Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΗΕμφάνιση ημερολογίου σε αναδυόμενο παράθυρο της Access
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum, Έχω ένα ερώτημα με παράμετρο που ζητά Ημερομηνία έναρξης και Ημερομηνία λήξης πριν από την εκτέλεση. Θα ήθελα.., αντι να πληκτρολογώ την ημερομηνία χειροκίνητα, με το κλίκ στο πλαίσιο του αναδυομένου παραθύρου, να εμφανίζετει αυτόματα το ημερολόγιο της Access απ` όπου θα επιλέγω την επιθυμητή ημερομηνία. Σαε ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη Προφανώς τα 'πεδία' που πληκρολογείς την ημερομηνία δεν είναι τύπου Date. Η Access έχει το πλεονέκτημα που θα ήθελες, ΜΟΝΟ για πεδία Date. Ελπίζω να βοήθησα με εκτίμηση, Νίκος |
| |||
| |||
Καλησπέρα κι από μένα Νίκο και σε ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντησή σου. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί τα πεδία δεν είναι "Date", δεδομένου οτι στην παραμετροποίση τα εισάγω ως ''ημερομηνία και ώρα''. Ανεβάζω και δειγμα για πληρέστερη αποσαφήνηση. Δημήτρης |
| |||
| |||
Ανεβάζω το σχετικό αρχείο.
|
| |||
| |||
Το αρχείο αυτό ανοίγει με Winrar.
|
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, από ότι ξέρω, το πλαίσιο διαλόγου εισαγωγής παραμέτρων της access δε διαθέτει τη ζητούμενη λειτουργικότητα. Μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε το ερώτημα να παίρνει τις παραμέτρους από μια φόρμα και να πετύχουμε τη ζητούμενη λειτουργικότητα. Στα πλαίσια αυτά, πρόσθεσα το ερώτημα [Πίνακας2 Ερώτημα] και τη φόρμα [frmOpenQuery]. Στη φόρμα συμπληρώνουμε τις ημερομηνίες σε μορφή η/μ/εεεε και πατούμε το κουμπί. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Το θέμα μου επιλύθηκε πλήρως χάριν της ανεξάντλητης εφευριματικότητάς σου κάθε φορά που χρειαζόμαστε κάτι. Νάσαι καλά. Φιλικά/Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Πρόσφατα δούλεψα φίλτρα σε φόρμα -που αντλεί τα δεδομένα της από Query (ίδια πεδία με αυτά του πίνακα). Εκεί ελέγχω το Query της φόρμας μέσα από παραμέτρους πού επιλέγω στη φόρμα και αυτό σημαίνει οτι ελέγχω τα records της φόρμας (me.requery !) Δείγμα των επιλογών μου είναι η απάντηση που δίνω στο θέμα του Δημήτρη. ...Γιώργο μου να είσαι καλά. Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
.... Νίκο να είσαι επίσης καλά. Χαθήκαμε! |
| |||
| |||
Νίκο ευχαριστώ για την απάντησή του. Είναι μιά πολύ καλή λυση για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δεδομένου ότι, δεν μπορούμε να επέμβουμε στα συγκεκριμένα παράθυρα διαλόγου της access. Τελικά, τροποποίησα τη φόρμα μου σύμφωνα με το υπόδειγμά σου και λειτουργεί άψογα. Φιλικά/Δημήτρης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Νέο παράθυρο | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-15 22:39 |
[ Φόρμες ] Αναδυόμενο Υπόμνημα | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-06-11 18:57 |
Access σε μορφή επιτραπέζιου ημερολογίου | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-07-10 23:13 |
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access | Ms-Office-Development Team | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 11-11-09 10:33 |
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access | kon73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 15-01-09 13:18 |
Η ώρα είναι 21:44.