Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συνδεδεμένοι Πίνακες
‘Όταν χρησιμοποιούμε μια βάση δεδομένων με συνδεδεμένους πίνακες και για κάποιο λόγο μετακινήσουμε τα αρχεία σε κάποιο άλλο φάκελο ή χρησιμοποιώντας usb flash disk το οποίο παίρνει διαφορετικό γράμμα σε κάθε υπολογιστή χάνονται οι συνδέσεις των πινάκων και χρειάζετε ανανέωση. Τόσο στο excel όσο και στα links προς αρχεία, όταν βρίσκονται στον ίδιο φάκελο οι συνδέσεις δεν χάνονται. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γίνει σύνδεση πινάκων μεταξύ δύο βάσεων δεδομένων που βρίσκονται στον ίδιο φάκελο ώστε να μην χάνονται οι συνδέσεις όταν μετακινείτε ο φάκελος σε άλλη θέση ή να ανανεώνονται αυτόματα οι συνδέσεις σε όλους τους συνδεδεμένους πίνακες? |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Φίλε Στέλιο, θα μπορούσαμε να αυτοματοποιήσουμε την επανασύνδεση των πινάκων της Access (FrontEnd –> BackEnd) με χρήση της VBA έτσι που να θυμίζει Excel. Μπορείς να δεις σχετικό παράδειγμα στα Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα της Access Ελπίζω να σε βοηθήσει. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 11-01-10 στις 09:48. |
| |||
| |||
φιλε τασο εαν εχουμε περισοτερους απο 1 πινακες συνδεδεμενους με την ιδια βαση τι γινεται;;; ευχαριστω σακης |
| |||
| |||
πηρα τις δυο βασεις απο το ενα memory stick και τις εβαλα στο αλλο και μου βγαζει προβλημα.παρακαλο βοηθηστε τον ανιδεο |
| ||||
| ||||
Φίλε μου Σάκη καλησπέρα! Κανονικά θα επανασυνδεθούν όλοι οι πίνακες από το επιλεγμένο αρχείο-BackEnd. Όσο για το μήνυμα λάθους, όπως λέει και το μήνυμα, δεν αναγνωρίζει το αντικείμενο Database. Για να αναγνωρίστεί, θα χρειαστεί να ανοίξεις τον VBE, από το μενού Tools>References, να τσεκάρεις την αναφορά "Microsoft DAO 3.xx Object Library" και να αποθηκεύσεις (βλ. εικόνα). Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 12-01-10 στις 01:41. |
| |||
| |||
Φίλε Τάσο Για μια ακόμη φορά έδωσες λύση σε ένα πρόβλημα που δυσκόλευε την ζωή μου και σε ευχαριστώ. Η λύση σου δουλεύει άψογα και ανανεώνονται όλοι οι πίνακες. Βέβαια είχα ένα θεματάκι γιατί χρησιμοποιούσα Ελληνικά ονόματα στους πίνακες αλλά καιρός είναι να ακούσω τις συμβουλές σας και να τα μετατρέψω σε αγγλικά. Φιλικά Στέλιος |
| ||||
| ||||
Φίλε μου Στέλιο καλημέρα! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που συναντιόμαστε εδώ στο φόρουμ μετά από αρκετό καιρό, όπως χαίρομαι που στο φόρουμ μας προστέθηκε άλλο ένα μέλος με αρκετές γνώσεις στο Office! Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
θα δοκιμασω αυτο που μου γραφεις τασο και σε ευχαριστο. οσο για τα ελληνικα στους πινακες φιλε στελιο εχεις δικιο αλλα σε βασεις σαν την δικη μου με πολλα ερωτηματα απο πινακες ετσι και πω να αλλαξω ονομα σε εναν πινακα θα γινει "μαχαλο" η βαση και αντε να την ξαναφτιαξεις. οσων αφορα τον κωδικα του τασου και εμενα με προβληματισαν αρχικα τα ελληνικα των πινακων γιατι το ονομα το εκανα copy - paste.δουλεψε ομως καλα οταν εγραψα τον πινακα στον κωδικα |
| |||
| |||
πετυχε ευχαριστο πολυ
|
| |||
| |||
Φίλε Sakis η μεγάλη μ.. είναι πως όχι μόνο τους είχα με ελληνικά αλλά και με διπλό όνομα με κενό ανάμεσα. Βέβαια είχε γίνει πριν 15 χρόνια και πλεον τα παθήματα, μου έγιναν μαθήματα.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] συγκεντρωτικοι πινακες | pnemtsa | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-11-16 21:33 |
[ Πίνακες ] Ευρετήριο από δυο πίνακες | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-11-14 13:14 |
[ Πίνακες ] Σχέσεις σε πίνακες | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 22-10-14 22:15 |
Πίνακες τιμών | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 05-01-12 19:13 |
Η ώρα είναι 07:19.