Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Βιβλίο access
Γεια σας. Μήπως γνωρίζετε ελληνικά βιβλία για access που να τα έχουν όλα και σε βάθος; Δηλαδή και πώς γίνονται τα διαγράμματα αλλά και VBA. Γενικά ότι καλό υπάρχει.
|
| |||
| |||
καλό βιβλίο
Καλημέρα , σου έχω 1 νέο καλό και ένα κακό..το καλό είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό βιβλίο με όλα αυτά που ζητάς και κατανοητό. Το κακό είναι, είναι ότι εγώ το έχω στα αγγλικά. Το βιβλίο που σου προτείνω είναι : ACCESS 2007 BIBLE (MICHAEL R GROH, JOSEPH C STOCKMAN ,GAVIN POWELL etc) Αν θες googlare να δεις αν έχει μεταφραστεί. Επειδή και εγώ τώρα μαθαίνω access (μέσω βιβλίων) θα ήθελα να σου πω την γνώμη μου. Έμενα με βοηθάει πάρα πολύ σε χρόνο και σε κόπο ότι διαβάζω από ηλεκτρονικά βιβλία Με το search έχω γλιτώσει άπειρο χρόνο, επίσης κρατάω και σημειώσεις επάνω , highlights, comments, τα οποία μετά αν θέλω μπορώ να τα σβήσω ή να τα προσαρμόσω ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ras64 : 27-02-14 στις 11:16. Αιτία: λαθος γραφή |
| |||
| |||
Σ ευχαριστω ras64 για την απάντηση. Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ λίγα τα πλήρη βιβλία στα Ελληνικά.
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Ευθύμη, ελληνικά (στην ελληνική γλώσσα) βιβλία για την access μπορείς να δεις και στο σύνδεσμο: http://www.ms-office.gr/forum/access...elesmaton.html και: http://www.ms-office.gr/forum/visual...ions-help.html Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Σ ευχαριστώ καπετάνιε. Έχεις την καλοσύνη να μου πεις αν κάποιο από αυτά που προτείνονται δίνει κάποια έμφαση στα διαγράμματα; Νομίζω είναι το πιο βασικό στοιχείο των βάσεων δεδομένων γενικότερα και θα ήθελα να φτάσω σ ένα στοιχειώδες επίπεδο πριν συνεχίσω στα επόμενα. Δηλαδή γενικά προβλήματα και πως αυτά υλοποιούνται με πόσους πίνακες , ποια κλειδιά κλπ. Τα επίπεδα κανονικοποίησης χρησιμοποιούνται σε βάσεις ή είναι μόνο θεωρία; Μη με παρεξηγείς είμαι ολίγον τι άσχετος. Να συμπληρώσω ότι έχω φτιάξει μια βάση με 25 πίνακες και όλων των ειδών των σχέσεων (1-πολλά και πολλά-πολλά) δουλεύει μια χαρά, αλλά πάλι μια ανασφάλεια για το αν είναι 100% εντάξει την έχω. Έχει δε μπόλικα ερωτήματα και φόρμες αλλά καθόλου VBA (ακόμη δεν έχω καταλάβει σε πόσο ποσοστό μπορεί να χρησιμοποιηθει μιας και χωρίς VBA μια χαρά την κάνει τη δουλειά της). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pixelman : 27-02-14 στις 21:09. |
| |||
| |||
Ευθύμη καλημέρα Δοκίμασε αναζήτηση στο Google με λήμματα ACCESS file:pdf ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ file:pdf ΣΧΕΣΙΑΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ file:pdf και άλλα. Θα σου βγάλει πολλά αρχεία pdf από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και άλλες πηγές που θα σε βοηθήσουν. Όρεξη να έχεις να μελετάς. |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Ευθύμη, αν το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στα διαγράμματα θα πρέπει να ασχοληθείς με άλλα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά καλύτερα (πχ Εxcel). Τα δυνατά σημεία της access είναι:
Μια σωστά σχεδιασμένη βάση δεδομένων μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο κώδικα. Ποσοστό δε μπορεί να καθοριστεί. Εξαρτάται από την περίπτωση (υπάρχουν πράγματα που δεν υλοποιούνται χωρίς κώδικα). Πριν μπεις σε έξοδα για αγορά βιβλίων καλό είναι να κάνεις τις αναζητήσεις που σου πρότεινε ο Στέλιος. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Γιώργο όταν λέω διαγράμματα εννοώ σχήματα βάσεων (η ασχετοσύνη που λέγαμε). Θα ακούσω προσεκτικά τις προτάσεις σας. Σας ευχαριστώ πάλι!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Βιβλίο για vba | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-10-16 22:05 |
[VBA] Αντιγραφή γραμμής σε νέο βιβλίο | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 30-12-13 00:24 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων από ένα βιβλίο εργασίας σε άλλο βιβλίο εργασίας. | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-10-12 08:24 |
Βιβλίο pdf | skionitis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-07-12 02:17 |
[VBA] Μεταφορά σε 2ο Βιβλίο υπό προϋπόθεση VBA | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 23-01-12 16:40 |
Η ώρα είναι 20:44.