Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
αυτόματη αρίθμηση
καλημέρα σας, έχω μια βάση η οποία κάνει εμπορική διαχείριση. ένας από τους πίνακες θα ονομαστεί τιμολόγηση και θα μετασχηματίζει είδη παραγγελιών σε τρία παραστατικά: 1) Δελτίο Αποστολής - 2) Τιμολόγιο Πώλησης - 3) Τιμολόγιο Παροχής. πώς θα μπορούσα να έχω αυτόματη αρίθμηση σε κάθε τύπο παραστατικού κάθε φορά που θα επιλέγω έναν από τους τρεις τύπους? ευχαριστώ εκ των προτέρων, Εύη |
| |||
| |||
Εύη καλησπέρα Πρόταση μου είναι να έχεις έναν πίνακα (ID_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ) με μία γραμμή που θα περιέχει τους τελευταίους αριθμούς παραστατικών (id_ΔΑΠ, id_ΤΠΩΛ, id_ΤΠΑΡ). Κατά την σύνταξη του παραστατικού με την επιλογή του είδους με την εντολή ΑΡΙΘ_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ=DMAX("id_ΔΑΠ" ,"ID_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ")+1 παίρνεις τον επόμενο αριθμό ανάλογα με το είδος και με την καταχώρηση του παραστατικού τρέχεις ένα ερώτημα ενημέρωσης που διορθώνει την τιμή στον πίνακα ID_ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ |
| |||
| |||
καλησπέρα και πάλι, θα καθυστερήσω λίγο να δημιουργήσω το παραστατικό, οπότε θα επανέλθω αρκετά αργότερα με απάντηση ευχαριστώ και πάλι |
| |||
| |||
Καλησπέρα σου ΣΣτέλιο. Μήπως μπορείς να ανεβάσεις κανένα δείγμα σε office 2003, ?ευχαριστώ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη αρίθμηση | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-06-16 12:04 |
Αυτόματη αρίθμηση | sagper | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-01-12 17:34 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη αρίθμηση | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 19-05-11 11:08 |
Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-10 00:00 |
Η ώρα είναι 08:00.