Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-05-14, 16:59
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Σχέσεις

Καλησπέρα, αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση ακριβώς πρέπει να κάνω για να δουλέψει αυτό που ζητάω.

Υπάρχουν δυο πίνακες, τα Προϊόντα και τα Μέρη. Κάθε προϊόν αποτελείται από τέσσερα μέρη.
Ο πίνακας Προϊόντα έχει τα πεδία | ΚωδΠρ | Μερός1 | Τεμ1 | Μέρος2 | Τεμ2 | Μέρος3 | Τεμ3 | Μέρος4 | Τεμ4 | Ποσότητα |
και ο πίνακας Μέρη έχει τα πεδία | ΚωδΜρ | Ποσότητα |
και θέλω όταν εισάγω στον πίνακα Προϊόντα την ποσότητα των πρϊόντων, να μου εμφανίζει στον πίνακα Μέρη, την ποσότητα κάθε μέρους από κάθε προϊόν.

Ανέβασα και την βάση για να καταλάβετε καλύτερα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb prmr.mdb (308,0 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 19:20
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιάννη,

Πιστεύω να βοήθησα....! Δεν είναι ξεκάθαρα μάλλον τα πράγματα με τα μέρη και τις ποσότητες αλλά προσπάθησα να προσεγγίσω τα όσα ζητάς.

Φιλικά
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb prmr_2014-05-09.mdb (328,0 KB, 9 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 20:57

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Γιώργο για την βοήθεια, κάνει περίπου αυτό που θέλω, αλλά αντί να κάνει το άθροισμα στα μέρη, τα γράφει δυο φορές. Οπότε κάπως πρέπει να γίνει σχέση με τους κωδικούς από τα μέρη, και όχι με την αυτόματη αρίθμηση νομίζω. Ο κωδικός μέρους πρέπει να είναι μοναδικός και όχι διπλότυπος.

Δες το και σε Excel μήπως καταλάβεις καλύτερα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx prmr.xlsx (11,7 KB, 5 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CR88 : 09-05-14 στις 21:14.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 21:40

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιάννη,

Κοίταξε το συνημμένο.

Υ.Γ: Για αυτό σου είπα ότι κάπου τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα με το τι ζητάς
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip prmr_2014-05-09.zip (63,3 KB, 7 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 02:26

Προεπιλογή

Ναι, συγγνώμη δεν ήξερα ακριβώς πως να το περιγράψω.
Τώρα προσθέτονται τα μέρη μεταξύ τους, αλλά δεν υπολογίζει την ποσότητα των προϊόντων.
Όταν το προϊόν έχει ποσότητα 2, τότε τα μέρη του πρέπει να περαστούν επί δυο στον πίνακα ItemDetails.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 02:54

Προεπιλογή

Φίλε Γιάννη

Στην βάση που σου έχω επισυνάψει όπως θα δείς υπάρχει σχέση one2many μεταξύ των δύο πινάκων που υπάρχουν. Δες τα πεδία που υπάρχουν στο tblItems και πρόσθεσε ή αφαίσεσε ότι δεν χρειάζεσαι.

Για να βοηθηθείς όμως στον μέγιστο βαθμό από το φόρουμ, καλό θα ήταν να είσαι ξεκάθαρος με το τί πάς να κάνεις και με το ζητούμενο. Από ότι είδα στο αρχείο που ανέβασες υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, ίσως κάποια λάθος λογική με αυτό που πάς να κάνεις. Εκτός αυτού, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ελληνικούς χαρακτήρες για ονομασίες πεδίων, πινάκων κλπ καθώς και σύμβολα κοκ. Αυτό μπορείς να το κάνεις δίνοντας μια αγγλική ονομασία στα αντικείμενα, πεδία κλπ και μπορείς να γράψεις ότι θέλεις στο caption έτσι ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα ονόματα πεδίων. Δες το συνημμένο παράδειγμα μου

Τώρα σχετικά με την βάση που θές να φτιάξεις προσωπικά για να μπορέσω να βοηθήσω περετέρω θα πρέπει τουλάχιστον να μου πείς έστω στο περίπου τί πάς να κάνεις διότι βλέπω κάποια συγχιση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 02:59

Προεπιλογή

Φίλε Γιάννη

Στην βάση που σου έχω επισυνάψει όπως θα δείς υπάρχει σχέση one2many μεταξύ των δύο πινάκων που υπάρχουν. Δες τα πεδία που υπάρχουν στο tblItems και πρόσθεσε ή αφαίσεσε ότι δεν χρειάζεσαι.

Για να βοηθηθείς όμως στον μέγιστο βαθμό από το φόρουμ, καλό θα ήταν να είσαι ξεκάθαρος με το τί πάς να κάνεις και με το ζητούμενο. Από ότι είδα στο αρχείο που ανέβασες υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, ίσως κάποια λάθος λογική με αυτό που πάς να κάνεις. Εκτός αυτού, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ελληνικούς χαρακτήρες για ονομασίες πεδίων, πινάκων κλπ καθώς και σύμβολα κοκ. Αυτό μπορείς να το κάνεις δίνοντας μια αγγλική ονομασία στα αντικείμενα, πεδία κλπ και μπορείς να γράψεις ότι θέλεις στο caption έτσι ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα ονόματα πεδίων. Δες το συνημμένο παράδειγμα μου

Τώρα σχετικά με την βάση που θές να φτιάξεις προσωπικά για να μπορέσω να βοηθήσω περετέρω θα πρέπει τουλάχιστον να μου πείς έστω στο περίπου τί πάς να κάνεις διότι βλέπω κάποια συγχιση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 03:32

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Γιώργο, προσπάθησα να πειράξω το αρχείο σου αλλά και πάλι δεν κατάφερα αυτό που ήθελα.

Θα σου εξηγήσω πάλι απ' την αρχή.

Έχω το PCGAME1 το οποίο απτελείται από 3 DVD και 1 MANUAL.
Επίσης έχω το PCGAME2 με 1 DVD και όχι MANUAL.
Δηλαδή έχω δύο προϊόντα, που το πρώτο αποτελείται απο δύο μέρη (3DVD+1MANUAL) και το δεύτερο από ένα μέρος (1DVD).
Άρα ο πίνακας Items έχει δύο εγγραφές. Αυτά τα games μπορεί να τα έχω παραπάνω από 1 φορά όμως. Πες ότι το PCGAME1 το έχω 2 φορές, και το PCGAME2 από 1 φορά.

Εγώ θέλω όμως το άθροισμα από τα μέρη που αποτελούνται τα games, και αν υπάρχουν περισσότερα από μια φορά, θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται τα μέρη τους. Ακόμα δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά.
Δηλαδή, στην περίπτωση μας, το αποτέλεσμα που θέλω να έχω στον πίνακα ItemsDetails είναι:
DVD=7 [PCGAME1(3dvd*2ποσότητες)]+[PCGAME2(1dvd)]
MANUAL=1 [PCGAME1(1manual)]

Πολλαπλασιασμός στα μέρη του προϊόντος από την ποσότητα του προϊόντος, και άθροισμα ίδιων προϊόντων μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 08:44
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003

Προεπιλογή

Καλημέρα

Το ItemsDetails που ζητάς θα πάρεις από ερώτημα
Για δες το συνημμένο

Φιλικά
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb prmr_2.mdb (352,0 KB, 13 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 13:47

Προεπιλογή

Γειά σου και σένα Δημήτρη. Ευχαριστώ για το αρχείο, το ξέρω ότι σας έχω ζαλίσει.
Ούτε edit αυτό που μου στέλνετε δε μπορώ να κάνω, για να φτάσω εκεί που θέλω με την ρημάδα την access. Δεν είμαι τόσο προχωρημένος.
Ανεβάζω ένα screenshot για να δείτε το αποτέλεσμα που θέλω να μου δείχνει η access.
Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να βάζω το ItemQty στην αριστερή φόρμα στο screenshot, και να κάνει τους υπολογισμούς, ώστε να βλέπω τα σύνολα ξεχωριστά για κάθε ProductCode.

Edit: Μάλλον το κατάφερα.
Συνημμένα Thumbnails
Σχέσεις-pi.jpg  
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip pi.zip (31,2 KB, 11 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CR88 : 10-05-14 στις 15:40.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] σχέσεις πινακων teo1976 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 21-11-14 19:18
[ Πίνακες ] σχέσεις πινάκων xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 14-11-14 18:43
[ Πίνακες ] Σχέσεις σε πίνακες xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 22-10-14 22:15
[ Πίνακες ] Σχέσεις Πινάκων - Πρόβλημα cybervit Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 02-03-13 18:54
Δεν εμφανίζει τις σχέσεις... ileon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 30-09-11 19:11

Η ώρα είναι 19:28.