Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αρχεία mdw
Αγαπητοί φίλοι/ες Κατ' αρχήν να ευχηθώ Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία, χαρά, ευτυχία και προκοπή. Το 2010 να χαρίσει στον καθένα ότι επιθυμεί. Μόλις πριν λίγα λεπτά ανακάλυψα το forum και μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα ολοκλήρωσα την εγγραφή μου σ' αυτό. Σ΄αυτή την πρώτη μου επαφή μαζί σας, θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας πάνω σ' ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και αρκετές μέρες. Το πρόβλημά μου αφορά την Access και τα αρχεία mdw. Κατ' αρχήν να σας "τοποθετήσω" στο πρόβλημα : Είμαι προϊστάμενος μηχανογράφησης σε μια δημόσια υπηρεσία. Οι γνώσεις μου πάνω στους Η/Υ είναι γενικά πολύ καλές. Πάνω δε στο software οι γνώσεις μου χαρακτηρίζονται καλές έως αρκετά καλές. Πριν λίγο καιρό "χτύπησε" ο Η/Υ ενός συναδέλφου. Τον έκανα format εγκατέστησα το λειτ. σύστημα (XP Pro). Ο συνάδελφος χρησιμοποιεί μιά βάση δεδομένων κατασκευασμένη σε Access 97, η οποία κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια και ο συνάδελφος που την κατασκεύασε δεν είναι δυνατόν να βρεθεί για να βοηθήσει. Έτσι δεν έγινε καμιά προσπάθεια μετατροπής της σε νεώτερη έκδοση της Access. Μόλις εγκατέστησα την Access 97 και προσπάθησα να τρέξω την Β.Δ. μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει το αρχείο system.mdw ή κάποιο τέτοιο, με την ίδια πάντως κατάληξη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα. Εδώ να σημειώσω επιπλέον ότι δεν έχω πρόσβαση στη δομή της Β.Δ. (πίνακες κλπ). Τι μπορώ να κάνω; Παρακαλώ βοηθήστε με. |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Γιώργο, καλημέρα και καλωσόρισες στο φόρουμ! Το λειτουργικό Windows Xp, είναι εντελώς διαφορετικά δομημένο απ ότι παλαιότερα λειτουργικά (9x) γεγονός που ήταν απρόβλεπτο την εποχή που βγήκε στην κυκλοφορία το Office 97 με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες. Στο XP, υπάρχουν τα διαφοροποιημένα Workgroup Policies που δεν ευνοούν πάντα την ομαλή εγκατάσταση του Office 97. Μας είναι αρκετά δύσκολο να απαντήσουμε με σαφήνεια έχοντας ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το αρχείο σου. Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι με σιγουριά αφού (εκ των πραγμάτων) δεν μπορούμε να δούμε το αρχείο που ίσως περιέχει ευαίσθητα δεδομένα. Είναι πολλοί οι λόγοι που ή Access δεν βρίσκει το αρχείο ασφαλείας System.mdw. Φαντάζομαι ότι το αρχείο αυτό θα είναι προσβάσιμο μόνο με κωδικό κι έτσι, χωρίς *.mdw, θα μας δυσκολέψει λίγο... Θα σου πρότεινα όμως πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, να κατεβάσεις τα παρακάτω Service Release, να τα εγκαταστήσεις με τη σειρά τους και να ξαναδοκιμάσεις. Επίσης παρόλο που το βλέπω λίγο άστοχο, προσπάθησε να ανοίξεις το αρχείο με κάποια νεώτερη έκδοση ή δες αν μπορείς να το μετατρέψεις σε πχ 2000. Τα Service Release θα τα βρεις εδώ: Office 97 Service Release 1 (SR-1) Office 97 Service Release 2b (SR-2b) Επίσης, ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/kb/178330 Αν δεν γίνει κάτι, πάλι εδώ είμαστε και θα τη βρούμε σίγουρα τη λύση. Περιμένουμε νέα σου Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 09-01-10 στις 01:01. |
| |||
| |||
Καλησπέρα και από μένα, Να υποθέσω από τα γραφόμενα σου πως η βάση απλά κωδικοποιήθηκε έτσι ώστε να ζητά το system.mdw . Εν ολίγης πολύ πιθανόν ο κατασκευαστής της βάση να χρησιμοποίησε την κρυπτογράφηση και την διαχείριση passwords και χρηστών κάτι που στην Access 2007 αυτή η πολιτική των mdw έχει καταργηθεί. Έτσι η βάση θεωρητικά τουλάχιστον δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν συνοδεύεται με το mdw. Ωστόσο το mdw αν μπορείς να εντοπίσεις με ένα search των windows το system.mdw και να το βάλεις ως παράμετρο σε ένα Shortcut που θα καλεί την βάση και μετά κενό και την πλήρη διαδρομή με το αρχείο system.mdw. Μη έχοντας ο ίδιος δοκιμάσει ποτέ το ανάλογο εγχείρημα, ωστόσο είναι ασφαλές, προτείνω να δοκιμάσεις να ανοίξεις την βάση σε 2007 που πιθανός μια και η 2007 έχει εγκαταλείψει την πρακτική των mdw να σου ανοίξει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kon73 : 09-01-10 στις 13:01. |
| |||
| |||
Αγαπητέ Τάσο Δεν έχω δοκιμάσει τη λύση που μου προτείνεις ακόμα (Σαββατοκύριακο γαρ), αλλά θα ήταν μεγάλη αγνωμοσύνη εκ μέρους μου να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις. Όσον αφορά περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σου πω και πολλά πράγματα, γιατί η Β.Δ. είναι διαβαθμισμένη και δεν μπορώ ούτε καν τη δομή της να δω μιας και ο κατασκευαστής της την έχει κλειδώσει. Πάντως για μια ακόμα φορά σ' ευχαριστώ πολύ. Τα αποτελέσματα από Δευτέρα ή Τρίτη (πάντοτε απογεύματα). Γιώργος |
| |||
| |||
Κωνσταντίνε Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μου διέθεσες. Θα δοκιμάσω τη λύση σου και θα σου πω τα αποτελέσματα. Και πάλι σ' ευχαριστώ και σου εύχομαι Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία, χαρά και ευτυχία |
| |||
| |||
Αγαπητοί φίλοι, Επειδή θεωρώ ότι το forum αυτό αποτελεί πηγή γνώσης, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την απάντηση στο αρχικό μου πρόβλημα. Βέβαια δεν το βρήκα μόνος μου αλλά με τη βοήθεια κάποιου άλλου συναδέλφου μου. Η λύση λοιπόν έγκειται στην χρήση μηχανήματος με RAM < 1GB. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το Office 97 δεν μπορεί να διαχειριστεί μνήμη μεγαλύτερη από 1 GB. Οπότε μόλις δοκίμασα τη Β.Δ. σε τέτοιο μηχάνημα, όλα πήγαν καλά. Πάντως ευχαριστώ για μια ακόμα φορά τα παιδιά (Tasos και kon73) για τη πολύτιμη βοήθειά τους. Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γιώργο καλησπέρα. Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημά σου και σ ευχαριστούμε για το Feedback! Το πρόβλημα αυτό, οφείλεται σε αδυναμία του Microsoft Jet Database Engine version 3.0 και όχι απαραίτητα στην Access. Με την έκδοση Microsoft Jet Database Engine 3.51 διορθώνεται το πρόβλημα του περιορισμού στο 1 GB. Η νεώτερη αυτή έκδοση, περιλαμβάνεται στο RC2b για το Office 97. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που στο προηγούμενο μου μήνυμα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις τα Service Releace (που είναι λύση- μονόδρομος) . Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 18-01-10 στις 20:42. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη εισαγωγή δεδομένων σε κελιά από 2 αρχεία | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-05-15 20:45 |
[Γενικά] ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ EXCEL | gaz_manos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-01-15 16:32 |
[Γενικά] Μεταφορά δεδομένων από 3 αρχεία | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-04-14 17:40 |
[Γενικά] Σύνδεση φύλλων εργασίας σε διαφορετικά αρχεία | dim32 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 11-08-13 16:41 |
Αναζήτηση από δύο άρχεία access ταυτόχρονα | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-05-11 12:00 |
Η ώρα είναι 08:24.