Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διπλότυπη Εγγραφή
Έστω ότι έχουμε τον πίνακα "pelates" με τα πεδία: ID (αυτόματη αρίθμηση) onoma (κείμενο) eponymo (κείμενο) γράφοντας τον παρακάτω κώδικα αποτρέπουμε την διπλή εγγραφή Κώδικας: Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer) If Me.Field1 & "" = "" Or Me.Field2 & "" = "" Then Cancel = True MsgBox "Τα πεδία 'onoma' και 'eponymo' πρέπει να συμπληρωθούν για να αποθηκευτεί η εγγραφή.", vbExclamation Exit Sub End If If DCount("*", "[pelates]", "[onoma] ='" & Me.Field1 & "' AND eponymo='" & Me.Field2 & "'") Then MsgBox "Διπλότυπη εγγραφή!", vbExclamation Cancel = True End If End Sub Τα μηνύματα που παίρνω όταν πατάω αποθήκευση είναι msg1 "Ο πελάτης υπάρχει ήδη στο σύστημα" Πατώντας οκ με πάει στο msg2 "Δεν υπάρχει τρέχουσα εγγραφή" Πατώντας οκ με πάει στο msg3 "Ο νέος πελάτης καταχωρήθηκε με επιτυχία" Φυσικά δεν αποθηκεύει την εγγραφή. Το θέμα είναι πως παρακάμπτουμε τα 2 τελευταία μηνύματα. Αυτά θέλω να τα βγάζει μόνο όταν δεν υπάρχει ο πελάτης. Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δεν θέλησα να διαφοροποιηθώ ιδιαίτερα από ό,τι έχεις αναρτήσει. Ούτε θα σχολιάσω τη σχεδίαση σου. Τα 'λάθη' που εισπράτεις οφείλονταιι στο γεγονός οτι ακυρώνεις την εγγραφή ως διπλότυπη, όμως δεν λες στην Access τι να κάνει μετά. Εκεί στο κουμπάκι Save είχες -μάλλον- μακροεντολή η οποία έπρεπε να σώσει κάτι που είχες ακυρώσε και επομένως δεν υπήρχε! Ελπίζω να βοηθηθείς από την δική μου απάντηση... Με εκτίμηση Νίκος Υστερολόγιο: Όταν βλέπεις οτι κανείς δεν απαντά σε μια ερώτηση, είναι μάλλον διότι εσύ δεν βοηθάς τους άλλους για να σε βοηθήσουν. Μη ζητάς μουσκεμένα παξιμάδια. Κανείς δεν έχει απεριόριστο χρόνο για να διαθέσει και να φτιάξει ένα δείγμα... Δεν σε "μαλώνω", αλλά την αίσθησή μου περιγράφω και τη μέχρι τώρα στάση μου να μη απαντώ θέλω να δικαιολογήσω. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Διπλότυπη εμφάνιση Unicode σε διαφορετικούς χαρακτήρες γραμμάτων | alex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-05-14 09:27 |
Νέα εγγραφή σε ημερομηνία | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 27 | 30-11-12 08:42 |
[ Φόρμες ] Έλεγχος για διπλότυπη τιμή | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 02-08-11 15:05 |
Αυτόματη εγγραφή | TZON_FON | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 23-10-10 17:18 |
[ Φόρμες ] ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-09-10 23:26 |
Η ώρα είναι 07:04.