Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη προεπιλογή αριθμού σε φόρμα
Καλησπέρα σε όλους, χρειάζομαι ακόμη μια βοήθεια . Στην επισυναπτόμενη βάση «test10» στην «Φόρμα1» θέλω : Σε καινούρια εγγραφή να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη τιμή στο πεδίο «Αναγνωριστικό» ο αμέσως επόμενος αριθμός από αυτόν που υπάρχει είδη (παράδειγμα στο πεδίο «Αναγνωριστικό» ο αριθμός είναι 1 και ο αμέσως επόμενος αριθμός που είναι ήδη καταχωρημένος είναι το 3, σε καινούρια εγγραφή θέλω να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη τιμή ο αριθμός 2 και ούτω κάθε εξής). Ελπίζω να έγινα κατανοητός και ευχαριστώ Δημήτρης. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KAKISDF : 16-09-14 στις 20:03. |
| |||
| |||
Δημήτρη αν κατάλαβα τι εννοείς πρέπει στον πίνακα στο πεδίο Αναγνωριστικό και στον τύπο δεδομένων να επιλέξεις αύξουσα αρίθμηση αντί για αριθμό
|
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αυτό δεν γίνεται να αλλάξει από την στιγμή που έχω ήδη καταχωρημένες περίπου 8000 εγγραφές.
|
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, θα πρότεινα να εξετάσεις καλύτερα τη λύση του Γιώργη. Είναι πολύ εύκολο (με ένα ερώτημα) να προσθέσεις τις εγγραφές του πίνακα σε ένα νέο με πεδίο [Αναγνωριστικό] αυτόματης αρίθμησης και να χρησιμοποιείς μετά τον νέο πίνακα. Για το ζητούμενο: 1) Αν δε μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε διαθέσιμους ενδιάμεσους αριθμούς (προκύπτουν από διαγραφές εγγραφών) δες μια λύση στη φόρμα0, χωρίς κώδικα. 2) Διαφορετικά δες τις φόρμες Φόρμα1 και Φόρμα2. Η λύση στη φόρμα1 χρησιμοποιεί πολύ απλό κώδικα. Σε περίπτωση όμως πολλών εγγραφών μπορεί να γίνει αργή. Η λύση στη φόρμα2 είναι περισσότερο πολύπλοκη και ταχύτερη. Δοκίμασέ την καλύτερα μήπως κάτι μου διέφυγε. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 17-09-14 στις 10:40. Αιτία: αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη στη φόρμα0 και στη ιδιότητα Default Value (Προεπιλεγμένη τιμή), ο τύπος θα πρέπει να αντικατασταθεί με τον ακόλουθο: Κώδικας: =Nz(DMax("Αναγνωριστικό";"Πίνακας1");0)+1 |
| |||
| |||
Παράθεση:
Προς το παρόν χρησιμοποίησα την τρίτη μέθοδο που μου έφτιαξες και δουλεύει τέλεια. Καλό σου βράδυ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προεπιλογή Γλώσσας και χαρακτήρων σε κελί | kouk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 05-12-15 12:09 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη απόδοση αύξοντα αριθμού | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-10-11 13:45 |
[Γενικά] Αυτόματη..."μοιρασιά" αριθμού σε διπλανά κελιά.. | dimnot | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-03-11 13:55 |
[Γενικά] αυτόματη προσαρμογή αριθμου σε κελί | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-11 06:04 |
Αυτόματη αρίθμηση σε δευτερεύουσα φόρμα | iondep | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 15-01-11 17:21 |
Η ώρα είναι 07:40.