Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πεδίο που συμπληρώνεται αυτόματα αν υπάρχει η τιμή σε προηγούμενη εγγραφή.
Παιδιά γεια σας Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω μία βάση δεδομένων στην οποία σε ένα από τα πεδία του βασικού πίνακα (ΟΝΟΜΑ) πληκτρολογώ διάφορα επώνυμα που άλλοτε επαναλαμβάνονται ή εισάγονται νέα, θα ήθελα αρχίζοντας να πληκτρολογώ στο πεδίο, αν έχει ξανάπληκτρολογηθεί σε προηγούμενη εγγραφή να το φέρνει ώστε να μην το ξαναγράφω αλλά αν δεν υπάρχει σε προηγούμενη εγγραφή να συμπληρώνεται αυτόματα η λίστα ώστε την επόμενη φορά να το φέρνει. Προσπάθησα με δύο τρόπους Α) Φτιάχνοντας μια λίστα σε ένα σύνθετο πλαίσιο αλλά δεν ξέρω πώς να την ενημερώνω αυτόματα με κάθε νέα εγγραφή Β) Φτιάχνοντας ένα συνδεδεμένο πεδίο με ένα δεύτερο πίνακα που θα περιέχει μοναδικές τιμές των ονομάτων αλλά και εδώ κόλλησα στο πως θα τον ενημερώνω με τις νέες έγγραφες αυτόματα. Κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ εκ των προτέρων Δημήτρης |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, δες μια πρόταση στην επισυναπτόμενη ΒΔ. Στη ΒΔ που ανέβασες: 1) Άλλαξα την τιμή της ιδιότητας [προέλευση γραμμής] (Row Source) του σύνθετου πλαισίου. 2) Πρόσθεσα τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub Form_AfterDelConfirm(Status As Integer) Me.cboName.Requery End Sub Private Sub Form_AfterUpdate() Me.cboName.Requery End Sub |
| |||
| |||
Kapetang νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, είναι τέλειο!!! Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Καθε εγγραφή στο συγκεντρωτικό φύλλο να ενημερώνει αυτόματα και άλλα λογιστικά φύλλα | petberoia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-12-13 14:37 |
Επιστροφή στην προηγούμενη επιλεγμένη εγγραφή | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-04-12 18:45 |
Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 17:30 |
Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | pant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 27-03-11 16:24 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη εγγραφή πεδίου από άλλο πεδίο | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 01-02-10 08:13 |
Η ώρα είναι 07:35.