Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ερώτημα με κεφαλαία γράμματα
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, Παιδειά υπάρχει τρόπος να κάνω ερώτημα έτσι ώστε να μπορέσω να βρώ όλα τα δεδομένα σε ένα πίνακα τα οποία αναγράφωνται με καφαλαία? Δηλαδή για παράδειγμα: Θέλω να βρώ όλες τις λέξεις που όλα τα γράμματα τους είναι κεφαλαία όπως πχ ΓΙΩΡΓΟΣ και όχι απλά να αναγνωρίσει το πρώτο σε κάθε λέξη όπως πχ Γιώργος.. Ευχαριστώ εκ προτέρων |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Φίλε μου μπορείς να επιτύχεις το ζητούμενο σε ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες με την εξής παράσταση: Σε ερώτημα: Κώδικας: Έλεγχος: StrComp([Text1];UCase(Replace(Replace(Replace([Text1];"σ";"Σ");"ΐ";"Ϊ");"ΰ";"Ϋ"));0)=0 Στη VB: Κώδικας: Dim IsUcase as Boolean IsUcase = StrComp([Text1],UCase(Replace(Replace(Replace([Text1],"σ","Σ"),"ΐ","Ϊ"),"ΰ","Ϋ")),0)=0 Κώδικας: Dim IsUcase As Boolean IsUcase = StrComp([Text1], UCase(Replace(Replace(Replace([Text1], ChrW(962), ChrW(931)), ChrW(912), ChrW(938)), _ ChrW(944), ChrW(939))), 0) = 0 Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλησπέρα, Σε ευχαριστώ πολύ για την σημαντική βοήθεια. Θα δοικμάσω ένα απο όλα τα πιο πάνω φίλε μου και θα επανέλθω. Φιλικά |
| |||
| |||
Τάσο δοκίμασα με το πρώτο παράδειγμα (σε ερώτημα) και φαίνεται να δουλεύει φίλε μου. Να είσαι καλά και ευχαριστώ
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή Κεφαλαία - Μικρά | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 08-12-12 17:04 |
Η ώρα είναι 08:06.