Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
άνοιγμα φόρμας με υποφόρμα
καλημερίζω για άλλη μια φορά υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις και απαντήσεις σε αυτό το θέμα αλλά δεν κατάφερα να τις φέρω στα μέτρα μου από την φόρμα FrmPraktiko1 θέλω να κάνω διπλό κλικ στο όνομα του προμηθευτή και να ανοίγει η φόρμα FrmAporiuthentes και να μεταφέρεται στην εγγραφή του προμηθευτή για να συμπληρώνω την υποφόρμα "λόγοι απόρριψης" επισυνάπτω ένα μέρος της βάσης έχω γράψει ένα κώδικα αλλά κάπου σπάει γιατί ή φόρμα έχει και δύο υποφόρμες φαντάζομαι. ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 18-09-14 στις 17:41. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Παναγιώτη, δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί η περίπλοκη διαδικασία που ακολουθείς Έχουμε: 1) Τον πίνακα Promithia, με τα στοιχεία της προμήθειας. 2) Τον πίνακα Promitheutes, με τα στοιχεία των προμηθευτών που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό της προμήθειας. Οι παραπάνω πίνακες συνδέονται με μία σχέση 1 προς πολλά. 3) Τον πίνακα Aporriuthentes με τα στοιχεία των προμηθευτών μιας προμήθειας που για κάποιους λόγους η προσφορά τους απορρίφθηκε. Ανάμεσα στους πίνακες Promitheutes και Aporriuthentes υπάρχει μια σχέση 1 προς 1. Για την παραπάνω δομή της ΒΔ μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ιεραρχική (σύνθετη) φόρμα, όπως η FrmPraktiko. Με τη φόρμα αυτή και τις υποφόρμες της Promitheutes και frmAporifthentes μπορούμε χωρίς καθόλου κώδικα μόνο με τα εργαλεία της access, να καταχωρήσουμε στοιχεία στους πίνακες, να τα εμφανίσουμε, να τα φιλτράρουμε, κλπ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
ευχαριστώ πολύ Γιώργο άμα σου πω ότι έχεις άδικο θα έχω άδικο; μάλλον μου αρέσει να κάνω την ζωή μου δύσκολη. δεν ξέρω τι σκέφτηκα και το έκανα έτσι. νομίζω ότι ανάμεσα στους πίνακες Promitheutes και Aporriuthentes υπάρχει μια σχέση 1 προς πολλά, γιατί μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι της απόρριψης για τον καθένα. ευχαριστώ φιλικά/παναγιώτης |
| |||
| |||
Καλησπέρα Ανάμεσα στους πίνακες Promitheutes και Aporriuthentes η σχέση είναι 1 προς 1. Όλοι οι λόγοι απόρριψης καταχωρούνται στο πεδίο Logos του πίνακα Aporriuthentes . Αν θέλαμε κάθε λόγος να είναι ξεχωριστή εγγραφή έπρεπε να αφαιρεθεί το πεδίο Logos από τον πίνακα Aporriuthentes και να μπει σε νέο πίνακα πχ Logoi, ο οποίος θα συνδέονταν με τον Aporriuthentes με σχέση 1 προς πολλά. |
| |||
| |||
χαιρετώ στην δική μου σκέψη που όπως αποδυκνείεται δεν συμβαδίζει με την λογική της σωστής διαχείρισης των βάσεων, ο πίνακας Αporiuthentes είναι ουσιαστικά ο πίνακας Logoi που αναφέρεις. θεωρείς σωστό: α) να φτιάξω μόνο τον πίνακα logoi που θα περιλαμβάνει τα πεδία: aalogoi, aapromithia, aapromitheutis, logoi β) να φτιάξω ένα πίνακα Αporiuthentes που θα περιλαμβάνει τα πεδία: aaΑporiuthentes, aapromithia, aapromitheutis και έναν πίνακα logoi που θα περιλαμβάνει τα πεδία: aalogoi, aaΑporiuthentes, logoi ευχαριστώ φιλικά/ Παναγιώτης υ.γ. θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου για την βοήθεια που έχω λάβει ως σήμερα. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Επειδή ένας προμηθευτής μπορεί να απορριφθεί μόνο μία φορά ( ενώ οι λόγοι απόρριψης μπορεί να είναι πολλοί), η σχεδίαση (β) είναι πιο λογική και περισσότερο σύμφωνη με τις αρχές σχεδίασης των σχεσιακών βάσεων δεδομένων. Μερικές φορές για λόγους απλούστευσης και επιτάχυνσης της εφαρμογής μπορεί να παραβιάσουμε κάποιους από τους κανόνες. Η (α) λύση παραβιάζει κάποιους κανόνες, αλλά οδηγεί σε απλούστερη ιεραρχική φόρμα διαχείρισης των δεομένων. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Υποφόρμες ] Αναζήτηση σε υποφόρμα μέσω φόρμας | nikipyl | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 29-02-16 21:12 |
[ Φόρμες ] Άνοιγμα δεύτερης φόρμας με υποφόρμα και πολλαπλά κριτήρια | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 03-09-14 23:39 |
Συγχρονισμός Φόρμας με υποφόρμα | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-01-12 21:32 |
[ Υποφόρμες ] Σύνδεση κυρίως Φόρμας με Υπόφορμα | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-11-10 15:39 |
Άνοιγμα φόρμας με F5 | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-04-10 18:05 |
Η ώρα είναι 06:38.