Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Βοήθεια σε ερώτημα
Καλημερίζω όλους τους φίλους του φόρουμ, Χρειάζομαι την βοήθεια των πιο έμπειρων... Έχω έναν πίνακα (tblLogSVN) ο οποίος έχει ένα πεδίο (SvnNumber). Ο πίνακας παίρνει δεδομένα απο ένα ερώτημα ενημέρωσης και "γεμίζει" με εγραφές οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνούν συνολικά τις 4-10max. Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα δεύτερο έρώτημα έτσι ώστε να "ψάχνει" και να μου δίνει αποτελέσματα εάν και κατά πόσο μια συγκεκριμένη εγραφή είναι κάπου (οπουδήποτε) μέσα στον πιο πάνω πίνακα. Δηλαδή εάν για παράδειγμα: SvnNumber Εάν υπάρχει σε οποιοδήποτε Record o αριθμός 30303030 να μου δίνει αποτέλεσμα. 10101010 20202020 30303030 40404040 Εύχομαι να έχω γίνει κατανοητός. Σημειώστε ότι οι πιο πάνω εγραφές συνήθως θα είναι σταθερές στον εν λόγο πίνακα αλλά το κριτήτιο εύρεσης στο ερώτημα που θα γίνει θα αλλάζει συνεχώς. Δεν μπορεί να είναι σταθερά πχ το "βρές μου το 30303030" Αυτό θα αλλάζει κάθε φορά που θα ανοίγει η βάση μου Σας ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, μπορείς να υλοποιήσεις το ζητούμενο απλούστερα. Αν υποθέσουμε ότι η μεταβλητή SN (τύπου Long) ισούται, κάθε φορά, με το αριθμό που θέλουμε να ελέγξουμε, τότε η συνάρτηση DCount("*", "tblLogSVN", "SvnNumber=" & SN) επιστρέφει : 1) Μηδέν (0) αν δεν υπάρχει ο αριθμός στον πίνακα 2) Ένα μη μηδενικό αριθμό αν υπάρχει. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο, ευχαριστώ πρώτα για την βοήθεια. Ωστόσο, εάν έχω αντιληφθεί ορθά το σκεπτικό είναι να ψάχνει για οποιονδήποτε ίδιο αριθμό και να επιστρέφει είτε μηδέν (0) είτε ας πούμε 1? Σωστα? Θα μπορούσες φίλε να επισύναπτες ένα παράδειγμα έτσι ώστε να δώ εάν και κατά πόσο θα μπορούσε αυτός ο τρόπος να με βοηθήσει αφού βεβαίως πρώτα "κοπεί" στα μέτρα των αναγκών μου? Σε ευχαριστώ και πάλι |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο, κάνει αυτό που ζητάς . Αν ο αριθμός είναι στον πίνακα επιστρέφει ένα αριθμό >0. Αν δεν είναι επιστρέφει ένα αριθμό =0. Για το παράδειγμα: Δε θ’ έπρεπε εσύ που ζητάς τη βοήθεια του φόρουμ να ανεβάσεις μια ΒΔ με τα αναγκαία στοιχεία (τον πίνακα και πιθανόν μια φόρμα) και να εξηγείς πώς θα ορίζεται ο αριθμός που θα αναζητείται στον πίνακα; Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ναι Γιώργο, έχεις δίκιο και απολογούμαι ειλικρηνά. Θα ετοιμάσω ένα σχετικό παράδειγμα και θα το ανεβάσω σε λίγο. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως |
| |||
| |||
επισυνάπτω το σχετικό παράδειγμα. Σας ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, δες μια υλοποίηση του ζητούμενου. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, Ακριβώς αυτό ήθελα φίλε, να είσαι πάντα καλά και σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια σέ ερώτημα | pansyr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 20-12-16 18:53 |
βοήθεια με ερώτημα με πολλά checkBoxes = True | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-09-14 23:17 |
Βοήθεια για ερώτημα ενημέρωσης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-14 16:29 |
[ Ερωτήματα ] Βοήθεια σε ερώτημα SQL (SELECT , WHERE) | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-01-14 00:11 |
Η ώρα είναι 20:32.