο πρώτος κωδικός (RefNo) και θα λήξει τις 30/09/14. 2. Εφόσον φτάσουμε στις 30/09/14 η βάση θα κλειδώσει για κάθε χρήστη και η αρμόδια υπηρεσία θα στείλει σε όλους τους χρήστες της βάσης έναν νέο κωδικό (τον δεύτερο που βρίσκεται στον πίνακα tblKeys) και θα αφορά τον δεύτερο μήνα. 3. Εφόσον οι χρήστες καταχωρήσουν τον κωδικό, τότε θα επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία για κάθε μήνα. Τα δεδομένα μας: A. Στην βάση υπάρχουν και οι 12 κωδικοί ασφαλείας στον πίνακα tblKeys Β. Η βάση κατά το άνοιγμα της επιβαιβεώνει με άλλη παράπλευρη διαδικασία ότι δεν έχει προηγηθεί αντιγραφή της σε άλλον υπολογιστή Κλίνωντας θα πρέπει να αναφέρω ότι περετέρω πληροφορίες περί των πιο πάνω θα προσπαθήσω να αναρτήσω στην συνέχεια αλλά περιορίζομαι στο γεγονός ότι πρόκυται για βάση η οποία χρησιμοποιείται απο τον στρατό (μονάδα ΟΥΚ στην οποία υπηρετώ σαν μόνιμο στέλεχος) και αντιλαμβάνεστε,,, Σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
| |||
| |||
Γιώργο προσπαθώντας να ανοίξω την βάση που έχεις επισυνάψει πήρα το επισυναπτομενο μήνυμα... Κάνω κάτι λάθος? Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 20-09-14 στις 14:44. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Φίλε μου το «περιστροφές» που γράφω αναφέρεται στην ακόλουθη φράση του μηνύματός σου: «Επειδή ουσιαστικά προσπαθώ να επιτύχω κάτι που σχετίζεται με ημερομηνίες μεταξύ τριών πεδίων, επισυνάπτω ξανά ένα αναθεωρημένο αρχείο έτσι ώστε να γίνω πιο κατανοητώς τι ακριβώς θα ήθελα να επιτύχω», από τη οποία προκύπτει ότι το ζητούμενο δεν έγινε κατανοητό. Σχετικά με το μήνυμα. Νόμιζα ότι έχεις την access 2010 και πρόσθεσα στον πίνακα ένα υπολογιζόμενο πεδίο. Στην επισυναπτόμενη ΒΔ το αφαίρεσα. Ελπίζω να ανοίξει. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γειά σου Γιώργο, Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση, κανένα θέμα απο μέρους μου., Σχετικά με την νέα βάση που μου έχεις στειλε και πάλι λαμβάνω το επισυναπτόμενο μήνυμα κατά το άνοιγμα της βάσης. Νάσαι καλά και ευχαριστώ και πάλι |
| |||
| |||
Ελπίζω να ανοίγει η επισυναπτόμενη
|
| |||
| |||
Γιώργο ούτε αυτή, άστο φίλε μήν σε ζωρίζω άλλο... Εκτιμώ την πρόθεση σου και σε ευχαριστώ πολύ. Θα το παλέψω.... Νάσαι καλά Γιώργο |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση Unbound με ώρες ραντεβού | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-06-15 13:58 |
άνοιγμα φόρμας από unbound Row Source | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-07-14 12:04 |
[ Φόρμες ] InkPicture control | argyrios | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-02-12 23:22 |
[ Συναρτήσεις ] Οι συνάρτησεις Switch και iif | eratosthenis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-12-11 10:44 |
DSOframer Control | marios1984 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 27-01-10 10:57 |
Η ώρα είναι 07:22.