Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Αναζήτηση σε φόρμες που επιστρέφει φόρμες

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-08-14, 22:09
Όνομα: Θοδωρής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Αναζήτηση σε φόρμες που επιστρέφει φόρμες

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Είμαι καινούργιος στο φορουμ όπως και στην access (πολύ καλη δουλειά btw )
Έχω ενα προβλημα με ενα projectaki που εχω , ας τα παρω απο την αρχη .
Η βδ που προσπαθω να δημιουργήσω ειναι για να αντικαταστησει ενα αρχείο .
Καθε αντικειμενο εχει εναν φακελο που περιεχει φυλλa α4 , για αυτα τα φυλλα α4 εχω δημιουργισει πινακες και για καθε πινακα μια φορμα που θα εισαγονται τα στοιχεια και μοιαζει με το φυλλο α4 εμφανησιακα.

Το καθε αντικειμενο εκτος απο τον αριθμο του εχει και μια ημερομηνια εναρξης και ετσι σαν πεδια της αναζητησης θελω τον αριθμο και την ημερομηνια εναρξης.

Για παραδειγμα υπαρχει το αντικειμενο α111 με ημ.εναρξης 12/12/1990
και το α111 με ημ εναρξης 12/3/2000, αυτες ειναι διαφορετικες καταχωρίσεις.

Το ερωτημα μου ειναι πως μπορω να δημιουργισω μια φορμα αναζητησης , να βαζω τον αριθμο αντικειμενου και να μου βγαζει σε ενα διπλανο πεδιο τις ημερομηνιες εναρξης που εχουν καταχωρηθει και καθως επιλεγω και την ημερομηνια να μου εμφανιζει τις φορμες που εχουν καταχωρηθει με αυτα τα στοιχεια (οπως περιπου εμφανιζονται αριστερα στην στηλη των φορμων ).

Ειναι περιπου 20κατι φορμες και θα ηθελα να εμφανιζονται και επιλεγοντας το ταδε φυλλο να εμφανιζει την καταχωρηση .
Δεν ξερω κατα ποσο εγινα κατανοητος ,για καθε διευκρινηση εδω ειμαστε .

Ευχαριστώ εκ των προτερων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-14, 09:06
Όνομα: Γιώργος

Προεπιλογή

Καλημέρα

Θοδωρή, καλωσόρισες στην παρέα μας.

Το βασικότερο σε μια ΒΔ είναι η σωστή σχεδίασή της (σαφής προσδιορισμός του σκοπού της, οργάνωση των αναγκαίων πληροφοριών σε πίνακες και πεδία).

Όπως προκύπτει από το ερώτημά σου η βάση σου δεν είναι σωστά σχεδιασμένη.

Τώρα που είσαι στην αρχή (πριν δημιουργήσεις ερωτήματα, φόρμες εκθέσεις ) θα σε συμβούλευα να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω άρθρο:

Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access

και να την επανασχεδιάσεις.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-14, 12:24

Προεπιλογή

Πρώτα απ'ολα ευχαριστώ για την απάντηση .
Διαβασα το κειμενο που ποσταρες και δεν μπορεσα να καταλαβω πως να ταιριαξω αυτο που θελω
να κανω με αυτα που περιέγραφε , αλλα κατανόησα αρκετα πραγματα γενικοτερα για τις βδ.

Στο αρχειο που θα ανεβασω , εχω ενα κομματι της βδ που προσπαθω να φτιαξω .

Καθε πινακας και φορμα ειναι ενα φυλλο του αρχειου της καθε λεκανης .

Υπάρχουν ακόμα 18 τετοιες φορμες και θα ηοελα πανω σε αυτες να γίνετε η αναζητηση.
Επαναλαμβάνομαι μήπως δεν ήμουν κατανοητος στο πρωτο μηνυμα μου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Database1.zip (73,3 KB, 34 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-14, 17:53

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Για της σχεδίαση μιας ΒΔ χρειάζεται μια ελάχιστη υποδομή γνώσεων.

Από τα λίγα που κατάλαβα η ΒΔ θα πρέπει να περιέχει:

1) Ένα πίνακα με τα στοιχεία των λεκανών (Κωδικό Λεκάνης, περιγραφή κλπ)

2) Επειδή σε κάθε λεκάνη μπορούν να ανατεθούν σε διάφορους κατασκευαστές σύνολα εργασιών, θα πρέπει να υπάρχει ένας πίνακας με τα στοιχεία της ανάθεσης (Κωδικός Ανάθεσης, Κωδικός Λεκάνης, Ημερομηνία Έναρξης, Ημερομηνία Λήξης, Κατασκευαστής, Επιβλέπων κλπ).

Ο πίνακας αυτός μέσω του Κωδικού της Λεκάνης μπορεί να συνδεθεί με τον πίνακα των λεκανών.

3) Επειδή σε κάθε ανάθεση περιλαμβάνονται πολλές εργασίες θα πρέπει να υπάρχει και ένας πίνακας με τις εργασίες (Κωδικός Εργασίας, Κωδικός Ανάθεσης, Τύπος Εργασίας, κλπ).

Ο πίνακας αυτός μέσω του κωδικού ανάθεσης μπορεί να συνδεθεί με τον πίνακα των αναθέσεων και μέσω του Τύπου εργασίας με τον παρακάτω πίνακα.

4) Αν υπάρχουν τυποποιημένες εργασίες θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πίνακας με τους τύπου των εργασιών (Κωδικός Τύπου, Περιγραφή, κλπ)

Έτσι δημιουργείται μια ιεραρχική δομή και δίνεται η δυνατότητα επιλέγοντας μια λεκάνη να δούμε τις αναθέσεις που έγιναν και για κάθε ανάθεση τις λεπτομέρειες των εργασιών.

Εύκολα επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε εκθέσεις που να εμφανίζουν τα στοιχεία με τη μορφή που θέλεις (των φύλλων α4).

Τα παραπάνω αναφέρονται κυρίως στην επισκευή υπόγειων, αλλά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και τις άλλες περιπτώσεις.

Κατά τη γνώμη μου τώρα που είσαι στην αρχή έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις σωστά.

Φυσικά η επιλογή είναι δική σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-14, 22:51

Προεπιλογή

Καλησπερα και σε εσενα φιλε μου,

επειδη δεν εχω και πολλες γνωσεις επανω στις βδ ειχα σκεφτει ο καθε πινακας να ειναι ενα εγγραφο
πχ το επισκευες υπογειων που περιεχει τα ταδε στοιχεια ενας πινακας και μια φορμα .
Για την δομη που αναφερεις δεν εχω ιδεα πως μπορουν να συνδεθουν , καθως σε ολους τους πινακες εχω προσθεσει αριθμο λεκανης και ημερομηνια .

Πιστευεις πως γινεται αυτο που παω να κανω , δηλ 20 φορμες και να γινεται αναζητηση με αριθμο και ημερομηνια , και να επιστρεφει τις φορμες ?

Εχω μπερδευτει πραγματικα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-14, 09:31

Προεπιλογή

Καλημέρα

Θοδωρή, αν είχες μελετήσει προσεκτικά το άρθρο που σου πρότεινα, δε θα είχες πρόβλημα με τις σχέσεις των πινάκων και δε θα είχες μπερδευτεί.

Αν αυτό που θέλεις είναι: Να βάζεις σε μια φόρμα τον κωδικό της λεκάνης και μια ημερομηνία και πατώντας σε ένα κουμπί να γίνεται αναζήτηση σε 20 πίνακες και να ανοίγουν οι αντίστοιχες φόρμες των πινάκων που ικανοποιούν τα κριτήρια αναζήτησης, γίνεται με κώδικα VBA.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-14, 22:54

Προεπιλογή

χω καταλαβει για τις σχεσεις , αλλα οχι πως μπορουν να βοηθησουν στην προκείμενη βδ .΅

Επειδη έχω φτιαξει τους πινακες και τις φορμες , μπορεις να με βοηθησεις με το κωδικα για την αναζητηση?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-14, 09:29

Προεπιλογή

Επειδή ο κώδικας θα χρησιμοποιεί στοιχεία από τους 20 πίνακες και τις αντίστοιχες φόρμες, αλλά και για τη δοκιμή του, θα πρέπει να ανεβάσεις ένα απόσπασμα της ΒΔ που θα περιλαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-14, 09:53

Προεπιλογή

Το κομμάτι που ανέβασα σε προηγούμενο ποστ δεν βολεύει;
Οι υπόλοιπες φόρμες είναι αντίστοιχες.
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-08-14, 10:45

Προεπιλογή

Δε βολεύει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] αναζητηση σε πολλες φορμες Γιάννης Θερμός Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 17-02-16 12:13
φόρμες - υποφόρμες tolkap Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 17-01-14 19:17
Φόρμες πολλαπλών ενεργειών Zoe Forte Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 09-05-12 00:10
[ Ερωτήματα ] Σύνολα και Υποσύνολα σε φόρμες artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 14-03-12 23:36
Προβλημα με συνεχομενες φορμες Dimitris Ch Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 10-04-11 20:25

Η ώρα είναι 07:19.