Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη ενημέρωση πεδίων μεταξύ πινάκων
Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας: κάνω μία βάση στην οποία έχω έναν κεντρικό πίνακα Συναλλαγές ο οποίος θα ενημερώνεται καθημερινά με τις εισπράξεις/πληρωμές για περίπου 10 στάνταρ τύπους συναλλαγών που αφορούν 3 εργασίες (μπορεί να προστεθούν κι άλλες), οι οποίες είναι σε ξεχωριστούς πίνακες. Δηλ Εργασία1 1/1/14 Προκαταβολή 100€ Εργασία2 2/1/14 Αγορά υλικού 200€ Εργασία3 2/1/14 Προκαταβολή 200€ Στην κάθε εργασία καθημερινά γράφουμε πάλι την συναλλαγή και κάποια επιπλέον στοιχεία στον πίνακά της. Γίνεται με κάποιο τρόπο να ενημερώνονται αυτόματα τα πεδία στους πίνακες Εργασιών από τον κεντρικό πίνακα Συναλλαγών για να μην τα γράφουμε πάλι; Μήπως υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος σχεδίασης των παραπάνω; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, το βασικότερο σε μια ΒΔ είναι η σχεδίασή της. Η σχεδίαση της δικής σου ΒΔ μου φαίνεται περίεργη. Δεν μπορεί για κάθε εργασία να έχουμε και διαφορετικό πίνακα, ούτε να έχουμε τύπους συναλλαγών που να εξαρτώνται από την εργασία (πχ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ1, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ2, κλπ). Δε γνωρίζω τι προσπαθείς να κάνεις, αλλά χονδρικά η ΒΔ θα έπρεπε να έχει: 1) Ένα πίνακα όπου θα καταχωρούνται όλες οι εργασίες 2) Ένα πίνακα με τους τύπους των συναλλαγών (Προκαταβολή, Αγορά υλικών, κλπ). 3) Ένα πίνακα για τις συναλλαγές. Πριν προχωρήσεις θα σε συμβούλευα να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω άρθρο: Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο γειά σου και από εμένα Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Γιώργο στα όσα έχει αναφέρει. Έχω δεί την βάση σου και αντιλήφθηκαχκαι εγώ με την σειρά μου ότι έχει σχεδιαστικά προβλήματα. Βέβαια ειναι και θέμα το τί ακριβώς είναι και το ζητούμενο. Δηλαδή, προσωπικά εγώ θα ήθελα μια πιο έστω ας τολμήσω να πώ, εμπεριστατωμένη ενημέρωση του τί πάς να κάνεις έτσι ώστε να μπορέσω να βοηθήσω. Φιλικά, |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ένωση πινάκων - αυτόματη ενημέρωση | ΧΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-03-13 18:33 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη ενημέρωση πεδίων φόρμας | ypanagis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 25-06-12 14:50 |
Αυτόματη ενημέρωση πεδίων μεταξύ δύο πινάκων | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 23-05-12 11:48 |
Αυτόματη Παράλληλη Συμπλήρωση Πεδίων 3 Πινάκων | Leader | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-12-11 14:39 |
Η ώρα είναι 09:23.